Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Eν αναμονή διατάγματος κρατικοποίησης Συνεργατισμού

Εν αναμονή του διατάγματος κρατικοποίησης του Συνεργατισμού, ενστάσεις προβάλει η τρόικα στο σχέδιο πρόωρης αφυπηρέτησης του Συνεργατισμού.

Το θεωρεί, μάλιστα, υπερβολικά γενναιόδωρο σε σχέση με όσα ισχύουν στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και σε διάφορες χώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης με λειτουργούς του Υπουργείου Οικονομικών, οι τεχνοκράτες της τρόικας ζήτησαν το σχέδιο αναδιάρθρωσης του Συνεργατισμού θεωρηθεί ως προσχέδιο, ώστε οι τελικοί όροι να τεθούν από το νέο Δ.Σ.

Το Υπουργικό Συμβούλιο στην αυριανή του συνεδρία αναμένεται να εγκρίνει την έκδοση διατάγματος για ν’ αρχίσει η διαδικασία διορισμού του νέου Δ.Σ της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας.

Σημειώνεται ότι οι 11 υποψήφιοι σύμβουλοι πρέπει να τύχουν της αποδοχής της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και να περάσουν από τον έλεγχο της Κεντρικής Τράπεζας για την οριστικοποίηση του διορισμού τους.

Το Σχέδιο Αναδιάρθρωσης του Συνεργατισμού τέθηκε, μετά από συνεννόηση με την Τρόικα, ενώπιον των αρμόδιων αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας ως προσχέδιο. Το Σχέδιο θα επανέλθει για έγκριση ενώπιον του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, το οποίο θα διοριστεί το επόμενο διάστημα από τον Υπουργό Οικονομικών. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας.

Σχετικά με αναφορές που είδαν το φως της δημοσιότητας περί υπερβολικά γενναιόδωρου σχεδίου εθελοντικής αφυπηρέτησης των υπαλλήλων του Συνεργατισμού, η ΣΚΤ σημειώνει ότι «αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Προφανώς οι αναφορές, αφορούσαν το προηγούμενο σχέδιο εθελοντικής αφυπηρέτησης το οποίο αποσύρθηκε».

Το σχέδιο εθελοντικής αφυπηρέτησης του προσωπικού, που περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Αναδιάρθρωσης του Συνεργατισμού, στηρίζεται σε ανάλογα σχέδια άλλων κυπριακών τραπεζών, καταλήγει η ανακοίνωση.


- Source : http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου