Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Κληρίδης: Δικαιολογημένα υπάρχει αίσθημα ατιμωρησίας

Αμείλικτος και αποφασισμένος να αποδώσει ευθύνες για τα θέματα τα οποία απασχολούν την κυπριακή κοινή γνώμη παρουσιάστηκε ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης. Παραδέχθηκε ότι δικαιολογημένα υπάρχει το αίσθημα της ατιμωρησίας στην Κύπρο και πως από τώρα και στο εξής θα γίνει κάθε προσπάθεια για να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης όσοι εμπλέκονται σε όποιο σκάνδαλο ανεξάρτητα από τη θέση που έχουν.


Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις σε σχέση με το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς, ο Κώστας Κληρίδης εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι σημαντικές πληροφορίες για την υπόθεση διαρρέουν στον τύπο λέγοντας ότι αυτό δεν βοηθά το ανακριτικό έργο. Τόνισε ότι οι ανακριτές θα πρέπει να αφεθούν να επιτελέσουν το έργο τους ανεξάρτητα απερίσπαστα και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θυσιάζονται σημαντικά στοιχεία της υπόθεσης στο βωμό της πληροφόρησης.

Σε ότι αφορά το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για την οικονομία, ο Κώστας Κληρίδης είπε ότι δεν δόθηκε στη νομική υπηρεσία προς το παρών, προσθέτοντας ότι όταν και εφόσον το πάρουν στα χέρια τους, θα αξιοποιηθεί το κάθε χρήσιμο στοιχείο από τις αρχές για να προχωρήσει η όλη υπόθεση.

Ο Γενικός Εισαγγελέας, είπε ότι κατά τη διάρκεια του διαγνωστικού ελέγχου που πραγματοποίησε ο ίδιος για την κατάσταση στη Νομική Υπηρεσία, διαπίστωσε ότι υπάρχει πρόβλημα υποστελέχωσης ως αποτέλεσμα διαφόρων αποφάσεων λόγω κρίσης και πως το σύστημα κρατιέται στον αναπνευστήρα λόγω της ευσυνειδησίας των λειτουργών. Ο ίδιος είπε ότι θα προβεί σε απαιτήσεις προς την εκτελεστική εξουσία για αυτό το θέμα, γιατί όπως δήλωσε, δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι η Νομική Υπηρεσία.

Ερωτηθείς εάν δέχθηκε παρεμβάσεις στο έργο του, είπε ότι έγιναν σε κάποιες περιπτώσεις και πως αυτό είναι κάτι το οποίο δεν πρόκειται να αποδεχθεί.





See more at: http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου