Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

ATP - Μέσα ο Ντελ Πότρο, έξω ο Τσονγκά

Μετά τη δύσκολη νίκη επί του Μάρκου Παγδατή στην πρεμιέρα του στο Japan Open, ο Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο ξεπέρασε με ευκολία το εμπόδιο του συμπατριώτη του Κάρλος Μπέρλοκ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Τόκιο, σε αντίθεση με τον Τζο Βιλφρίντ Τσονγκά που ηττήθηκε 2-0 σετ απ'τον Ιβάν Ντόντιγκ.

Αντίθετους δρόμους ακολούθησαν οι δύο top seeded του ταμπλό στο 500αρι τουρνουά του Τόκιου.

Από τη μια, το Νο1 της διοργάνωσης, Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο ήταν εντυπωσιακός στο δεύτερο αγώνα του στο τουρνουά, επικρατώντας εύκολα του Κάρλος Μπέρλοκ ενώ από την άλλη, το Νο2 Τζο Βιλφρίντ Τσονγκά, δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στη σπουδαία νίκη της πρεμιέρας επί του Γκάελ Μονφίς, γνωρίζοντας την straight sets ήττα απ'τον Ιβάν Ντόντιγκ.

Ο Αργεντινός, Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης, μια ημέρα μετά τη δύσκολη επικράτηση επί του Μάρκου Παγδατή, δεν συνάντησε δυσκολίες και έφτασε εύκολα στο 6-2, 6-2 επί του Μπέρλοκ μέσα σε 65 λεπτά αγώνα, σφραγίζοντας την παρθενική του πρόκριση στην προημιτελική φάση του Japan Open.

Στο κλειστό, λόγω βροχής, κεντρικό court του Ariake Coliseum το οποίο θα φιλοξενήσει το Ολυμπιακό τουρνουά τένις το 2020, ο Ντελ Πότρο ήταν εντυπωσιακός και έχασε μόλις 8 πόντους στο σερβίς του, πετυχαίνοντας από δύο breaks σε κάθε σετ στο σερβίς του συμπατριώτη του.

"Έπαιξα καλύτερα απ'ότι χθες και αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Το forehand μου ήταν πολύ καλό και έπαιξα με αυτοπεποίθηση. Οι συνθήκες στο indoor βοήθησαν το παιχνίδι μου και ειδικά το σερβίς μου" είπε ο Ντελ Πότρο ο οποίος στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον Αλεξάντερ Ντολγκοπόλοφ μετά τη νίκη του Ουκρανού επί του Νο8, Γιάνκο Τιπσάρεβιτς με 6-3, 7-6(2).

Ο 25χρονος που αγωνίζεται με wild card στο τουρνουά, μίλησε και για την απόσυρση του σπουδαίου συμπατριώτη του, Νταβίντ Ναλμπαντιάν.

"Ο Νταβίντ ήταν ένας πολύ καλός τενίστας. ΌΤαν ήταν υγιής, μπορούσε να κερδίσει οποιονδήποτε. Κέρδισε ορισμένα μεγάλα τουρνουά. Χάσαμε έναν σπουδαίο τενίστα απ'το tour. Του εύχομαι τα καλύτερα για το μέλον. Θυμάμαι, όταν ήμουν μικρός, παρακολούθησα την πορεία του μέχρι τον τελικό του Wimbledon το 2002 και τη νίκη επί του Φέντερερ το 2005 στο Masters Cup"

Σε αντίθεση με τον Ντελ Πότρο, ο Τζο Βιλφρίντ Τσονγκά που επίσης προσπαθεί να εξασφαλίσει την πρόκρισή του στο ATP World Tour Finals του Λονδίνου (04/11), γνώρισε την ήττα με 6-4, 7-6(5) απ'τον Ιβάν Ντόντιγκ για το 2ο γύρο της διοργάνωσης.

Ο Τσονγκά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί καμία από τις τρεις ευκαιρίες που είχε για break στο ματς, με τον Ντόντιγκ να πετυχαίνει 1/1 breaks και να παίρνει τη νίκη στο tie break του 2ου σετ, μετά από 1 ώρα και 25 λεπτά αγώνα.

Στους "8", ο Ντόντιγκ θα αντιμετωπίσει τον Γιάρκο Νιέμινεν.

Για τον 1ο γύρο του θεσμού, το Νο3 της διοργάνωσης, Μίλος Ράονιτς, δυσκολεύτηκε αλλά έφτασε στη νίκη με 6-4, 7-6(0) επί του γηπεδούχου Γκο Σοέντα και θα συναντήσει στο 2ο γύρο τον Γέρεμι Σαρντί ο οποίος, μετά από συγκλονιστική μάχη, έκαμψε την αντίσταση του Μάρκο Τσιουντινέλι κερδίζοντας τον Ελβετό qualifier με 7-6(2), 3-6, 7-6(6).

Τετάρτη 02/10: 2ος γύρος Japan Open
Dolgopolov (Ukraine) beat 8-Tipsarevic (Serbia) 6-3 7-6(2)
Nieminen (Finland) beat Przysiezny (Poland) 6-7(4) 6-4 6-2
Dodig (Croatia) beat 2-Tsonga (France) 6-4 7-6(5)
1-Del Potro (Argentina) beat Berlocq (Argentina) 6-2 6-2

Τετάρτη 02/10: 1ος γύρος Japan Open
Chardy (France) beat Chiudinelli (Switzerland) 7-6(2) 3-6 7-6(6)
3-Raonic (Canada) beat Soeda (Japan) 6-4 7-6(0)


Source : http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου