Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

WTA - Back to reality...

Για ένα ακόμη μεγάλο τουρνουά, η Άννα Ιβάνοβιτς δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στην καλό της ξεκίνημα και γνωρίζοντας την ήττα με 2-0 σετ απ'την Πολόνα Χέρσογκ την Τετάρτη, αποκλείστηκε από το 2ο γύρο του China Open την ίδια ώρα που η επίσης πρώην top10, Αντρέα Πέτκοβιτς συνέχισε σε εντυπωσιακούς ρυθμούς.

Μετά την εντυπωσιακή νίκη στην πρεμιέρα επί της πρόσφατης ημιφιναλίστ του US Open, Φλάβια Πενέτα, η Άννα Ιβάνοβιτς δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, απογοητεύοντας για μια ακόμη φορά τους πολυάριθμους θαυμαστές της.

Το πρώην Νο1 και νυν Νο14 της παγκόσμιας κατάταξης, δεν μπόρεσε να δημιουργήσει καν ευκαιρίες για break απέναντι στην εξαιρετική Πολόνα Χέρσογκ, με την 22χρονη Σλοβένα να φτάνει στη σπουδαία νίκη με 6-4, 6-4, κλείνοντας θέση στις "16" καλύτερες της Premier Mandatory διοργάνωσης που διεξάγεται στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις τένις του Πεκίνου.

Η Χέρσογκ, Νο76 στον κόσμο, προέρχεται από τα προκριματικά, έχοντας δείξει τα δόντια της στην πρεμιέρα του κυρίως ταμπλό, όταν κέρδισε με 6-1, 6-4 το ανερχόμενο αστέρι του γυναικείου τένις, Μόνικα Πούιγκ.

Έχοντας καλύτερη ισσοροπία winners/unforced errors και με εντυπωσιακά ποσοστά στο σερβίς, η Χέρσογκ έφτασε ελεγχόμενα στη νίκη μετά από 1 ώρα και 16 λεπτά αγώνα, πετυχαίνοντας από ένα break σε κάθε σετ.

Στον 3ο γύρο του Πεκίνου, η Σλοβένα θα αντιμετωπίσει την νικήτρια του αγώνα Α.Ραντβάνσκα-Κις.

Νωρίτερα, η Αντρέα Πέτκοβιτς συνέχισε τις εξαιρετικές της εμφανίσεις στην Κίνα και μετά τη σπουδαία νίκη της πρεμιέρας επί του Νο2 του ταμπλό, Βικτόρια Αζαρένκα, την Τετάρτη έβγαλε άλλη μια πρωταθλήτρια Grand Slam τουρνουά.

Η 26χρονη Γερμανίδα που τις τελευταίες σεζόν έχει χτυπηθεί από πολλούς και σοβαρούς τραυματισμούς, ανέτρεψε το σκορ απέναντι στη Σβετλάνα Κουζνέτσοβα και πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη με 4-6, 6-4, 6-1 επί της Ρωσίδας, παίρνοντας θριαμβευτική πρόκριση στον 3ο γύρο της hard court διοργάνωσης.

Σώζοντας τα 9 από τα 13 break points της αντιπάλου της, η Πέτκοβιτς σημείωσε έξι breaks και έφτασε στη νίκη μετά από 2 ώρες και 5 λεπτά συναρπαστικής μάχης, συνεχίζοντας την ανοδική της πορεία στο tour.

Στη φάση των "16", η πολύ δυνατή Γερμανίδα που πανηγυρίζει κάθε νίκη με τον γνωστό χορό, θα αντιμετωπίσει την Λούσι Σαφάροβα.

Δύσκολη νίκη στα τρία σετς σημείωσε και η Γέλενα Γιάνκοβιτς που πρόσφατα επέστρεψε, αθόρυβα, στην κορυφαία 10αδα της κατάταξης.

Το Νο8 του ταμπλό, επικράτησε με 6-3, 5-7, 6-3 της Γκαλίνα Βοσκομπόεβα και θα συναντήσει την Κάρλα Σουάρεζ Ναβάρο για μια θέση στην 8αδα του Πεκίνου.


Source : http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου