Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

ATP - Αντίο μεγάλε Νταβίντ

Λιγότερο εντυπωσιακό το παγκόσμιο τένις καθώς ο Νταβίντ Ναλμπαντιάν ανακοίνωσε την οριστική του απόσυρση απ'τα courts, ολοκληρώνοντας μια σπουδαία πορεία 13ων ετών στο ATP World Tour, όπου πανηγύρισε 11 τίτλους, έφτασε μέχρι το career high No3 της παγκόσμιας κατάταξης και κέρδισε αμέτρητους θαυμαστές για το ταλέντο του.

Ο τραυματισμός στον ώμο, ήταν η βασική αιτία ώστε ο Νταβίντ Ναλμπαντιάν να πάρει τη δύσκολη απόφαση να εγκαταλείψει το τένις, μόλις στα 31 του χρόνια.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Τρίτη αιφνιδιαστικά στο Μπουένος Άιρες, ο χαρισματικός Αργεντινός με το εκπληκτικό double handed backhand, ανακοίνωσε ότι σταματάει το τένις το οποίο αγάπησε πολύ και του έδωσε τόσα πολλά στη ζωή του.

"Μπορώ να παίξω παιχνίδια, όμως ο ώμος δεν μου επιτρέπει να συνεχίσω την καριέρα μου. Δεν μπορώ να παίξω πια σε τόσο υψηλό επίπεδο. Είναι δύσκολο γιατί αναγκάζομαι να ανακοινώσω την απόσυρσή μου σε ένα άθλημα που μου έδωσε τόσα πολλά. Είμαι ευγνόμων για όλα" τόνισε χαρακτηριστικά ο Ναλμπαντιάν ο οποίος έχει πέσει στο Νο231 της παγκόσμιας κατάταξης.

Τελευταίο τουρνουά του Λατινοαμερικάνου, ήταν το Miami Masters τον περασμένο Μάρτη όπου ηττήθηκε στον 1ο γύρο της διοργάνωσης απ'τον Γιάρκο Νιέμινεν στα τρία σετς.

Νωρίτεα, ο Ναλμπαντιάν είχε αγωνιστεί στον τελευταίο τελικό της καριέρας του, χάνοντας απ'τον Ράφαελ Ναδάλ στο παιχνίδι του τίτλου στο Σάο Πάολο, μόλις στο δεύτερο τουρνουά του Ισπανού απ'τον τραυματισμό του αλλά και το πρώτο του Αργεντίνου, μετά τον Αύγουστο του 2012.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης για την οριστική του απόσυρση απ'τα courts, ο Ναλμπαντιάν αποκάλυψε ότι θα δώσει κάποιους αγώνες επίδειξης με αντίπαλο τον Ναδάλ στη Λατινική Αμερική στο τέλος του χρόνου.

Όσον αφορά για το επαγγελματικό του μέλλον, ο Ναλμπαντιάν θα ασχοληθεί με το τένις της πατρίδας του.

"Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων στο tour, έκανα πολλούς φίλους και πολλούς θαυμαστές. Αν κάνω κάτι στο τένις, ελπίζω να είναι πολύπλευρο. Στην Αργεντινή το τένις έχει γίνει πολύ δημοφιλές σπορ"

Ο Ναλμπαντιάν αναφέρθηκε και στη μεγάλη του αγάπη, την πατρίδα του και την εκπροσώπηση στο Davis Cup, έχοντας αγωνιστεί σε τρεις τελικούς Davis, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να κερδίσει το τρόπαιο.

"Αυτό που με κάνει να συγκινούμαι, είναι το Davis Cup. Ο κόσμος, η ατμόσφαιρα, δεν υπάρχει πουθενά αλλού".


Ο Ναλμπαντιάν, λογίζεται ως ένας απ'τους καλύτερους τενίστες στη σύγχρονη ιστορία του αθλήματος που δεν έχει καταφέρει να κερδίσει Grand Slam τίτλο.

Το 2002 αγωνίστηκε στον τελικό του Wimbledon, χάνοντας απ'τον Χιούιτ ενώ έφτασε στα ημιτελικά στα υπόλοιπα τρία Grand Slams.

Η σπουδαιότερη νίκη και επιτυχία του Ναλμπαντιάν, ήταν το 2005 όταν ανέτρεψε το προβάδισμα με 2-0 σετ του Φέντερερ και με 6-7(4), 6-7(11), 6-2, 6-1, 7-6(3) επί του Ελβετού, κατέκτησε το Masters Cup, βάζοντας τέλος στο σερί 35 νικών του Βασιλιά ο οποίος είχε και 24 συνεχόμενους κερδισμένους τελικούς!

Source : http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου