Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Ελεύθεροι οι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Μίχος

Ελεύθεροι με εγγύηση 50,000 ευρώ ο καθένας, αφέθηκαν μετά την απολογία τους οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος, με κοινή απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα.

Μετά από μαραθώνιες απολογίες, με αρχή αυτήν του Ηλία Κασιδιάρη που διήρκεσε περισσότερες από έξι ώρες, οι ανακριτές με τους αρμόδιους εισαγγελείς έκριναν προσωρινά κρατούμενο για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις απολογίες τους οι Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιάννης Λαγός και Νίκος Μίχος αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και υποστήριξαν ότι υφίστανται πολιτική δίωξη.

Φεύγοντας, φώναζαν: «Ζήτω η Δημοκρατία σας», σπρώχνοντας και βρίζοντας όσους δημοσιογράφους προσπάθησαν να τους προσεγγίσουν για να πάρουν κάποια δήλωση.

Μπαίνοντας στο ταξί, ο Ν.Μίχος φώναξε: «Μόνο νεκρούς θα μας νικήσετε» και ο Ηλ.Παναγιώταρος: «Θα τα πούμε το απόγευμα».

Και οι τέσσερις βουλευτές, όπως και ο γενικός γραμματέας του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος, που θα απολογηθεί το απόγευμα, αλλά και ο βουλευτής Επικρατείας Χρήστος Παππάς που απολογείται αύριο, αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ο δικηγόρος του Κασιδιάρη για την απόφαση

Σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία κρίθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους τρεις βουλευτές της Χ.Α. ο δικηγόρος του Ηλία Κασιδιάρη, Παύλος Σαράκης έκανε λόγο για «απόφαση σταθμό», ενώ επανέλαβε τη θέση ότι «πίσω από την υπόθεση υποκρύπτεται πολιτική σκοπιμότητα».

- Source: http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου