Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Χημικό διάφραγμα για κάμερες λειτουργεί όπως η ίριδα

Γερμανοί ερευνητές δημιούργησαν μια μικροσκοπική και πολύ λεπτή «ίριδα» φακού, πολύ μικρότερη από τα υπάρχοντα μηχανικά διαφράγματα, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για την κατασκευή μιας νέας γενιάς μικροσκοπικών καμερών για τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα και τους υπολογιστές-ταμπλέτες.

ΠτΔ: Οι σχέσεις Κύπρου – ΗΒ εισέρχονται σε φάση ανανέωσης

Οι σχέσεις Κύπρου – Βρετανίας εισέρχονται σε μια φάση ανανέωσης, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, προσθέτοντας ότι η Βρετανία είναι ένας σημαντικός εταίρος της Κύπρου.

ΑΠΟΛΛΩΝ - Η έναρξη της νέας σεζόν και το πρώτο φιλικό (ανακοινώσεις)

O Aπόλλων ενημερώνει τους φιλάθλους του για την έναρξη της νέας ποδοσφαιρική σεζόν και για το πρώτο φιλικό που θα μπορεί να παρακολουθήσει το κοινό με γενική είσοδο.


"ΜΙΛΗΣΕ" Η ΝΕΚΡΟΤΟΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟ

Εξαιρετικά κρίσιμη, αλλά σταθερή, παραμενει η κατάσταση της υγείας του 14χρόνου αγοριού που πυροβολήθηκε χθες το απόγευμα από τον ίδιο του τον πατέρα, τον Ανδρέα Πίττη 41χρόνων από το Στρόβολο.

«Αδύνατο για τον Σουμάχερ να επανέλθει πλήρως»

«Αδύνατο για τον Σουμάχερ να επανέλθει πλήρως»Οι όποιες ελπίδες πλήρους ανάρρωσης του Μίκαελ Σουμάχερ και επιστροφής στην κατάσταση που βρισκόταν πριν το σοβαρό ατύχημα στις Άλπεις, καταρρίφθηκαν από πολύ έμπειρο νευρολόγο.

Οι 4 τροφές που λευκαίνουν τα δόντια αν τις τρώτε πρωί!

Οι 4 τροφές που λευκαίνουν τα δόντια αν τις τρώτε πρωί!Τις 4 τροφές οι οποίες λευκαίνουν αποδεδειγμένα τα δόντια αποκαλύπτει ο δρ Χάρλοντ Κατζ, ιδρυτής της αλυσίδας κλινικών The California Breath Clinics, σε συνέντευξή του στην «Daily Mail».

Λεμεσός: Μητέρα εισέβαλε στην σχολική αίθουσα και χτύπησε δύο 11χρονους γιατί κορόιδευαν το παιδί της

Λεμεσός: Μητέρα εισέβαλε στην σχολική αίθουσα και χτύπησε δύο 11χρονους γιατί κορόιδευαν το παιδί τηςΙδιαίτερη θέρμη στην υπεράσπιση του παιδιού της επέδειξε μητέρα ενός 11χρονου που φοιτά σε δημοτικό σχολείο της Λεμεσού, καθώς αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της, όταν ο γιος της, παραπονέθηκε ότι τον κορόιδευαν συμμαθητές του.

ΧΩΡΙΖΟΥΝ Μακρυπούλια - Χατζηγιάννης; Το μοιραίο ταξίδι και η ώρα για ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ!

SUPER ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΧΩΡΙΖΟΥΝ Μακρυπούλια - Χατζηγιάννης;;; Το μοιραίο ταξίδι και η ώρα για ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ!!!Πολλοί θα πουν ότι οι επαγγελματικές της υποχρεώσεις είναι πολλές και στο θέατρο και στην τηλεόραση, ειδικά τη νέα σεζόν που έρχεται.

Ορίστε γιατί «καήκαμε» στη ζέστη σήμερα – Πως θα συνεχίσει ο καιρός τις επόμενες μέρες!

