Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Βουλγαρία: «Θα μπούμε στην Ευρωζώνη την κατάλληλη στιγμή»

Η Βουλγαρία θα ενταχθεί στην Ευρωζώνη την κατάλληλη στιγμή, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Πέταρ Τσομπάνοφ, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC και αναμετέδωσαν ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης της Βουλγαρίας.

Εξαιτίας των εξελίξεων στην Ευρωζώνη, η Βουλγαρία θα περιμένει να δει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση και, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, θα ενταχθεί σ' αυτήν, είπε ο κ. Τσομπάνοφ στον δημοσιογράφο του CNBC.

Επίσης, σύμφωνα με τον υπουργό, η Βουλγαρία πρέπει να προχωρήσει σε πολλές μεταρρυθμίσεις που στοχεύουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την επανεκκίνηση της ανάπτυξης της οικονομίας.

Σημειώνοντας ότι, το υπουργικό συμβούλιο της Βουλγαρίας «εργάζεται σε δύσκολο περιβάλλον», ο κ. Τσομπάνοφ τόνισε ότι «αυτό (δηλαδή η πολιτική κατάσταση), μας έκανε (την κυβέρνηση) να εστιάσουμε περισσότερο την προσοχή μας στις μεταρρυθμίσεις».

Η κυβέρνηση έχει μια ξεκάθαρη ατζέντα μεταρρυθμίσεων είπε ο κ. Τσομπάνοφ και διατύπωσε την εκτίμηση ότι οι διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης δεν έχουν κοινωνικό, αλλά μάλλον πολιτικό χαρακτήρα.

Source : http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου