Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Πώς να φτιάξετε χιονισμένες μπάλες από ποπ κορν

Κάποιες χριστουγεννιάτικες μπάλες μπορεί να γίνουν ιδιαίτερα εντυπωσιακές αρκεί να έχετε όρεξη για κατασκευές. 

Επτά πόνοι που δεν πρέπει να αγνοήσετε για κανένα λόγο

Η νούμερο ένα αιτία για την οποία επισκεπτόμαστε το γιατρό είναι ο πόνος. Συγκεκριμένα, πάνω από το 50% των διακομιδών στα νοσοκομεία και το 30% των επισκέψεων σε ιατρεία αφορούν πόνο σε κάποιο σημείο του σώματος.

Είμαστε μειονότητα στην ίδια μας τη χώρα – Περισσότεροι οι έποικοι μαζί με τους αλλοδαπούς

Μειονότητα σε ολόκληρη την Κύπρο, αποτελούν πλέον οι Ελληνοκύπριοι, με τους έποικους συν τους ξένους να μας ξεπερνούν σε πληθυσμό.

Φώτισαν τον πύργο του Άιφελ με τα χρώματα της Νοτίου Αφρικής!

Στην μνήμη του Nelson Mandela

Ανάπτυξη σε όλη την ευρωζώνη πλην της Κύπρου το 2014

Τη θέση ότι η ύφεση στην ευρωζώνη έχει παρέλθει και ότι μέσα στο 2014 όλες οι χώρες μέλη της με εξαίρεση την Κύπρο μπορούν να υπολογίζουν σε οικονομική ανάπτυξη έστω και ασθενή, διατύπωσε ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Έβαλ Νοβότνι.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΣΑΝΤΟΣ & ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Η τύχη μπορεί να μην χαμογέλασε στην Εθνική ομάδα αφού Κολομβία, Ακτή Ελεφαντοστού και Ιαπωνία μόνο εύκολοι αντίπαλοι δεν είναι, όμως άπαντες αισιοδοξούν ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπορεί να σταθεί στο ύψος του στα γήπεδα της Βραζιλίας.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΤΗΣΗ ΤΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Ο πιλότος της βραδινής πτήσης από Λάρνακα για Λονδίνο ανέφερε πρόβλημα στα φρένα του. 

Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα στην Κύπρο

Κοντά σε συμφωνία για κοινό ανακοινωθέν οι δύο πλευρές.

Σε συναγερμό οι κυπριακές αρχές για το Barbaros

Ξεπέρασαν κάθε όριο οι Τουρκικές προκλήσεις. Το ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός παραβίασε κάθε έννοια διεθνούς νομιμότητας και εισήλθε νωρίς το πρωί εντός του οικοπέδου 3 της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. 

Τέσσερις νεκροί στην Πολωνία από τον Ξάβερ

Εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει για τη Συρία η UNICEF

Καταδικάζουν τις επιθέσεις εναντίον των εγκαταστάσεων υγείας στη χώρα.

Το μικρότερο ενυδρείο στον κόσμο

Ο Ρώσος Anatoly Konenko ασχολείται με την κατασκευή μικρογραφιών για περισσότερα από 10 χρόνια. Το πιο πρόσφατο επίτευγμά του είναι το μικρότερο ενυδρείο στον κόσμο.

Lady Gaga: "Η μαριχουάνα με έκανε να ξεχάσω"

Η Lady Gaga ποτέ δεν έχει κρύψει την… «αγάπη» της για την μαριχουάνα, όμως σε πρόσφατη τηλεοπτική της συνέντευξη αποκάλυψε τους λόγους που της αρέσει τόσο πολύ.

Απολαύστε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά σε πόλεις-«μαγνήτες»

Μοναδικές επιλογές για τις γιορτές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Ομήρου θα εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο στις εκδηλώσεις στη μνήμη Μαντέλα

Ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Λ. Ομήρου θα εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις επίσημες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν εις μνήμην του Νέλσον Μαντέλα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Το πρώτο επιστημονικό συμπόσιο για τις κυπρο-ρωσικές σχέσεις διοργανώθηκε στην Κύπρο

Η Κυπριακή Δημοκρατία προσδίδει μεγάλη σημασία στην περαιτέρω διεύρυνση και εμβάθυνση των σχέσεων Κύπρου - Ρωσίας και υπογραμμίζει την πρόθεσή της να συνεχίσει να καλλιεργεί τους δεσμούς φιλίας, με αμοιβαίο όφελος, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Συγκοινωνιών, ενώ ο Πρέσβης της Ρωσίας εξέφρασε τη βεβαιότητα πως παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που περνά η Κύπρος, οι δύο χώρες θα τα καταφέρουν και θα συνεχίσουν να δουλεύουν καρποφόρα για το καλό των δύο λαών.

Υπ. Εργασίας: Αλλάζει η πολιτική του κράτους – Ενισχύεται η κοινωνική πρόνοια

«Το κράτος έχει αποτύχει σε ένα μεγάλο βαθμό στα θέματα κοινωνικής πρόνοιας και για αυτό έχει αποφασιστεί η αλλαγή όλης της πολιτική που αφορά την κοινωνική πρόνοια», δήλωσε σήμερα η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, μιλώντας ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης της Κυπριακής Συνομοσπονδίας Οργανώσεων Αναπήρων (ΚΥΣΟΑ).

OMG: ΚΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΦΙΔΙΑ - ΔΕΙΤΕ ΤΑ

Πέντε συγγενικά είδη φιδιών που ζουν στα δέντρα της Νοτιοανατολικής και Νότιας Ασίας, είναι σε θέση να «πετάξουν» πηδώντας από τη φωλιά τους και γλιστρώντας σε κλαδιά από άλλα δέντρα.

Ομήρου: Να ριχθεί άπλετο φως στο χρηματισμό των κομμάτων

Η συνεχιζόμενη δημόσια συζήτηση για το θέμα χρηματισμού κομμάτων από την ελληνική εταιρεία Focus του επιχειρηματία Ζολώτα δηλητηριάζει επικίνδυνα ολόκληρη την πολιτική ζωή, δήλωσε στην Πάφο ο Πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου.

Ρυθμίστε πότε θα γίνετε μάνα!

Η απόφαση είναι κοινή: ήρθε ο καιρός ο πελαργός να σας χτυπήσει την πόρτα και δεν βλέπετε την ώρα να συμβεί το ευτυχές γεγονός.

MONEYVAL: Εκ νέου αξιολόγηση για την Κύπρο αναμένεται την ερχόμενη βδομάδα – Ζητήθηκε από το Γιούρογκρουπ

Την ερχόμενη εβδομάδα (9-13 Δεκεμβρίου 2013) αναμένεται, σύμφωνα πληροφορίες του troktikocyp, να δοθεί στην δημοσιότητα από την Επιτροπή για την Καταπολέμηση του Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος και της χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας του Συμβουλίου της Ευρώπης (MONEYVAL), έκθεση στην οποία θα αξιολογείται η αποτελεσματικότητα των μέτρων που εφάρμοσε η Κυπριακή Δημοκρατία στον τραπεζικό της τομέα.

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ Τ/Κ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΒΙΑΣΜΟ Ε/ΚΥΠΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα AFRIKA δημοσιεύει ένα άρθρο με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τους βιασμούς και τις δολοφονίες Ελληνοκυπρίων στην εισβολή.

Οδηγός επιβίωσης στο αλλεργικό σοκ: Πρώτες βοήθειες

Tο αλλεργικό σοκ αποτελεί μια απειλητική κατάσταση για την ζωή του ασθενούς. Δεν κάνει διακρίσεις και καραδοκεί όλες τις εποχές του χρόνου. 

Πορεία με τρακτέρ προς την κατεχόμενη Μόρφου

Μεγάλη πορεία διοργανώνει σήμερα η ΕΚΑ προς το οδόφραγμα Αστρομερίτη, με αφορμή την παράβαση της γραμμής του πυρός μετά από την αφαίρεση των ναρκών από τις κατοχικές αρχές.

Αποκαταστήστε την παρθενιά σας σε 5 λεπτά!

Σύμβολο αγνότητας και καθαρότητας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου ο παρθενικός υμένας. 

ΑΤΥΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΤΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ

Μετά τον ντόρο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, μετά την ξαφνική αποχώρηση της Βανδή, ο Νότης Σφακιανάκης είναι έτοιμος για την μεγάλη σημερινή πρεμιέρα του.

Ράπανος: Εισηγείται οδικό χάρτη για τη νέα κινητήρια δύναμη της κυπριακής οικονομίας

Την ανάγκη κατάρτισης ενός οδικού χάρτη ανάπτυξης, σε συνεργασία με παραγωγικούς, κοινωνικούς και εξαγωγικούς φορείς του τόπου, σε σχέση με τη νέα πορεία της Κύπρου και τη νέα κινητήρια δύναμη της οικονομίας, πέραν του τουρισμού και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, επισημαίνει σε συνέντευξη του ο καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Βασίλης Ράπανος, καλώντας παράλληλα τον πολιτικό κόσμο να πει την αλήθεια στον κόσμο ότι "δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις" και ότι "ο δρόμος είναι δύσκολος, αλλά θα πρέπει να βγούμε στο τέρμα".

Έκκληση για βοήθεια: Μεγάλες ανάγκες του κοινωνικού παντοπωλείου της Μητρόπολης Κωνσταντίας - Αμμοχώστου

Χριστουγεννιάτικα πακέτα στις 80 και πλέον οικογένειες που λαμβάνουν τρόφιμα από το κοινωνικό παντοπωλείο της Ιεράς Μητρόπολης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου, θα δοθούν και φέτος.  Στα πακέτα θα περιλαμβάνονται εκτός από τα συνηθισμένα εβδομαδιαία τρόφιμα, κρέας, κοτόπουλο ακόμα και  χριστουγεννιάτικα εδέσματα προκειμένου οι οικογένειες να απολαύσουν ένα γιορτινό τραπέζι.

Ρώσοι δημοσιογράφοι ενημερώθηκαν για τους πολιτικούς γάμους στην Αγ. Νάπα

Έξι Ρώσοι δημοσιογράφοι του Πρακτορείου Ειδήσεων «Ιταρ – Ταςς» και τη μεγάλη σε κυκλοφορία εφημερίδα «Rossiyskaya Gazeta» επισκέφθηκαν την περασμένη εβδομάδα την Κύπρο, όπου ξεναγήθηκαν σε διάφορα Δημαρχεία και τοποθεσίες προκειμένου να ενημερωθούν για οτιδήποτε αφορά την τέλεση ενός πολιτικού γάμου.

Πείραμα: Τι θα συμβεί αν γεμίσει ένα δωμάτιο με νερό; ( Δείτε το βίντεο)

Οι άνθρωποι μιας τηλεοπτικής εκπομπής στη Νορβηγία αποφάσισαν να ανακαλύψουν τι μπορεί να συμβεί αν γεμίσει ένα ολόκληρο δωμάτιο με νερό.

Ντου και μέσα - Επιχείρηση της Αστυνομίας κατά της κυβείας την Παρασκευή

Συντονισμένη επιχείρηση για πάταξη του φαινομένου της κυβείας πραγματοποίησε χθες βράδυ η Αστυνομία.


Έκθεση φωτογραφίας της Κάτιας Χριστοδούλου από την αποστολή στην Αιθιοπία

Έκθεση φωτογραφίας διοργανώνει η φωτογράφος Κάτια Χριστοδούλου από την αποστολή της με την ActionAid στη Αιθιοπία.  


Και τα σκάνδαλα δεν έχουν τελειωμό… – Και άλλη επένδυση της Cyta στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας

Νέα υπόθεση αγοράς ακινήτου από το Ταμείο Συντάξεων της Cyta μπαίνει στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας και κλυδωνίζει τον ταλαιπωρημένο από σκάνδαλα –τον τελευταίο καιρό– Ημικρατικό Οργανισμό.


Έκλεισε το 95% του κοινού ανακοινωθέντος

Κοντά σε κοινό ανακοινωθέν το οποίο θα επιτρέψει την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το κυπριακό βρίσκονται οι δύο πλευρές σύμφωνα με πηγές από τα κατεχόμενα.


Τέσσερις αγώνες το Σάββατο για τη 12η αγωνιστική στο ποδόσφαιρο

Τέσσερις αναμετρήσεις περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της 12η αγωνιστικής του Πρωταθλήματος «Γλαύκος Κληρίδης».


Βροχές και xmas mood στο δελτίο καιρού

Σήμερα, κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται αναμένεται να δώσουν αρχικά ελαφρές τοπικές βροχές ενώ αργότερα αναμένονται και μεμονωμένες καταιγίδες.


Η Ιορδανία εξελέγη μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών τάχθηκε σχεδόν ομόφωνα την Παρασκευή υπέρ της υποψηφιότητας της Ιορδανίας να καταλάβει μια μη μόνιμη έδρα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ανώτατου διεθνούς οργανισμού.


Ο ΠΟΕ κατέληξε στην πρώτη ουσιαστική συμφωνία από την ίδρυσή του

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου κατέληξε σε ένα ιστορικό συμβιβασμό κατά της διάρκεια της υπουργικής συνόδου του στο Μπαλί της Ινδονησίας εγκρίνοντας την απελευθέρωση του εμπορίου, που είναι η πρώτη συμφωνία στην ιστορία του ΠΟΕ.


Ευρωλίγκα: Νίκη για Παναθηναϊκό και πρόκριση στους '16'

Νίκη με 69-63 επί του Ερυθρού Αστέρα Βελιγραδίου πέτυχε χθες βράδυ στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός στο πλαίσιο της για την 8ης αγωνιστικής  της Ευρωλίγκας.

Στην κηδεία του Μαντέλα οι Ομπάμα, Μπους και Κλίντον

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και δύο προκάτοχοί του, οι Πρόεδροι Τζορτζ Μπους ο νεότερος και Μπιλ Κλίντον, θα ταξιδέψουν στη Νότια Αφρική για να παραβρεθούν στις εκδηλώσεις μνήμης για τον Νέλσον Μαντέλα, τον ιστορικό ηγέτη της Νοτίου Αφρικής, ο οποίος πέθανε την Πέμπτη.

"Ο Πρόεδρος Ομπάμα και η πρώτη κυρία θα μεταβούν στη Νότια Αφρική την επόμενη εβδομάδα για να υποβάλουν τα σέβη τους στη μνήμη του Νέλσον Μαντέλα και να συμμετάσχουν στις επιμνημόσυνες εκδηλώσεις. Θα υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση σχετικά με το χρονοδιάγραμμα του ταξιδιού" είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.

Ο Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ, θα ταξιδέψουν μαζί με τον Τζορτζ Μπους και τη σύζυγό του Λόρα με το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One στη Νότια Αφρική. "Ο Πρόεδρος και η κα Τζορτζ Μπους αποδέχτηκαν με ευγνωμοσύνη την πρόσκληση του Πρόεδρου και της κυρίας Ομπάμα να τους συνοδεύσουν στη Νότιο Αφρική με το Air Force One και να παρακολουθήσουν τις τελετές για τον πρόεδρο Νέλσον Μαντέλα την επόμενη εβδομάδα", δήλωσε επίσης ο εκπρόσωπος του Μπους, Φρέντι Φορντ.

Ο Μπιλ Κλίντον, επίσης θα παραστεί στις εκδηλώσεις για τον Μαντέλα όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος του, σημειώνοντας πάντως ότι τα ακριβή σχέδια του ταξιδιού του είναι ακόμα στο στάδιο της επεξεργασίας.

