Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

«Επιτέλους πρέπει να σοβαρευτούμε» - Δήλωση της Βουλευτού του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Ρούλλας Μαυρονικόλα.


Σύμφωνα με πληροφορίες μας φαίνονται να παγοποιούνται οι διαδικασίες για την δημιουργία Κρατικών Ογκολογικών/ Ακτινοθεραπευτικών Τμημάτων στη Λευκωσία και στη Λεμεσό. Λαμβάνοντας υπόψη τα οικονομικά δεδομένα και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας ζητούμε από την Κυβέρνηση, και συγκεκριμένα από το Υπουργείο Υγείας, να μας ξεκαθαρίσει τους σχεδιασμούς της για το πιο πάνω θέμα.

Η επικαιρότητα σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του ΚΥΠΕ


1. Συνέρχεται σήμερα Δευτέρα στις Βρυξέλλες το Eurogroup, το οποίο αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση της πρώτης δόσης της οικονομικής βοήθειας προς την Κύπρο ύψους €3 δισ.

2. Το θέμα των προσφυγών για το κούρεμα, ο διορισμός του νέου Διευθύνοντα Συμβούλου της

Ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε στο ΓΣΠ την Ομόνοια

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι την Κυριακή ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε στο ΓΣΠ την Ομόνοια με 4-3 σε αγώνα για την 5η και προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Η Ομόνοια έπεσε στην τρίτη θέση πίσω από την Ανόρθωση, η οποία κέρδισε χθες την ΑΕΚ με 1-0 στο ΓΣΖ. Ομόνοια και ΑΕΚ θα παλέψουν την τελευταία αγωνιστική για την τρίτη θέση του Ομίλου που οδηγεί στην έξοδο για την Ευρώπη. 

Πήγε με το G3 για να λύσει τις διαφορές με τους συγγενείς του ο 36χρονος


Χειροπέδες σε 36χρονο, ο οποίος μετέβη στο σπίτι του με τυφέκιο τύπου G3 για να επιλύσει τις διαφορές που είχε με την οικογένειά του, πέρασε χθες η Αστυνομία στη Λεμεσό.

Πυροβόλησαν τον ληστή των φούρνων - Χαροπαλεύει στο Νοσοκομείο

-  Υπό κάλυψη αστυνομικός πυροβόλησε τον ληστή σύμφωνα με τον ΑΝΤ1

- Μπήκε σε φούρνο στη Λακατάμια με κουκούλα για να κλέψει τις εισπράξεις και τον πυροβόλησε υπο κάλυψη αστυνομικός
- Ο ληστής χαροπαλεύει στο Νοσοκομείο, κρίσιμες οι επόμενες ώρες
- Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας προσπαθούν να εντοπίσουν την ταυτότητα του ληστή

Εκπομπή για Ομογένεια


Η πρώτη δόση του προγράμματος για την Κύπρο στο σημερινό Eurogroup


Κρίσιμο για την Κύπρο το σημερινό Eurogroup

Την έκθεση της τρόικας για το ξέπλυμα χρήματος θα συζητήσουν σήμερα στο Eurogroup οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης και θα ζητήσουν από την Κύπρο να κάνει προσαρμογές, ώστε να είναι συμβατή με τις επισημάνσεις της Moneyval και της Deloitte Ιταλίας. Η συνεδρίαση κρίνεται κρίσιμη πριν την εκταμίευση της πρώτης δόσης του δανείου προς την Κύπρο.



Ο τύπος σήμερα – Θέματα


Ο σημερινός τύπος  ασχολείται με τις  επισκέψεις Αμερικανών και Βρετανών αξιωματούχων στην Κύπρο για το Κυπριακό, η ενημέρωση στην οποία θα προβεί ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ στο Συμβούλιο Ασφαλείας μια ημέρα μετά το επικείμενο δείπνο Αναστασιάδη-Ερογλου, η σημερινή συζήτηση στο Γιούρογκρουπ για την πρώτη δόση στην Κύπρο, με το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος να τίθεται στο τραπέζι, η σημερινή συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου και η κατάκτηση του τίτλου από το ΑΠΟΕΛ είναι μερικά από τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου. 

Το 26ο Κύπελλο και 16ο νταμπλ στην ιστορία του κατέκτησε ο Ολυμπιακός Πειραιώς εν μέσω αμφισβήτησης



Το 26ο Κύπελλο και 16ό νταμπλ στην ιστορία του κατέκτησε το Σάββατο ο Ολυμπιακός Πειραιώς. Στον τελικό του ποδοσφαιρικού Κυπέλλου Ελλάδας, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 του Αστέρα Τρίπολης και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος και είναι νταμπλούχος Ελλάδος για το 2012-2013.

Άστατος ο καιρός Δευτέρα και Τρίτη – μικρή πτώση της θερμοκρασίας από την Τρίτη




 Τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα παραμείνει άστατος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση από την Τρίτη.

Πηγή: ΚΥΠΕ