Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Νησί θα πάρει ο Μπραντ Πιτ για τα γενέθλιά του Η Αντζελίνα του αγόρασε μια... καρδιά μερικών εκατομμυρίων!

Ένα πολύ ξεχωριστό δώρο θα πάρει φέτος στα γενέθλιά του ο Μπραντ Πιτ. Η Αντζελίνα Τζολί θα του δωρίσει , για τα πεντηκοστά του γενέθλια, ένα νησί που έχει μάλιστα σχήμα καρδιάς.

Αμερικανός πρέσβης: 3% στο ΑΕΠ άμα τη λύση

Στα οικονομικά οφέλη της επίλυσης του κυπριακού προβλήματος εστίασε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Κύπρο, Τζόν Κόνινγκ, μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

ΣΟΚ: Ποιος ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΣ 30χρονος... ΠΟΡΝΟΣΤΑΡ σκοτώθηκε σε τροχαίο;

Ο πασίγνωστος πρωταγωνιστής... ερωτικών ταινιών Bobby

Καίγεται ξανά η Πάφος – Κλήσεις για 11 εστίες πυρκαγιών μέχρι το μεσημέρι

Eπί ποδός βρίσκεται σε καθημερινή βάση η Πυροσβεστική υπηρεσία Πάφου για την κατάσβεση πυρκαγιών στην πόλη και επαρχία.

Δεν πίστευαν σε φαντάσματα, μέχρι που…! (VIDEO)

Πήγαν για δουλειά και έφυγαν με καρδιακό...

Επίσημο πρόγραμμα για Τραπεζούντα

Η Εταιρία Απόλλων Ποδόσφαιρο Δημόσια (Λτδ) ενημερώνει τόσο τους χιλιάδες των οπαδών της όσο και τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε για το πρόγραμμα

Α.Κυπριανού: ''Οι ιδιωτικοποιήσεις καταστροφή της οικονομίας''

Nέα αντιπαράθεση γενικού γραμματέα του ΑΚΕΛ και του Αρχιεπισκόπου με φόντο τις ιδιωτικοποιήσεις.

Η Καίτη Γαρμπή τα πετάει όλα και εμφανίζεται γυμνή στη ντουζιέρα [βίντεο]

Η Καίτη Γαρμπή τα πετάει όλα και εμφανίζεται γυμνή στη ντουζιέρα

ΔΕΙΤΕ: Βουδιστής μοναχός που πέθανε το 1927 είναι… ζωντανός!

Η εκταφή του σώματος του λάμα Hambo Itigelova πραγματοποιήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2002, σε ένα νεκροταφείο στη ρωσική πόλη Ulan Ude. Ο άνθρωπος πέθανε και θάφτηκε το 1927 και η εκταφή διεξήχθη με τη συμμετοχή συγγενών του, εκπρόσωπων της κυβέρνησης και εμπειρογνωμόνων. 

Αυτή η πληροφορία εμφανίστηκε στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης και αφορούσε τον Λάμα Buryat , του οποίου το σώμα είχε εκταφεί στις αρχές του 21ου αιώνα. Ο τάφος περιείχε ένα ξύλινο κλουβί μέσα στο οποίο ένας βουδιστής λάμα κάθεται στη στάση του λωτού. Το σώμα του είχε διατηρηθεί, σαν να είχε μουμιοποιηθεί. Η μουμιοποίηση όμως δεν έχει γίνει ποτέ. Οι μύες ήταν μαλακοί όπως και το δέρμα , και οι αρθρώσεις ήταν εύκαμπτες. Το σώμα ήταν ντυμένο με μια ρόμπα από μετάξι. Ο Λάμα Hambo Itigelov υπήρξε πραγματικό πρόσωπο, που είναι γνωστό στην ιστορία της Ρωσίας. Σπούδασε στο Aninsky Datsan (βουδιστικό πανεπιστήμιο στην Buryatia, σήμερα είναι ερείπια) και αποφοίτησε από την ιατρική και τη φιλοσοφία (με ειδίκευση στη φύση του κενού). Επιπλέον, έγραψε μια εγκυκλοπαίδεια της φαρμακολογίας. 