Μέχρι και 39 βαθμούς κελσίου έφθασε ο υδράργυρος σήμερα σύμφωνα με το Accuweather, την εφαρμογή που πληροφορεί τους χρήστες έξυπνων τηλεφώνων σε σχέση με τον καιρό.

Έξι από τα σημαντικότερα ψέματα της ιστορίας

Από το Δούρειο Ίππο μέχρι το οικονομικό σκάνδαλο του Madoff

Θα δεσμεύσει τον Έρογλου να υποβάλει προτάσεις για όλα τα θέματα στην συνάντηση τους ο Πρόεδρος

Η ελληνοκυπριακή πλευρά εργάζεται εποικοδομητικά έτσι ώστε να είναι εφικτό να υπάρξει κοινό έδαφος, να δημιουργηθούν συγκλίσεις καθώς επίσης να σμικρυνθεί η διαφορά ανάμεσα στις θέσεις των δυο πλευρών έτσι ώστε να είναι εφικτό να μεταβούμε στην τρίτη φάση, το λεγόμενο πάρε-δώσε, δήλωσε μετά τη σημερινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα επαναλάβει κατά τη διάρκεια της συνάντησής του τη Δευτέρα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου την ανάγκη και τη δέσμευση που έχει αναλάβει ο κ. Ερογλου για υποβολή προτάσεων επί όλων των θεμελιωδών θεμάτων.

«Έξυπνα» γυαλιά βοηθάνε ανθρώπους να ξαναδούν

Βρετανοί ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, με επικεφαλής τον δρ. Στέφεν Χικς, δημιούργησαν «έξυπνα» γυαλιά για ανθρώπους με σοβαρή απώλεια όρασης. 

ΑΠΟΕΛ - Δυσκολεύει του Καρλάο

Παρόλο που οι δυο πλευρές είχαν συμφωνήσει προφορικά παρουσιάζονται κάποιες εμπλοκές στη μεταγραφή του Καρλάο. 

ΘΛΙΒΕΡΟ: ΒΡΕΘΗΚΕ ΒΡΕΦΟΣ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΜΜΕΝΟ ΣΕ ΤΑΡΑΤΣΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Η ιστορία ραγίζει καρδιές. Βρέθηκε εγκαταλελειμμένο μωρό σε ταράτσα πολυκατοικίας στην καρδιά της Αθήνας.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ - Ανακοινώνεται ο Νούχου, τα βρίσκει με Σιέλη

Ο προγραμματισμός στην Ανόρθωση προχωρά κανονικά και πιθανόν ακόμα και σήμερα να έρθει η επόμενη ανακοίνωση που θα αφορά τον Γκανέζεο αριστερό μπακ Ράζακ Νούχου που πέρσι αγωνίστηκε στον Απόλλωνα. 

Οι καλύτερες infinity πισίνες του κόσμου (pics)

Οι καλύτερες infinity πισίνες του κόσμου (pics)Οι infinity πισίνες, εκείνες οι πισίνες δηλαδή που φαίνεται σαν να μη τελειώνουν ποτέ, μιας και υψομετρικά είναι έτσι σχεδιασμένες σαν να έχουν τέλος στο άπειρο, είναι ένα από τα πιο ωραία πράγματα που έχουν τα καινούργια ξενοδοχεία και που λατρεύουν οι τουρίστες.

Ποιος είναι ο λόγος που δεν πετάνε πουλιά πάνω από την Ακρόπολη; Τι είναι αυτό που τα αποτρέπει;


birdsΗ λέξη Ακρόπολη προέρχεται από το συνδυασμό των λέξεων άκρος και πόλις και κυριολεκτικά σημαίνει πόλη στην άκρη (ή σε ακρότατο).

"Πες αλήθεια" - Δεν θα πιστεύετε με ποια είχε σχέση ο Γκλέτσος

Δεν θα πιστεύετε με ποια είχε σχέση ο Γκλέτσος Για την σχέση που είχε κατά το παρελθόν με τον με τον νυν δήμαρχο Στυλίδας Απόστολο Γκλέτσο, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη της πασίγνωστη ηθοποιός αποκαλύπτοντας μάλιστα τον λόγο για τον οποίο χώρισαν.

Ασύλληπτο: Γυναίκα κάνει ηλιοθεραπεία ολόγυμνη στο παραθύρό της -Προκάλεσε τροχαίο

gimni-pervazi-470Τα σπίτια στην κεντρική Ευρώπη συνήθως δεν έχουν μπαλκόνια. Ή αν έχουν είναι εξαιρετικά μικρά.

Το Facebook “έπεσε” για ακόμα μία φορά

Το Facebook “έπεσε” για ακόμα μία φοράΠριν λίγη ώρα οι χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δίκτυου Facebook, σε όλο τον κόσμο δεν μπορούσαν να μπουν στο προφίλ τους λόγω τεχνικού προβλήματος το οποίο διορθώθηκε.

Σοκαρισμένος ο κύπριος στυλίστας που έντυνε το «Μπρούσκο» και σήμερα κάνει καριέρα στην Ιταλία

Σοκαρισμένος από ενθουσιασμό είναι σύμφωνα με πληροφορίες από το φιλικό του περιβάλλον ο στυλίστας και σχεδιαστής της Freddy, Κωνσταντίνος Νατιώτης.

Το ερωτικό μήνυμα της Ελένης Φουρέιρα στο Γιώργο Σαμαρά που είναι με την Εθνική στη Βραζιλία!

Full in love με τον Γιώργο Σαμαρά είναι η Ελένη Φουρέιρα… και ΔΕΝ το κρύβει!

ΟΜΟΝΟΙΑ - Παράξενα πράγματα με Σοάρες

Παντελή άγνοια δηλώνουν στην Ομόνοια για το θέμα που δημιουργήθηκε με το Μπρούνο Σοάρες και προτίθεται σήμερα να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.

Ταλάτ: Με αργούς ρυθμούς προχωρούν οι συνομιλίες

Ο ρυθμός με τον οποίο προχωρούν οι συνομιλίες για λύση του Κυπριακού είναι αργός, επεσήμανε την Τετάρτη ο τέως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, προσθέτοντας ότι μια λύση θα βελτιώσει την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Βίασε 15χρονη και την μόλυνε με AIDS! 75 χρόνια φυλακή είναι πολύ λίγα

Σε 75 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο 31χρονος Matthew Louis Reese από το Τέξας, ο οποίος βίασε μια 15χρονη και την μόλυνε με τον ιό HIV


Λουξεμβούργο: Γάμοι και υιοθεσίες από ομοφυλόφιλους

Το κοινοβούλιο του Λουξεμβούργου έδωσε σήμερα το πράσινο φως για τον γάμο και την υιοθεσία παιδιών από τα ζευγάρια ομοφυλοφίλων.

Ανδρέας Γεωργίου: Η selfie φωτογραφία του στο μπάνιο - Φωτογραφίες

10500482 10202925190543054 7432711441521532675 nΓνωστός λάτρης των social media o Ανδρέας Γεωργίου, αφού δεν σταματά να ανεβάζει φωτογραφίες είτε από στιγμές των γυρισμάτων αλλά και από πολύ προσωπικές στιγμές της προσωπικής του ζωής.

Υπέστη εγκεφαλικό και κατέγραφε τις αντιδράσεις του προσώπου της με το κινητό [βίντεο]

Υπέστη εγκεφαλικό και κατέγραφε τις αντιδράσεις του προσώπου της με το κινητό [βίντεο]Μια 49χρονο γραμματέας από το Τορόντο του Καναδά αισθάνθηκε αδιαθεσία την ώρα που οδηγούσε το αυτοκίνητό της.

Τελικός «J2US»: Η Ζέτα Μακρυπούλια θυμήθηκε τον… Ρέμο!

Χθες η Ζέτα Μακρυπούλια θυμήθηκε τον... Αντώνη Ρέμο!

Τελικός «J2US»: Η Ζέτα Μακρυπούλια θυμήθηκε τον… Ρέμο!Αφορμή στάθηκε το τραγούδι «Σ'αγαπώ», που έγραψε ο Γιώργος Θεοφάνους το 2002 και ερμήνευσαν ο Αντώνης Ρέμος και η Άληστις Πρωτοψάλτη.

«Εδώ τα καλά στημένα»! Η ΟΥΕΦΑ έστειλε 31 φακέλους - Στο μικροσκόπιο 5 παίκτες της Α' κατηγορίας

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά 31 φάκελοι έφτασαν στην Κύπρο από την ΟΥΕΦΑ.

Χώρισε ο Νίκος Βέρτης: τι απέγινε η κοπέλα με την οποία τον είχαν «τσακώσει»;

Κι εκεί που χαρήκαμε πριν από περίπου τρεις μήνες ότι ο Νίκος Βέρτης βρήκε τελικά τον έρωτα… εμφανίστηκε single στη Μύκονο ο τραγουδιστής!

ΑΕΛ - Τρέχουν οι εξελίξεις

Η ΑΕΛ συνεχίζει τον προγραμματισμό της για την νέα χρονιά με το βάρος να πέφτει στην επιθετική ενίσχυση της ομάδας μετά και την οριστική κάθοδο του Καντού αλλά και την άφιξη των Εσπανα και Μορένο. Χτες ανακοινώθηκαν και τα φιλικά της ομάδας στην Αγγλία.

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2014 - Η ώρα της Ελλάδας (το σημερινό πρόγραμμα)

Με τον αγώνα της Εθνικής Ελλάδας να ξεχωρίζει, συνεχίζεται σήμερα η δράση στο παγκόσμιο κύπελλο της Βραζιλίας.

Συνελήφθη πρώην φύλακας του Άουσβιτς με 344.000 δολοφονίες

Ενώπιον δικαστηρίου τον Αύγουστο

Επίσημη πρώτη για τη μαρίνα Λεμεσού – Απόψε τα εγκαίνια

Μαρίνα Λεμεσού: Ο Χριστόφιας το θεμέλιο λίθο ο Αναστασιάδης την κορδέλα! Εγκαίνια απόψεΤελούνται σήμερα το βράδυ τα εγκαίνια της μαρίνας Λεμεσού από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Έκλεισε ραντεβού και δολοφόνησε την οικογένειά του

Η λέξη «τραγωδία» δεν είναι αρκετή για να περιγράψει το πρωτοφανές για την Κύπρο μακελειό που εκτυλίχθηκε χθες το απόγευμα στην οδό Αριάδνης (πάροδος της λεωφόρου Κωνσταντινουπόλεως) στον Στρόβολο, όπου πατέρας πυροβόλησε τα παιδιά και τη γυναίκα του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. 

Τι όπλισε το χέρι του 41χρονου Αντρέα Πίτη; Ίσως η μεγαλύτερη οικογενειακή τραγωδία στην Κύπρο

Τι όπλισε το χέρι του 41χρονου Αντρέα Πίτη; Ίσως η μεγαλύτερη οικογενειακή τραγωδία στην ΚύπροΜικρή η λέξη τραγωδία για να περιγράψει αυτό που έγινε χθες το απόγευμα στην οδό Αριάνδης στο Στρόβολο, όταν 41χρονος πατέρας σκότωσε την 9χρονη κόρη του, την πρώην σύζυγο του και τραυμάτισε σοβαρά τον 14χρονο γιό του ο οποίος χθες το βράδυ υποβλήθηκε σε κρίσιμη χειρουργική επέμβαση.

Το Εurogroup συνεδριάζει για την εκταμίευση της δόσης

Την εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Κύπρο, ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ, στις αρχές Ιουλίου, αναμένεται να εγκρίνει σήμερα το Eurogroup, στη συνεδρίασή του, που θα γίνει στο Λουξεμβούργο.

ΑΝΤ1 ΚΥΠΡΟΥ - Ο ΑΣΣΟΣ ΣΤΟ ΜΑΝΙΚΙ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Αφού βρήκε βολική τη λύση για συμπαραγωγή σειρών με την Ελλάδα, ο ΑΝΤ1 Κύπρου ετοιμάζει και τρίτη σειρά σε συνεργασία με τον ΑΝΤ1 Ελλάδος.