Οι κοινές εμφανίσεις-συναντήσεις μεταξύ των Αμερικανικών Προέδρων είναι εξαιρετικά σπάνιες. Ο Ομπάμα, ο Κλίντον ο Κάρτερ και ο Τζορτζ Μπους ο νεότερος, ήταν όλοι στο Ντάλας νωρίτερα αυτό το χρόνο για τα εγκαίνια της προεδρικής βιβλιοθήκης του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου. Η από κοινού εμφάνιση τριών Αμερικανών Προέδρων στη Νότια Αφρική προς τιμή του Νέλσον Μαντέλα είναι ένα σημάδι της σημασίας που έδιναν οι Ηνωμένες Πολιτείες στον εκλιπόντα ως ηγέτη παγκόσμιου βεληνεκούς. Ο Πρόεδρος Ομπάμα , μιλώντας την Πέμπτη το βράδυ λίγο μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Μαντέλα, είπε ότι ήταν ένας από τα "αμέτρητα εκατομμύρια που εμπνεύστηκε από τη ζωή του Νέλσον Μαντέλα".

Ο Ομπάμα, ο πρώτος μαύρος Πρόεδρος στις Ηνωμένες Πολιτείες, είπε επίσης ότι η πρώτη πολιτική δράση στην οποία πήρε μέρος ως νεαρός άνδρας ήταν όταν παρακολούθησε μια εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά του απαρτχάιντ.

Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος Ομπάμα είχε τηλεφωνική συνομιλία με τη χήρα του ιστορικού ηγέτη της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα, Γκράσα Μασέλ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος, ο Πρόεδρος Ομπάμα εξέφρασε προς τη χήρα του πρώην προέδρου της Νότιας Αφρικής τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για το θάνατο του Μαντέλα.

"Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε την κα Μασέλ για τη βαθιά επιρροή που είχε πάνω του ο Νέλσον Μαντέλα, και τόνισε την δύναμη του παραδείγματος του Προέδρου Μαντέλα για το λαό της Νότιας Αφρικής και ολόκληρο τον κόσμο" ανέφερε η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

"Ο Πρόεδρος Ομπάμα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες για τις χαρές που η Γκράσα Μασέλ προσέφερε στη ζωή του Νέλσον Μαντέλα, και την κοινή δέσμευσή τους για έναν ειρηνικό και δίκαιο κόσμο" συμπληρώνεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ποδόσφαιρο: Αποτελέσματα και πρόγραμμα σε Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία

Η Γιουβέντους επικράτησε με 2-0 της Μπολόνια εκτός έδρας για την 15η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος. Στη Γερμανία, Νυρεμβέργη-Μάιντς εξήλθαν ισόπαλες 1-1 και στη Γαλλία η Νάντ νίκησε την Μαρσέιγ εκτός έδρας με 1-0.


Κύπρος: Το τροχαίο που τύλιξε στις φλόγες το αυτοκίνητο και έκαψε άνθρωπο

Ένα πρόσωπο τραυματίστηκε από φωτιά που ξέσπασε στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου .


Η Συρία θα διαλυθεί αν συνεχιστεί η κατάσταση προειδοποιεί ο Χέιγκ

Τουλάχιστον 17 πολίτες, μεταξύ των οποίων παιδιά, σκοτώθηκαν από τις κυβερνητικές δυνάμεις σε ένα καταφύγιο στην Νάμπακ, μια πόλη βόρεια της Δαμασκού, τον έλεγχο της οποίας προσπαθεί να ξαναπάρει ο στρατός της Συρίας, ανακοίνωσε  το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Συλλήψεις στην πορεία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο στην Αθήνα

Κατά τη διάρκεια της απογευματινής πορείας χθες στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου συνελήφθησαν επτά άτομα, τρία εκ των οποίων στα Εξάρχεια.


Σεργιανίζει ο Τούρκος ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου

Κινητικότητα επιχειρεί να προκαλέσει σε δύο πεδία, Κυπριακό και ευρωτουρκικά, η Άγκυρα. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος προ ημερών βρισκόταν στις Βρυξέλλες, όπου εξασφάλισε τη στήριξη του Επιτρόπου Φούλε στο Κυπριακό, έχει ανακοινώσει επισκέψεις σε Αθήνα και κατεχόμενα.