Το 1911 ο Itigelov έγινε Hambo Lama (επικεφαλής της βουδιστικής εκκλησίας στη Ρωσία). Κατά τα έτη 1913-1917 συμμετείχε σε κοινωνικές εκδηλώσεις που διοργανώνονταν από τον τσάρο. Είχε προσκληθεί στην 300η επέτειο της δυναστείας των Ρομανόφ, άνοιξε το πρώτο βουδιστικό μοναστήρι στην Αγία Πετρούπολη, ο Τσάρος Νικόλαος II του απένειμε τον Μάρτη του 1917 το βραβείο του Αγίου Stanislaus. Κατά τον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο ο Itigelov ίδρυσε μια οργάνωση που ονομάστηκε “Buryat Brothers”. Βοήθησε το στρατό με χρήματα και τρόφιμα, εκτός των ενδυμάτων και των φαρμάκων. Έχτισε πολλά νοσοκομεία όπου βουδιστές ιατροί βοηθούσαν τους τραυματισμένους στρατιώτες. Γι’αυτό βραβεύτηκε με το βραβείο της Αγίας Άννας αλλά και άλλα βραβεία. Το 1926 ο Itigelov προέτρεψε τους βουδιστές μοναχούς να εγκαταλείψουν τη Ρωσία, δεδομένου ότι «η κόκκινη διδασκαλία ερχόταν» (ο ίδιος δεν έφυγε ποτέ από τη Ρωσία).Το 1927, όταν ήταν 75 ετών, είπε στους Λάμας να ξεκινήσουν διαλογισμό, επειδή ήταν έτοιμος να πεθάνει. Οι Λάμας δεν θέλησαν να ξεκινήσουν το διαλογισμό, επειδή ο Itigelov ήταν ακόμα ζωντανός. 

Ο Itigelov στη συνέχεια άρχισε να διαλογίζεται μόνος, οι λάμας τον ακολούθησαν και σύντομα πέθανε. Ο Itigelov είχε αφήσει διαθήκη με την οποία ζητούσε να ταφεί όπως πέθανε, στη στάση του λωτού, σε ένα κουτί κέδρου στο παραδοσιακό νεκροταφείο.Έτσι συνέβη. Στη διαθήκη του ζήτησε επίσης από τους μοναχούς να τον ξεθάψουν μετά από μερικά χρόνια. (Δηλαδή, ήξερε ότι το σώμα του θα ήταν καλά διατηρημένο). Αυτό έγινε το 1955 και το 1973, αλλά οι βουδιστές μοναχοί απέφυγαν να το κάνουν γνωστό, επειδή το κομμουνιστικό καθεστώς ήταν ενάντια σε κάθε είδους θρησκεία. Όταν το 2002 το σώμα τελικά εκτάφηκε και μεταφέρθηκε στο μοναστήρι Ivolginsky Datsan (έδρα των σημερινών Lamas Hambo), μελετήθηκε σε βάθος από τους μοναχούς και, το πιο σημαντικό, από επιστήμονες και παθολόγους. Η επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε σχετικά με το σώμα αναφέρει το εξής: πολύ καλή κατάσταση, χωρίς οποιαδήποτε σημάδια φθοράς, με πλήρεις μύες και εσωτερικό ιστό, μαλακές αρθρώσεις και δέρμα. 

Είναι αξιοσημείωτο ότι το σώμα δεν είχε ποτέ ταριχευθεί ή μουμιοποιηθεί. Το σώμα είναι τώρα εκτεθειμένο στον αέρα, σε επαφή με άλλους ανθρώπους, χωρίς κανένα περιορισμό ως προς τη θερμοκρασία και την υγρασία. Κανείς δεν ξέρει πώς ο Itigelov διατηρείται σε αυτή την κατάσταση. Αν και υπάρχουν παρόμοιες ιστορίες σε όλο τον κόσμο, αυτό είναι το μόνο καλά τεκμηριωμένο και επιβεβαιωμένο κρούσμα ενός αθάνατου σώματος. 

Η Ταρίχευση και η μουμιοποίηση είναι γνωστές σε διαφορετικούς πολιτισμούς – Chinchorro, αιγυπτιακές μούμιες, χριστιανοί άγιοι, κομμουνιστές ηγέτες, κλπ. Μερικά από τα πτώματα βρέθηκαν σε κρύο έδαφος, ωστόσο, όταν εκτέθηκαν σε οξυγόνο, μέσα σε λίγες ώρες σχεδόν καταστράφηκαν. Σε βουδιστικά κείμενα γράφτηκαν τέτοια πράγματα, αλλά δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα. Αυτό ίσχυε μέχρι τώρα Ακόμα και αρκετά χρόνια μετά την εκταφή του σώματος ο Itigelovo δεν παρουσιάζει σημεία φθοράς. Ο Itigelov είπε πριν πεθάνει, ότι άφησε ένα μήνυμα προς όλους τους λαούς της Γης. Αυτό το μήνυμα δεν περιέχει λέξεις. Είναι στο χέρι μας να το καταλάβουμε .



Source : http://www.syllogi.gr

Εύσημα από Βελκουλέσκου, αλλά και υποδείξεις για αποκρατικοποιήσεις

Στη θετική έως τώρα πορεία της εφαρμογής του κυπριακού προγράμματος αναφέρθηκαν οι επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας, Ντέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ, Μάρτιν Φέρβει της Κομισιόν και Ιζαμπέλα Φον Κόπες Μέρτες της ΕΚΤ, οι οποίοι υπογράμμισαν την ίδια ώρα ότι η κυπριακή οικονομία συνεχίζει να είναι αντιμέτωπη με σημαντικές προκλήσεις και η πιστή εφαρμογή του προγράμματος από πλευράς των κυπριακών Αρχών θα διασφαλίσει την επάνοδο της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης.

Επαναφορά της εκτέλεσης δια λιθοβολισμού ετοιμάζουν στο Αφγανιστάν

Προειδοποιήσεις στη διεθνή κοινότητα από το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Η οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα «Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» (Human Rights Watch) ανακοίνωσε σήμερα πως το Αφγανιστάν εξετάζει να επαναφέρει την θανάτωση δια λιθοβολισμού ως τιμωρία για «εγκλήματα ηθικής», περιλαμβανομένης της μοιχείας,

Τέλος της εβδομάδας το έγγραφο για το Ταμείο Υδρογονανθράκων

Το προσχέδιο νομικού εγγράφου για την ίδρυση του Εθνικού Ταμείου Επενδύσεων (Ταμείο Υδρογονανθράκων) θα υποβάλει μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας στην Κυβέρνηση η ομάδα εμπειρογνωμόνων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), η οποία βρίσκεται στην Κύπρο για παροχή τεχνικής βοήθειας για τη σύσταση του Ταμείου Υδρογονανθράκων, ύστερα από αίτημα του Υπουργείου Οικονομικών.

Αυτό ανέφερε στη σημερινή συνεδρία της

Την Πέμπτη αποφασίζουν τα κόμματα για την αποκοπή στο 13ο μισθό

Δεν έχει υποβληθεί συγκεκριμένη πρόταση για αποκοπή ποσοστού 3% από τον 13ο μισθό υπαλλήλων του Δημόσιου και ευρύτερου Δημόσιου τομέα για ενίσχυση των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, ενόψει Χριστουγέννων.

Ε ποτέ! Η Lady Gaga εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί πάνω σε ένα ψεύτικο άλογο!

Κατάφερε και πάλι να γίνει θέαμα η Lady Gaga. Και αν νομίζεις ότι η γνωστή τραγουδίστρια τα έχει κάνει όλα, τότε μάλλον κάνεις λάθος, αφού αυτήν τη φορά έστρεψε πάνω της όλα τα βλέμματα, όταν εμφανίστηκε έφιππη στο κόκκινο χαλί.

Χριστουγεννιάτικος στολισμός για Ρεκόρ Γκίνες

Το ρεκόρ Γκίνες για τον στολισμό σπιτιού με τα περισσότερα πολύχρωμα λαμπιόνια, ανέκτησε μια οικογένεια από την Αυστραλία.

Ολοκληρώθηκαν τρεις νέες συγχωνεύσεις ΣΠΙ

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τρείς νέες συγχωνεύσεις Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων στο πλαίσιο του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης του Συνεργατικού Πιστωτικού Τομέα.

ΦΡΙΚΗΗΗΗΗΗ - ΔΕΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΕΓΚΥΟΣ ΣΤΟ.... ΜΩΡΟ ΤΗΣ

Ένα συγκλονιστικό βίντεο έρχεται στο φως της δημοσιότητας με πρωταγωνίστρια μία έγκυο λίγο πριν γεννήσει να χτυπάει την κοιλιά της με ένα σφυρί. Δεν πρόκειται για σκηνή από ταινία τρόμου, αλλά για αληθινό περιστατικό.

Χωρίς εσώρουχο χόρεψε στο Dancing η Κατερίνα Στικούδη (VIDEO)

Δείτε τον καυτό χορό της

Το κόκκινο πανό της λεωφόρου Μακαρίου – ΦΩΤΟ

Τοποθετημένο στην αρχή και το τέλος της άλλοτε πιο πολυσύχναστης Λεωφόρου της Λευκωσίας, σε χριστουγεννιάτικο concept στο σχεδιασμό του, το κόκκινο πανό σε καλωσορίζει…

EΡΜΗΣ - Φανιέρος: «Αν είχαμε έδρα την Αραδίππου θα ήμασταν πανίσχυροι»

Πανευτυχής παρουσιάστηκε ο πρόεδρος του Ερμή, Λούκας Φανιέρος, που μίλησε στον Super ΣΠΟΡ FM το πρωί της Δευτέρας.

Έγκριση για 829 νέες κατοικίες στους εβραϊκούς οικισμούς της Δυτικής Όχθης

«Πράσινο φως» από το Τελ Αβίβ

ΣΟΚ: ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο 9ΧΡΟΝΟΣ BODYBUILDERS ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ GUINNESS

Ο Giuliano Stroe (γεννήθηκε στις 18 Ιουνίου, 2004) και γυμνάζεται από 2 χρονών… Το 2009, μπήκε στο βιβλίο Guinness World Records κάνοντας τον λιγότερο χρόνο που έχει καταγραφεί ποτέ σε απόσταση δέκα μέτρων με τα χέρια και μια μπάλα ανάμεσα στα πόδια του.

Συνάντηση Αναστασιάδη με Ομήρου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης συναντήθηκε το πρωί με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκη Ομήρου, στο Προεδρικό Μέγαρο, και τον ενημέρωσε για τη σημερινή άτυπη συνάντησή του με τον Ντερβίς Έρογλου.

ΟΜΟΝΟΙΑ - Έξαλλοι με Τσούκκα

Έξαλλοι με τη χθεσινή διαιτησία του Αβραάμ Τσούκκα είναι όλοι στην Ομόνοια. Η εντύπωση που υπήρχε αμέσως μετά τον αγώνα ότι οι αποφάσεις και η όλη στάση του εν λόγω διαιτητή ήταν καθοριστική για το αποτέλεσμα του αγώνα, εδραιώθηκε μετά που κάθισαν και είδαν προσεκτικά όλο το βίντεο του αγώνα.

ΚΥΠΡΟΣ: ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΟΒΟΜΑΣΤΑΝ & ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΜΕ ΠΡΙΝ ΜΕΡΕΣ... ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΗΚΕ

Αρκετές καταγγελίες τηλεφωνικής απάτης δέχεται το τελευταίο διάστημα η Αστυνομία και ειδικότερα το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Περιορισμένες οι προσδοκίες από την άτυπη συνάντηση

Προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές και να ανοίξει ο δρόμος για κοινή διακήρυξη, που θα οδηγήσει στην έναρξη των συνομιλιών για το κυπριακό, θα καταβάλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στη σημερινή άτυπη συνάντησή του με τον Ντερβίς Ερογλου.

Ενέδρα θανάτου στα Εξάρχεια - Νεκρός από σφαίρες και με τραύματα από μαχαίρι ένας άντρας – ΦΩΤΟ

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν λίγο πριν τις 8μ.μ στα Εξάρχεια, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός άντρα.

H συμφωνία της Γενεύης «έριξε» το πετρέλαιο – Υποχώρησε η τιμή του μαύρου χρυσού

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν τη Δευτέρα το πρωί στην Ασία, την πρώτη περιοχή που έγιναν οικονομικές και εμπορικές συναλλαγές, μετά τη σύναψη της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Ταραξίας με κυνηγετικό όπλο

Μια παρατήρηση για πρόκληση οχληρίας ήταν ικανή να «οπλίσει το χέρι» 19χρονου και να πυροβολήσει με κυνηγετικό στον αέρα για εκφοβισμό του πολίτη που τον παρατήρησε.