Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΗΣ ΚΟΦΙΝΟΥ Κατέρχονται σε 48ωρη απεργία

Σε 48ωρη απεργία κατέρχονται σήμερα και αύριο οι εργάτες στο Κεντρικό Σφαγείο της Κοφίνου, ενώ την Παρασκευή θα επηρεασθεί η υπερωριακή απασχόληση.

Σε ανακοίνωση που στάληκε διευκρινίζεται πως στην απεργία δεν συμμετέχουν οι 10 τεχνικοί και γραφείς του σφαγείου, διότι θεωρούν ότι υπήρχαν άλλοι τρόποι διαμαρτυρίας "χωρίς να παραβιάζεται ο κώδικας βιομηχανικών σχέσεων", και πως σήμερα αυτοί επρόκειτο να προσέλθουν κανονικά στο χώρο εργασίας τους.

Όπως είχε δηλώσει στο ΚΥΠΕ ο Φάνος Χριστοδούλου της ΠΕΟ, Γραμματέας των Εργαζομένων στο Κεντρικό Σφαγείο Κοφίνου σε έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε πρόσφατα το προσωπικό «ζητείται από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εσωτερικών όπως λάβουν αποφάσεις για το μέλλον του Σφαγείου, αφού δεν είναι δυνατόν να υπάρχει ζημιά του ύψους των 150 χιλιάδων ευρώ το μήνα και να μην καταβάλλονται κανονικά οι μισθοί».

Ανέφερε ακόμα ότι οι εργαζόμενοι στο Σφαγείο ζητούν επίσης «όπως με το κλείσιμο του Σφαγείου Κοφίνου, μεταφερθούν και οι ίδιοι, όπως έγινε με άλλους συναδέλφους τους, σε διάφορα τμήματα της κυβέρνησης.

Εργαζόμαστε απλήρωτοι για δύο μήνες, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, αναμένοντας το αποτέλεσμα που θα υπάρξει για το μέλλον του Σφαγείου".

Το προσωπικό του Σφαγείου Κοφίνου θα βρίσκεται έξω από το Προεδρικό Μέγαρο στις 8 σήμερα το πρωί για να δοθεί υπόμνημα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Την Πέμπτη οι εργαζόμενοι θα είναι και πάλιν έξω από το Προεδρικό όπου θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή.

Από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων δεν αποκλείεται να επηρεασθεί η διάθεση κρεάτων για το Σαββατοκυρίακο.

Πηγή: http://www.politis-news.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου