Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Κορόιδεψαν τους πρώην υπάλληλους της Τράπεζας Κύπρου, καταγγέλλουν οι Οικολόγοι

Στις ομάδες των πολιτών και εργαζομένων που νιώθουν ξεγελασμένοι από τους κυβερνώντες (πρώην και νυν), προστίθενται πλέον και οι 633 πρώην υπάλληλοι της Τράπεζας Κύπρου, οι οποίοι πείστηκαν να αποχωρήσουν «εθελοντικά» γιατί είχαν υπόσχεση ότι το Ταμείο Προνοίας τους θα ήταν διαθέσιμο άμεσα (με τους κανόνες που ισχύουν για όλες τις καταθέσεις), αναφέρεται σε ανακοίνωση Τύπου του Κινημάτος Οικολόγων.

Προστίθεται πως αντί αυτού που συμφωνήθηκε, οι καταθέσεις των πρώην υπαλλήλων της Τράπεζας Κύπρου έχουν μετατραπεί σε 3 γραμμάτια, όπως δηλαδή οι ημι-κουρεμένες καταθέσεις. Ως αποτέλεσμα αυτής της αψυχολόγητης ενέργειας, οι πρώην εργαζόμενοι στην Τράπεζα Κύπρου κινδυνεύουν να μείνουν απένταροι και φτωχοί, αναμένοντας την «απελευθέρωση» του πρώτου γραμματίου.

Οι Οικολόγοι τονίζουν πως το θέμα απασχόλησε πρόσφατα την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, η οποία αποφάνθηκε ότι αυτοί οι άνθρωποι είχαν δίκιο και ότι η κυβέρνηση, η Κεντρική Τράπεζα και η διαχειριστική επιτροπή του πρώην Ταμείου Προνοίας, έπρεπε μέσα σε λίγες ημέρες να συναντηθούν για να δοθεί μια πιο ικανοποιητική λύση στο πρόβλημα. «Με λύπη διαπιστώνουμε», καταλήγουν οι Οικολόγοι, «ότι η προθεσμία έληξε και δεν έγινε η παραμικρή προσπάθεια για υλοποίηση της δέσμευσης έναντι της Βουλής των Αντιπροσώπων».

Να σημειωθεί πως σήμερα το απόγευμα οι διαμαρτυρόμενοι πρώην υπάλληλοι της Τράπεζας Κύπρου συγκεντρώνονται στην Χοιροκιτία για να αποφασίσουν την πορεία του αγώνα τους.

Source : http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου