Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

AEL - Μακριά από «Τόμας»… και όποια απώλεια

Απόγευμα της 27ης Φεβρουαρίου και οι της ΑΕΛ κάνουν την ύστατη προσπάθεια για να προλάβουν το βαγόνι της πρώτης τετράδας. Η ευκαιρία βρίσκεται ενώπιον τους καθώς αντιμετωπίζουν την ΑΕΚ στο Τσίρειο, μια ομάδα που βρίσκεται πάνω στη βαθμολογία με τέσσερις πόντους διαφορά, τέσσερα ματς πριν τη λήξη της κανονικής περιόδου.

Τα πάντα βαίνουν καλώς για τους Λεμεσιανούς που προηγούνται με 2-1. Ο Ντόσα ανοίγει το σκορ με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ, ενώ ο Ορλάντο Σα γύρω στο 75’ δίνει εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα. Όλα δείχνουν ότι η ΑΕΛ είναι έτοιμη να κάνει το ντεμαράζ και να μπει επιτέλους στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος, διεκδικώντας ότι της αξίζει στα πλέι-οφ. Δυστυχώς, η ασθένεια της περσινής ομάδας κάνει την εμφάνιση της. Εκεί που πάνε να ξεκινήσουν τα πανηγύρια στην Ανατολική, ο Τομάς που ήρθε από τον πάγκο σκοράρει στην εστία του Ντεγκρά στο 94+ και βάζει ταφόπλακα στα όποια όνειρα υπήρχαν για είσοδο της ομάδας στο Top 4 του πίνακα.

Οκτώ σχεδόν μήνες μετά, η ίδια πάλι η ομάδα έρχεται στη Λεμεσό με στόχο να μην αφήσει την ΑΕΛ να συνεχίσει την ανοδική της πορεία. Αξιόλογη ομάδα, με καλό προπονητή, στο ματς του Τσιρείου θα έχει στον αγωνιστικό χώρο και τον ιθύνων νου του συνόλου, Φαν Ντάικ, ο οποίος εξέτισε τη ποινή των τεσσάρων αγωνιστικών που κουβαλούσε από πέρσι. Με αυτά και με αυτά, η ΑΕΚ είναι ένα σύνολο που αξίζει του σεβασμού, δεδομένο που γνωρίζει πολύ καλά ο Βιντιγκάλ.

Ενδεχόμενη νίκη θα διατηρήσει τη δυναμική που απέκτησε η ομάδα βγάζοντας ένα δύσκολο πρόγραμμα με Εθνικό και Ένωση και Ομόνοια εκτός αλλά και την εντός έδρας νίκη κόντρα στον ΑΠΟΕΛ. Ακολούθως, οι Λέοντες πάνε στο Αμμόχωστος για να παίξουν με τη Σαλαμίνα, έχουν τον Άρη στο Τσίρειο και ακολουθεί ο Ερμής και πάλι εκτός.

Η νίκη κόντρα στους Σκαλιώτες, είναι ο μοναδικός στόχος της ομάδας που όπως όλα δείχνουν θα έχει και τον Μπεμπέ, στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο Βραζιλιάνος μέσος που έχασε τους αγώνες με Ένωση και Ομόνοια είναι σχεδόν έτοιμος και αν όλα πάνε καλά θα πάρει θέση δίπλα από το Ντεντέ στο δίδυμο του άξονα.

Εκτός από τον Μπεμπέ, τα φώτα πέφτουν στο Β τερματοφύλακα της ομάδας, Ρομέρο, ο οποίος καλείται να καλύψει το κενό του Φεγκρούζ. Ο Ισπανός πορτιέρο, έδειξε πολύ καλά στοιχεία στον αγώνα με την Ομόνοια, αφού με τις αποκρούσεις του διατήρησε το μηδέν παθητικό στην εστία του. Ο 27χρονος πορτιέρο θα είναι ο βασικός στους αγώνες με ΑΕΚ και Σαλαμίνα και αν όλα πάνε καλά, τότε ο Μαροκινός μάλλον θα καθίσει στον πάγκο όταν με το καλό επιστρέψει με το πέρας της τιμωρίας του.

Source : http://www.24sports.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου