Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

ΈΞΑΛΛΟΙ οι φοιτητές του Cambridge με τον πρίγκιπα William!

Έξαλλοι είναι οι φοιτητές του πανεπιστημίου του Cambridge με τον πρίγκιπα William, ο οποίος θέλει να επιστρέψει στα θρανία και εκείνοι θεωρούν πως δεν αξίζει μια θέση εκεί διότι δεν έχει τα απαραίτητα προσόντα!

SOS εκπέμπει η Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων

Δραματική έκκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη «για διάσωση του κατασκευαστικού τομέα» απευθύνει η Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (ΟΣΕΟΚ), σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «ο εργοληπτικός κόσμος εναποθετεί τις ύστατες ελπίδες του στη δυναμική παρέμβασή σας».

Σε μια περίοδο που η κατασκευαστική βιομηχανία βρίσκεται στο ναδίρ της δραστηριότητάς της, η Ομοσπονδία στέλνει εναγώνιο σήμα ζητώντας από το κράτος εδώ και τώρα ουσιαστική στήριξη.

«Ο πάλαι ποτέ αιμοδότης της κυπριακής οικονομίας, κατασκευαστικός τομέας, με διαχρονική συνεισφορά στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν περίπου στο 7% και με ουσιαστική συμβολή στην απασχόληση, γύρω στο 10%, βρίσκεται στο στάδιο της πλήρους αποδυνάμωσης», αναφέρει στην επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργολάβων, Κώστας Ρουσιάς.

Ο πρόεδρος του εργοληπτικού κόσμου στέλνει δραματικό μήνυμα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι «ο κατασκευαστικός τομέας έχει εγκαταλειφθεί στο έλεος των καιρών, ενόσω η έλλειψη ρευστότητας και οι ραγδαίες καταστροφικές εξελίξεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα εξακολουθούν να μην επιτρέπουν την υλοποίηση των εξαγγελθέντων μέτρων επανεκκίνησης της οικονομίας, για την οποία προϋπόθεση αποτελεί η επανεκκίνηση του δυναμικότερου συντελεστή της, της κατασκευαστικής βιομηχανίας».

Μπροστά στον κίνδυνο της συνέχισης της δραματικής συρρίκνωσης της κατασκευαστικής βιομηχανίας, η Ομοσπονδία Εργολάβων καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προχωρήσει το ταχύτερο στην προώθηση των εξής τεσσάρων μέτρων:

● εγγύηση των εργοληπτικών εταιρειών από την κυβέρνηση για σκοπούς ανάληψης έργων στο εξωτερικό, πρακτική που εφαρμόστηκε το 1974

● επάνοδο της ομαλής λειτουργίας των τραπεζών, ώστε να είναι δυνατή η ανάληψη έργων με τη μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης

● σύσταση και λειτουργία του εξαγγελθέντος Εγγυοδοτικού Μηχανισμού

● κατεπείγουσα προκήρυξη νέων έργων, είτε με αξιοποίηση των μη εξαντληθέντων για την τουριστική βιομηχανία κονδυλίων προς όφελος της κατασκευαστικής βιομηχανίας, είτε με την ενεργειακή αναβάθμιση των δημόσιων κτηρίων μέχρι το 2018 για συμμόρφωση με τους δεσμευτικούς για την Κύπρο ενεργειακούς στόχους του 2020.

Συνεπεία της δραματικής υποχώρησης της κατασκευαστικής δραστηριότητας, δεν είναι λίγοι οι εργολάβοι οι οποίοι αναζητούν εργασία εκτός συνόρων, όπου συναντούν πολλά προβλήματα.

«Το μεγαλύτερο ποσοστό των εργολάβων είτε έχει εγκαταλείψει το επάγγελμα, είτε αναζητά εργασία σε άλλες χώρες, προσκρούοντας σε απαιτήσεις τραπεζικής εγγύησης και συγκεκριμένα στη μη αποδοχή εγγυητικών επιστολών από κυπριακές τράπεζες», αναφέρει ο κ. Ρουσιάς, προσθέτοντας ότι «ελάχιστος αριθμός εργοληπτικών εταιρειών διατηρεί τη δραστηριότητά του, είτε αναλώνοντας τυχόν εναπομείναντα κεφάλαια, είτε επί ζημία, είτε επί δανείω, προσβλέποντας έστω και την υστάτη στη διάσωση του τομέα από μέρους της Πολιτείας».

Τα προβλήματα της κατασκευαστικής βιομηχανίας θα μεταφέρει η ηγεσία της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε συνάντηση που θα έχει εντός των προσεχών ημερών. Στη συνάντηση, κατά πάσα πιθανότητα, θα συμμετέχει και ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, στον οποίο η ΟΣΕΟΚ έχει επίσης αποστείλει επιστολή όπου παραθέτει τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία.

Δραστηριότητα εκτός συνόρων

Πληθαίνουν οι κυπριακές εργοληπτικές εταιρείες, οι οποίες βολιδοσκοπούν τις δυνατότητες δραστηριότητας στο εξωτερικό, καθώς η εγχώρια αγορά έχει σχεδόν «στερέψει».

Εταιρείες διαφόρων μεγεθών και επαγγελματικών κατηγοριών κάνουν κινήσεις όχι μόνο στην παροδοσιακή αγορά των αραβικών χωρών, όπου δραστηριοποιούνται ήδη πολλές εταιρείες, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», δραστηριοποιούνται στο Ιράκ, στο Κουρδιστάν, σε χώρες των Βαλκανίων, ακόμη και στην Αγγλία.

- Source : http://www.philenews.com

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ & ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Βέβηλοι έδρασαν το βράδυ της Παρασκευής στο πάρκο που δημιούργησε ο Δήμος Έγκωμης εις μνήμην των 13 ηρώων της φονικής έκρηξης στο Μαρί.

Ανεξήγητη ακτινοβολία έπληξε τη Γη πριν από 1.200 χρόνια

Μια ριπή εξαιρετικά ισχυρής ακτινοβολίας άφησε τα ίχνη της στον πλανήτη πριν από περίπου 1.200 χρόνια, αποκαλύπτει μελέτη που εξέτασε τις επιπτώσεις του κοσμικού βομβαρδισμού στα δέντρα. 

Απεβίωσε αγωνίστρια της ΕΟΚΑ - Η συγκλονιστική μαρτυρία για προδοσία κρυσφηγέτου του Αυξεντίου

Απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 91 ετών η αγωνίστρια της ΕΟΚΑ και σύζυγος του ήρωα της ΕΟΚΑ Μιχάλη Κουκή, Αθηνά Κουκή.

Στην Κύπρο κατέφυγε Βρετανίδα ηθοποιός για εξωσωματική γονιμοποίηση και σήμερα παρουσίασε το βρέφος της

Η γνωστή στη Βρετανία ηθοποιός, σεναριογράφος και παραγωγός, αψήφησε τους επικριτές της, που δήλωναν ότι στα 50 της, δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει μητέρα.

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟ... ΑΠΡΟΟΠΤΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ

Μια γυναίκα θέλησε να διαμαρτυρηθεί για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει!

Με μπίρες πληρώνει αλκοολικούς το Άμστερνταμ για να μαζεύουν τα σκουπίδια

Μία ομάδα αλκοολικών στο Άμστερνταμ πληρώνεται με μπίρες για να καθαρίσει τους δρόμους της ολλανδικής πρωτεύουσας. 

Ανόρθωση: Έχει να κερδίσει ντέρμπι από τις 15 Σεπτεμβρίου

Σχεδόν τέσσερις μήνες έχει να πανηγυρίσει νίκη σε ντέρμπι η Ανόρθωση. Κάπως έτσι αποτυπώνεται και η διαφορά των επτά βαθμών που την χωρίζουν από την πρωτοπόρο ΑΕΛ.

Το κατεψυγμένο κτίριο!

Από τη φωτιά στον πάγο σε λίγες μόνο ώρες

Ομήρου: Εθνικό σχέδιο εξόδου από το μνημόνιο το συντομότερο

Ανάπτυξη χωρίς σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος, χωρίς προσέλκυση ξένων επενδύσεων, δεν θα είναι δυνατή, δήλωσε στην Πάφο ο Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου.

Μπρούσκο: Σοκαρίστηκες αποκαλύψεις!

Ραγδαίες οι εξελίξεις στο αγαπημένο σας σίριαλ...

ΑΙΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΙΝΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤ1

Με αίματα αποχώρησε από το στούντιο η Σάσα Σταμάτη. 

Εφιάλτης νεαρής - Είδε ερωτικές φωτογραφίες της στο ίντερνετ!

Δεν περίμενε με τίποτα ότι ο νεαρός με τον οποίο διατηρούσε σχέση θα αποφάσιζε να την εκδικηθεί με έναν τέτοιο τρόπο...

Ποια ηθοποιός είναι άρρωστη και πίνει το τσάι της;

«Σήμερα τα φώτα κι ο πυρετός!» σχολίασε γνωστή ηθοποιός κάτω από την φωτογραφία που ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

ΑΠΟΕΛ: Με την ΑΕΚ ο Ντε Βινσέτι, δεν παίζει με ΑΕΛ

O Τόμας Ντε Βινσέντι θα εγγραφεί στην ΚΟΠ και στο δυναμικό του ΑΠΟΕΛ την ερχόμενη Παρασκευή 10 Ιανουαρίου, όπως προνοείται στην προκήρυξη του πρωταθλήματος, αντικαθιστώντας είτε τον Καμπράλ είτε τον Ντα Σίλβα.

«Κολοσσιαία» κύματα «πνίγουν» τη Βρετανία

Κύματα ύψους 8 μέτρων σκεπάζουν τις νοτιοδυτικές και δυτικές ακτές της Βρετανίας, προκαλώντας ζημιές και πλημμύρες σε αρκετές περιοχές, καθώς ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό πλήττει τη χώρα από το πρωί της Δευτέρας.

Η πιο συγκινητική στιγμή του Dansing 3! – Όρθιοι και δακρυσμένοι κριτές και κοινό μετά την ερμηνεία του Ηρόδοτου με τη Σαλίνα! - VIDEO

«Μπροστά σε τέτοιους καλλιτέχνες πρέπει να σηκωνόμαστε όρθιοι και να χειροκροτούμε» είπε ο Νίκος Μουρατίδης με το πέρας της ερμηνείας του ζευγαριού και όλοι σηκώθηκαν από τις θέσεις τους με βουρκωμένα μάτια από συγκίνηση...

Αν δεν αναγνωρίσατε σε ποιες stars ανήκουν αυτά τα σώματα δεν ξέρετε από showbiz!

Από την πρώτη στιγμή που είδατε τη φωτογραφία θα πρέπει να αναγνωρίσατε πως αυτές οι πληθωρικές σιλουέτες ανήκουν στην

Γιατί η Beyoncé δυσαρέστησε τη NASA;

H Queen Bey μπορεί να έκανε το iTunes να γονατίσει με το νέο της album, αλλά προκάλεσε και αντιδράσεις.

Ομοφυλόφιλοι φιλήθηκαν απέναντι από τον Σεραφείμ!

Nα διαμαρτυρηθούν για τα κηρύγματα κατά των ομοφυλόφιλων από τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ θέλησαν άνδρες και γυναίκες που συγκεντρώθηκαν σήμερα απέναντι από την εξέδρα που θα γινόταν ο αγιασμός των υδάτων για τα Θεοφάνεια στον Πειραιά.

Λίβανος: Ταξιδιώτης από Κύπρο πιάστηκε με 4 κιλά κοκαΐνη

Οι τελωνειακοί στο αεροδρόμιο της Βηρυτού εντόπισαν στην κατοχή 49χρονου Λιβανέζου που ταξίδευε από την Κύπρο ποσότητα κοκαΐνης, σύμφωνα με τη λιβανέζικη εφημερίδα “The Daily Star”.

Aποχώρησαν οι Νίκη Δραγούμη και Τάσος Ευαγγέλου – Η δεύτερη του ευκαιρία κράτησε για ένα μόνο live! - VIDEO


Στο 8ο live αποχώρησαν από το Dansing For You 3 η Νίκη Δραγούμη με τον Ερμογένη στο τραγούδι, και στο χορό ο παρουσιαστής που έκανε τη δεύτερη του εμφάνιση στο σόου, αντικαθιστώντας τον Ιάκωβο Χατζηβασίλη.

ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΤΙΑΞΕ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΑΣ - ΠΟΙΟΣ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ

Μάλλον έπιασαν οι... κατάρες όσων υπομένουν την πολιτική της λιτότητας που υποστηρίζει με θέρμη η Άνγκελα Μέρκελ.

Πώς μπορεί να αγοράσει κανείς ψεύτικα likes στο Facebook και followers στο Twitter

Το να έχεις πολλά likes ή followers τείνει να γίνει το νέο σύμβολο κοινωνικού στάτους. Ειδικά αν μέσω αυτού διογκώνεται και ο τραπεζικός σου λογαριασμός. Διασημότητες, επιχειρήσεις, ακόμη και το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ αποδεικνύεται πως έχουν αγοράσει likes και followers, μέσω παράκτιων εταιρειών.

PREMIER LEAGUE - Τα ζευγάρια για τον 4ο γύρο

Άρσεναλ και Έβερτον είδαν με χαρά τις Κόβεντρι και Στίβενεϊτζ να βρίσκονται στον δρόμο τους, με τους «κανονιέρηδες» να έχουν το πλεονέκτημα της έδρας και τα «ζαχαρωτά» να πρέπει να ταξιδέψουν μακριά από το «Γκούντισον Παρκ», ελπίζοντας πως θα τελειώσουν τη δουλειά και δεν θα πρέπει να επιβαρυνθούν με επαναληπτικό.

SAD: ΜΑΖΙΚΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ.... ΜΕΓΑΛΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΦΑΛΑΙΝΩΝ

Μια ομάδα 39 φαλαινών-πιλότων πέθαναν σε παραλία της Νέας Ζηλανδίας όπου εξόκειλαν εσκεμμένα, όπως έγινε σήμερα γνωστό από αξιωματούχους...

OOPS: ΤΟ ΝΕΟ iPHONE 6 Η APPLE ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ ΣΕ... ΔΙΠΛΟ ΤΑΜΠΛΟ

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Apple είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει το iPhone 6 σε δύο διαφορετικά μεγέθη οθονών.

Εμπρησμός οχήματος στην Κάτω Γυαλιά

Σε κακόβουλη ενέργεια αποδίδει η αστυνομία εκ πρώτης όψεως, τη φωτιά που προκλήθηκε σε όχημα που ήταν σταθμευμένο έξω από οικία 28χρονου στην Κάτω Γυαλιά, ιδιοκτησίας του αδερφού του 25 ετών, που απουσιάζει στο εξωτερικό, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας.

Λεμεσός: Είχε φυλαγμένα στο σπίτι 4.250 ευρώ – Δεν γλίτωσαν όμως από τους διαρρήκτες

Διάρρηξη διαμερίσματος στην περιοχή Αγ. Ζώνης στη Λεμεσό

Μιχάλης Σαρρής: Αγγίξαμε την ολική καταστροφή

Όλοι πρέπει να κοιτάξουν μπροστά και να εφαρμοστεί πλήρως η δανειακή σύμβαση, αναφέρει ο τέως υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής και υπογραμμίζει την ανάγκη να προωθηθούν οι ιδιωτικοποιήσεις των ημικρατικών οργανισμών.