Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Επαναφέρει το θέμα του ξεπλύματος η Τρόικα ! - Φόβοι για νέους - δυσβάστακτους όρους


-Σοκ προκαλεί η περίπτωση της πολύτεκνης οικογένειας στην Αραδίππου που κινδύνευσε να λιμοκτονήσει λόγω της οικονομικής κρίσης
-Το ένα παιδάκι σταμάτησε να πηγαίνει στο σχολείο γιατί δεν είχε δεύτερο παντελόνι
-Ανέλαβε δράση για στήριξη της οικογένειας ο Δήμος Αραδίππου









Συγκλονιστικό : 7μελής οικογένεια στην Αραδίππου κινδύνευε να λιμοκτονήσει – Ντρέπονταν να ζητήσουν βοήθεια !


-Σοκ προκαλεί η περίπτωση της πολύτεκνης οικογένειας στην Αραδίππου που κινδύνευσε να λιμοκτονήσει λόγω της οικονομικής κρίσης
-Το ένα παιδάκι σταμάτησε να πηγαίνει στο σχολείο γιατί δεν είχε δεύτερο παντελόνι
-Ανέλαβε δράση για στήριξη της οικογένειας ο Δήμος Αραδίππου












Συνελήφθη για το φόνο του γιου του μετά από 24 χρόνια


Ο Στέφανος ή Στίβεν Καμπερίδης συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη για το φόνο του δίχρονου θετού γιου του, το 1989 στις Η..Π.Α..Ο Καμπερίδης είχε πετάξει το μωρό από το παράθυρο του τρίτου ορόφου. 







Τελικός κυπέλλου Ελλάδας: Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός στις 20:30


Διεξάγεται απόψε (20:30) στο ΟΑΚΑ ο τελικός κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και τον Ολυμπιακό. Ο ένας θέλει να γράψει ιστορία. Ο άλλος, να μεγαλώσει την ίδια πλούσια τροπαιοθήκη του. Τα πλάνα των δύο τεχνικών.

Αποφασισμένος να γράψει ιστορία είναι ο Αστέρας Τρίπολης που κερδίζει τις εντυπώσεις με τις φετινές του εμφανίσεις. Η ομάδα του Σάκης Τσιώλη θα τα δώσει όλα για να κατακτήσει το κύπελλο.

ΑΠΟΨΗ: Έπεσε η αυλαία ! - Της Χριστίνας Φ. Σορόκου

Όλα όσα θέλαμε να ζήσουμε και δεν προλάβαμε, παραμένουν ανεκπλήρωτες οδυνηρές επιθυμίες. Όλοι καλούμαστε να βαδίσουμε σε κάποια/ες φάση/σεις της ζωής μας στην διαδικασία του πένθους, πάντοτε ανάλογα με τα γεγονότα που πλαισιώνουν τον κάθε ένα από μας...

http://www.facebook.com/CenterOfPsychotherapyAndPsychometrics?fref=ts

Η γέννηση δημιουργεί προσδοκίες για το μέλλον, ελπίδες για κάτι καλύτερο, χαρά για την “μετάβαση” στην επόμενη γενιά, στον επόμενο μας ρόλο ... Τι σημαίνει όμως χάνω το παιδί, τον γονιό, το σπίτι μου; Τι σημαίνει χάνω την δουλεία μου και τι σημαίνει κλονίζονται τα όνειρα μου; Χρειάζεται να σταματήσω τις σπουδές μου… χάνω τον/τους φίλους μου; Τι σημαίνει… μνημόνιο; Τι άραγε να σημαίνει δεν μπορώ να στηρίξω την οικογένεια μου, χωρίζω, χάνω την αξιοπρέπεια μου, χάνω όλα όσα δούλεψα και αποταμίευσα για τη ζωή μου, για τα παιδιά μου, για το αύριο;

Ομήρου: Eθνική συμφωνία για συντομότερη έξοδο από μνημόνιο



Είναι αναγκαία η μέγιστη συνεργασία πολιτικών δυνάμεων και Κυβέρνησης για συνομολόγηση μιας εθνικής συμφωνίας, ενός στρατηγικού σχεδίου για τη συντομότερη δυνατή έξοδο από το μνημόνιο, για την οικονομική ανασυγκρότηση και για την ανάκτηση της εθνικής και της κρατικής μας κυριαρχίας, τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής, Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου.

Σε ομιλία του στο εθνικό φόρουμ για την οικονομία, που διοργάνωσε η Θεματική Οικονομία του Κινήματος, με στόχο την αναζήτηση μιας εναλλακτικής πορείας για έξοδο από την οικονομική κρίση, ο κ. Ομήρου είπε ότι "σε αυτές τις κρίσιμες για την πατρίδα μας ώρες, χρέος μας είναι να αντισταθούμε στους κινδύνους εξουθένωσης του λαού μας και να επιδείξουμε υψηλό αίσθημα ευθύνης", ενώ "επιβάλλεται ενότητα, εθνική συνεννόηση και ομοψυχία" καθώς και "εκδήλωση αλληλεγγύης προς τις αδύνατες και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού".

"Σε τελική ανάλυση είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε ξανά τη δημοκρατία, ως προϋπόθεση εξόδου από την κρίση. Αλλά και τα εθνικά μας δίκαια, αφού απροκάλυπτα πλέον, επιχειρείται η διασύνδεση της κρίσης τόσο με τη λύση του Κυπριακού, όσο και με την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου", είπε ο κ. Ομήρου, προσθέτοντας, όμως, ότι "παρά την άρνηση αλληλεγγύης από τους κυρίαρχους ηγεμονικούς κύκλους της ΕΕ, δεν χάνουμε τον προσανατολισμό μας και η θέση μας παραμένει σταθερά ευρωπαϊκή".

Ανέφερε ότι "δεν είναι μόνο η επιβολή της λιτότητας, της υπερφορολόγησης, του βίαιου μετασχηματισμού του οικονομικού μοντέλου της χώρας μας, είναι η βαθιά αντιδημοκρατική συμπεριφορά που επιβάλλεται από τους δανειστές, που θυμίζει αποικιακές εποχές".

Δεν μας επιτρέπεται, σύμφωνα με τον κ. Ομήρου, να αποφασίζουμε για το μέλλον μας. Ακυρώνεται ο ρόλος της Βουλής, αφού μετατρέπεται σε βιομηχανία επικύρωσης αποφάσεων, που λαμβάνονται σε εξωθεσμικά κέντρα, ενώ το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας αντικαθίσταται με την καθεστωτική εξουσία της Τρόικας, που λειτουργεί ως `υπερκράτος`".

"Εν μέσω κυνικών παραδοχών ότι η Κύπρος χρησιμοποιήθηκε ως πειραματόζωο, είναι πέραν από βέβαιο ότι θα ακολουθήσει μια πορεία  συνεχούς κατολίσθησης στην ύφεση, δραματικής αύξησης της ανεργίας, μαζικής μετανάστευσης των νέων και ανεξέλεγκτης διόγκωσης του δημοσίου χρέους", πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε ότι οι συνθήκες αυτές καθιστούν ορατούς τεράστιους κινδύνους με τον πρώτο, πιο άμεσο κίνδυνο, να είναι "η οικονομική παράλυση και η κοινωνική κρίση να πάρουν ακόμη μεγαλύτερες και τελικά ανεξέλεγκτες διαστάσεις".

Ο δεύτερος κίνδυνος, σύμφωνα με τον κ. Ομήρου, "είναι η σημερινή κατάσταση να μετεξελιχθεί, μέσα από αυτοτροφοδοτούμενους φαύλους κύκλους, σε μια διαρθρωτική κρίση διαρκείας πολλών ετών ή και δεκαετιών, όπου η όποια ανάκαμψη, όποτε κι αν επέλθει, θα συνοδεύεται από κοινωνική εξαθλίωση, εκτεταμένη φτώχεια και υψηλή ανεργία".

 

Αναφέροντας ότι "η θέση μας παραμένει σταθερά ευρωπαϊκή", ο κ. Ομήρου είπε ότι επιμένουμε σε μια Ευρώπη των λαών, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής, αγωνιζόμενοι με τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς, για να αλλάξουν οι σημερινές άδικες και εν πολλοίς κοινωνικά ανάλγητες συμπεριφορές".

"Άλλωστε η κυπριακή κρίση είναι έκφραση μιας ευρύτερης συστημικής ευρωπαϊκής κρίσης που υποδεικνύει την ανάγκη συμμαχίας των λαών του Νότου αλλά και των  εργαζομένων του Βορρά για να υπάρξει μια πραγματική εναλλακτική πρόταση στην κρίση", κατέληξε ο κ. Ομήρου.

Source: Sigmalive

Αναστασιάδης: «Σας αποχαιρετώ αλλά δεν σας εγκαταλείπω»




Αναστασιάδης: «Σας αποχαιρετώ αλλά δεν σας εγκαταλείπω»

Σε έντονα συγκινησιακό κλίμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, απευθύνθηκε στα μέλη του ΔΗΣΥ κατά τη διάρκεια του 15ου παγκύπριου συνεδρίου του κόμματος δηλώνοντας συγκινημένος για το γεγονός ότι αποχαιρετά την παράταξη μετά από 37 χρόνια. Επανέλαβε τη δέσμευσή του για να βγει η Κύπρος από την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει και ζήτησε τη συνδρομή του κόσμου της παράταξης στο δύσκολο αγώνα. 

Ακόμη δεν έχει συμφωνηθεί τίποτα για το δάνειο της Κύπρου, διαμηνύει η Μόσχα

Η Ρωσία δεν έχει ακόμα συμφωνήσει στη χρονική επέκταση των όρων του δανείου των 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Κύπρο, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Οικονομικών.

Στην αντεπίθεση το ΑΚΕΛ - 10+1 προτάσεις για στήριξη των ευάλωτων ομάδων στην εκπαίδευση



- Οι προτάσεις θα αποσταλούν και στις άλλες πολιτικές δυνάμεις για αντιμετώπιση της νέας κοινωνικής πραγματικότητας
- "Ως δημιουργική αντιπολίτευση, θέλουμε να συμβάλουμε ουσιαστικά στη στήριξη των νέων και των παιδιών μας"
- "Ο κ. Αναστασιάδης εξήγγειλε μέτρα για στήριξη των ευάλωτων ομάδων, τα οποία ιδιαίτερα σε ότι αφορά στον τομέα της παιδείας είναι ανεπαρκή"