Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Στα «μαλακά» η υπόθεση Νίκου Λίλλη και Αξιωματικών της ΚΥΠ - Ελεύθεροι υπό όρους και οι τρεις - Η υπόθεση πάει στο Επαρχιακό

- Επιβεβαίωση η υπόθεση... έπεσε στα «μαλακά»
- Ελεύθεροι με εγγύηση οι τρεις κατηγορούμενοι
- Θα βρεθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου στις 4 Νοεμβρίου

Ελεύθεροι παραμένουν ο Νίκος Λίλλης και οι δύο Αξιωματικοί της ΚΥΠ, Κώστας Μιαμηλιώτης και Ελευθέριος Μούσκος, με 20.000 ευρώ εγγύηση για τον καθένα, και με τον όρο να παραδώσουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και διαβατήρια.

Η υπόθεση «έπεσε» από το Κακουργιοδικείο και θα εκδικαστεί από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, με την ακροαματική διαδικασία να ορίζεται για τις 4 Νοεμβρίου. Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζαν τα τρία άτομα αποσύρθηκαν από το Κακουργιοδικείο. Πλέον, οι τρεις παραπέμπονται στο Επαρχιακό με 18 κατηγορίες παρόμοιες με αυτές που τους είχαν απαγγελθεί, αλλά με διαφοροποιημένα γεγονότα.

Να σημειώσουμε ότι το Επαρχιακό Δικαστήριο έχει εξουσία να επιβάλει μικρότερες ποινές στις υποθέσεις που εκδικάζει, σε αντίθεση με το Κακουργιοδικείο.

Η εξέλιξη αυτή εκτιμάται, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ότι ήταν αποτέλεσμα της στάσης και της συνεργασίας του Νίκου Λίλλη με τις ανακριτικές Αρχές σε ό,τι αφορά τις συλλήψεις του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της CYTA Στάθη Κιττή και των άλλων τριών προσώπων, οι οποίοι φαίνεται να χρηματοδοτήθηκαν από τον κ. Λίλλη για το τουρκοκυπριακό τεμάχιο στη Δρομολαξιά.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του newsit.com.cy, η υπόθεση των Λίλλη, Μιαμηλιώτη και Μούσκου δεν αποκλείεται να εκδικαστεί τελικά μετά την υπόθεση του Κιττή και των υπολοίπων που κρατούνται, και στην οποία κύριος μάρτυρας θα είναι ο Νίκος Λίλλης.

Για την υπόθεση αναμένεται να καταθέσουν συνολικά 43 μάρτυρες κατηγορίας μεταξύ των οποίων ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας Ανδρέας Κυριάκου, ο πρώην Διευθυντής του Γραφείου του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, Βάσος Γεωργίου, ο επιχειρηματίας Χαράλαμπος Λιοτατής καθώς και η σύζυγος του.

Πηγή: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου