Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Στις 4 Νοεμβρίου η ακρόαση των τριών για τη Δρομολαξιά

Μετά από απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, η υπόθεση αναφορικά με την αγορά τεμαχίου τ/κ γης στη Δρομολαξιά, από το Ταμείο Συντάξεων της Cyta, καταχωρήθηκε τελικά στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, αντί για το Μόνιμο Κακουργιοδικείο, στο οποίο θα παρουσιαζόταν σήμερα οι τρεις κατηγορούμενοι.

Οι τρεις κατηγορούμενοι είναι ο Νίκος Λίλλης, 42 χρόνων, επιχειρηματίας και Πρόεδρος του σωματείου ΑΛΚΗ Λάρνακας, ο Κώστας Μιαμηλιώτης, 53 χρόνων λοχίας της ΚΥΠ και ο Ελευθέριος Μούσκου, 40 χρόνων λοχίας της Αστυνομίας. Κατηγορούμενη είναι επίσης η εταιρεία WANDIC TRADING LTD, ως φυσικό πρόσωπο.

Η υπόθεση έχει οριστεί τελικά για ακρόαση στις 4 Νοεμβρίου, όπου αναμένεται να δοθεί στους συνηγόρους υπεράσπισης όλο το μαρτυρικό υλικό.

Έχουν καταχωρηθεί 18 νέες κατηγορίες, αφού προηγουμένως αποσύρθηκαν οι παλαιότερες 19 κατηγορίες. Οι νέες κατηγορίες έχουν παρόμοιο περιεχόμενο.

Μέχρι τις 4 Νοεμβρίου οι κατηγορούμενοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι με τους ίδιους περιοριστικούς όρους. Από τις 10 Σεπτεμβρίου 2013, όταν το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας παρέπεμψε τους κατηγορουμένους σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, οι τρεις παρέδωσαν τα διαβατήρια και τα άλλα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, υπέγραψαν εγγύηση ύψους 20 χιλιάδων ευρώ έκαστος με αξιόχρεους εγγυητές, ενώ τα ονόματα τους μπήκαν στο κατάλογο των ατόμων των οποίων η έξοδος απαγορεύεται από τα αεροδρόμια και τα λιμάνια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Οι τρεις κατηγορούμενοι είναι ο Νίκος Λίλλης, 42 χρόνων, επιχειρηματίας και Πρόεδρος του σωματείου ΑΛΚΗ Λάρνακας, ο Κώστας Μιαμηλιώτης, 53 χρόνων λοχίας της ΚΥΠ και ο Ελευθέριος Μούσκου, 40 χρόνων λοχίας της Αστυνομίας. Κατηγορούμενη είναι επίσης η εταιρεία WANDIC TRADING LTD, ως φυσικό πρόσωπο.

Συνολικά οι τρεις αντιμετωπίζουν 19 κατηγορίες μεταξύ των οποίων συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, ήτοι απάτη, συνωμοσία προς καταδολίευση, απάτη κατά την πώληση ή υποθήκευση περιουσίας, δεκασμό δημόσιου λειτουργού, απόσπαση από δημόσιο λειτουργό, δωροληψία για επίδειξη από δημόσιο λειτουργό, κατάχρηση εξουσίας, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ενεργό δωροδοκία οικείων δημοσίων αξιωματούχων, δωροληψία από οικείους δημόσιους αξιωματούχους, συναλλαγές με αντιπροσώπους οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, αδικήματα διαφθοράς και αδικήματα διαφθοράς κατά παράβαση του περί πρόληψης της διαφθοράς νόμου.

Από τις 10 Σεπτεμβρίου 2013, όταν το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας παρέπεμψε τους κατηγορουμένους σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, οι τρεις παρέδωσαν τα διαβατήρια και τα άλλα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, υπέγραψαν εγγύηση ύψους 20 χιλιάδων ευρώ έκαστος με αξιόχρεους εγγυητές, ενώ τα ονόματα τους μπήκαν στο κατάλογο των ατόμων των οποίων η έξοδος απαγορεύεται από τα αεροδρόμια και τα λιμάνια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Για την υπόθεση αναμένεται να καταθέσουν συνολικά 43 μάρτυρες κατηγορίας μεταξύ των οποίων ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας Ανδρέας Κυριάκου, ο πρώην Διευθυντής του Γραφείου του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, Βάσος Γεωργίου, ο επιχειρηματίας Χαράλαμπος Λιοτατής και η σύζυγος του, λειτουργοί του Υπουργείου Εσωτερικών, του Επαρχιακού Κτηματολογίου Λάρνακας, της Τράπεζας Κύπρου, της Λαϊκής Τράπεζας, των Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αμμοχώστου, του Εφόρου Εταιρειών, της ΚΥΠ Αμμοχώστου και Αρχηγείου, του ΤΑΕ Λεμεσού, της ΑΔΕ Λευκωσίας και του ΚΕΜ Αμμοχώστου.

Source : http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου