Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Αστυνομικός κάνει χρήση σπρέι κατά ανηλίκου (βίντεο)

Ένα βίντεο το οποίο προκαλεί ερωτηματικά για τη στάση των μελών της Αστυνομίας στους ποδοσφαιρικούς αγώνες κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες.

Άλλη μια "τιμητική" διάκριση! Ανάμεσα στις πέντε χώρες, με την μεγαλύτερη υπερσυγκέντρωση κρατουμένων στις φυλακές

Η Κύπρος, μαζί με την Σερβία, την Ιταλία, την Ουγγαρία και το Βέλγιο είναι οι χώρες που παρουσιάζουν την υψηλότερη υπερσυγκέντρωση κρατουμένων στις φυλακές τους, διαπιστώνει έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην οποία τονίζεται ότι, γενικότερα οι ευρωπαϊκές φυλακές εξακολουθούν να χαρακτηρίζονται από υπερσυγκέντρωση κρατουμένων και ζητείται από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, να υιοθετήσουν περισσότερες εναλλακτικές μορφές φυλάκισης.


Με σημερινή του έκθεση, για την κατάσταση που επικρατεί στις ευρωπαϊκές φυλακές, το Συμβούλιο της Ευρώπης υπογραμμίζει ότι, οι κυβερνήσεις παραλείπουν να μειώσουν τον υπερπληθυσμό κρατουμένων.

Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, η έκθεση διαπιστώνει ότι, μεταξύ 2011 και 2012 και ανά εκατό διαθέσιμες θέσεις, ο αριθμός των κρατουμένων μειώθηκε από 99,5 άτομα σε 98.

Παρά τη μείωση των περίπου 90.000 ατόμων στον πληθυσμό των φυλακών ( μείωση 5 %, από 1.825.000 το 2011 σε 1.737.000 το 2012 ) , ο υπερπληθυσμός παραμένει ένα σοβαρό πρόβλημα σε 21 φυλακές σε όλη την Ευρώπη , με την Σερβία, την Ιταλία, την Κύπρο , την Ουγγαρία και το Βέλγιο να εξακολουθούν να είναι οι χώρες με την υψηλότερη υπερσυγκέντρωση κρατουμένων .

Στην έκθεση συμπεραίνεται ότι, τα δικαστήρια συχνά επιβάλλουν στερητικές της ελευθερίας ποινές και για μικρά αδικήματα πράγμα που, όπως διευκρινίζεται, σημαίνει ότι κατά μέσο όρο, το 20% των κρατουμένων εκτίουν ποινές φυλάκισης για λιγότερο από ένα έτος .

Με βάση τα στοιχεία του 2012, διαπιστώνεται στην έκθεση ότι, στον συνολικό αριθμό κρατουμένων στις ευρωπαϊκές φυλακές, το 20% αφορούσε καταδικασθέντες για κλοπές, το 17% για διακίνηση ναρκωτικών και το 13% για ανθρωποκτονία.

Αναφέρεται, τέλος ότι, με βάση τα στοιχεία του 2011, τα έξοδα ανά κρατούμενο το 2010 ανέρχονταν, κατά μέσον όρο την ημέρα, σε 93 ευρώ ενώ το 2011, τα έξοδα αυξήθηκαν στα 103 ευρώ την ημέρα.

Πηγή: www.tothemaonline.com

-> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <--- 

Λύγισε από τις φωνές του γιού του και πέταξε τα όπλα ο Ονουφρίου – Διαβάστε με λεπτομέρειες πως έγινε η δραματική σύλληψη

- Στη μέση της μάχης βρέθηκε ο 5χρονος γιός του Ονουφρίου
- Οπλισμένος βρέθηκε στην εξοχική κατοικία φίλου του
- Στο Γραφείο Ευημερίας ο 5χρονος γιος του
- Πιθανόν να το γλεντούσε με «οφτό κλέφτικο» την Κυριακή ενώ τον έψαχνε «η μισή» αστυνομία
- Τι ρώτησε ο πρώην κατάδικος αμέσως μετά τη σύλληψη του;