Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Έφηβος πέθανε προστατεύοντας τον με ειδικές ανάγκες αδελφό του

Ένας 16χρονος πέθανε πέφτοντας από βράχο, πάνω στην προσπάθειά του να προστατεύσει ον μικρό του αδελφό.

Ο Τόμπι Χαρτ βγήκε στην άκρη του γκρεμού, για να είναι σίγουρος ότι δεν θα πλησιάσει στο σημείο ο 11χρονος αδελφός του, ο οποίος είναι παιδί με ειδικές ανάγκες.

Αλλά ο Τόμπι έχασε την ισορροπία του, ένα κομμάτι του βράχου αποκολλήθηκε κι έπεισε από τον βράχο ύψους 18 μέτρων στο έδαφος, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Ο πατέρας των παιδιών δήλωσε σε βρετανικά μέσα:

“Το γεγονός ότι ο Τόμπι έπεσε πάνω στην προσπάθειά του να σώσει τον αδελφό του, δείχνει τι άνθρωπος ήταν και πόσο προστατευτικός ήταν απέναντι στον μικρό του αδελφό.

Περιγράφει πως ο 16χρονος, μαζί με τον κολλητό του φίλο, που ήταν παρών στο τραγικό περιστατικό, έβγαιναν συχνά βόλτες με τον μικρό Στέφεν και ότι πάντα τον έβαζαν από τη μέσα μεριά, για να είναι ασφαλής.


Tα δύο αδέλφια

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια των οικογενειακών τους διακοπών, τον περασμένο Ιούλιο, λίγες μέρες πριν ο Τόμπι κλείσει τα 17 του χρόνια. Τα τρία αγόρια δεν έκατσαν μαζί με την υπόλοιπη παρέα, για να φάνε και πήγανε μία βόλτα τα τρία τους.

Μία γυναίκα, αυτόπτης μάρτυρας, περιγράφει το τραγικό συμβάν:

“Τα έβλεπα να περπατάνε ένα μέτρο από την άκρη του γκρεμού. Την επόμενη στιγμή το ένα παιδί έπεφτε. Πριν πέσει στο έδαφος, χτύπησε δύο φορές σε προεξοχές του βράχου”, λέει η γυναίκα, η οποία είναι νοσοκόμα. Τον πλησίασε και προσπάθησε να τον βοηθήσει, ώσπου να φτάσει ιατρική βοήθεια, αλλά μάταια. Το αγόρι μεταφέρθηκε, με ελικόπτερο, σε νοσοκομείο της περιοχής, όπου λίγο αργότερα πέθανε από τα τραύματα που είχε καταφέρει στο κεφάλι του.

Η δικαστής που κατέγραψε την υπόθεση, επεσήμανε ότι στο σημείο δεν υπήρχε σηματοδότηση σχετικά με την επικινδυνότητα, αφού ο βράχος κοβόταν πολύ απότομα.

Ο πατέρας του παιδιού μιλώντας για τον γιο του, είπε ότι ήταν παθιασμένος με τα αυτοκίνητα και πολύ ευτυχισμένος, αφού μόλις λίγο καιρό πριν το θάνατό του, είχε βρει δουλειά στην Honda.

Ο Τόμπι με το θάνατό του χάρισε ζωή σε τέσσερις ανθρώπους ,λήπτες των οργάνων του. Κίνηση που ο ίδιος είχε ζητήσει από τους γονείς του, όταν ήταν 14 ετών.

Στο σημείο του δυστυχήματος, υπάρχει ένα παγκάκι, πάνω στο οποίο μπήκε μία πλακέτα που γράφει:



“Η παραλία του Τόμπι. Εδώ είχε καθίσει, χαμογελάσει και διασκεδάσει”.

Πηγή: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου