Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Η Κυπρο – γαλλική φιλία καλά κρατεί: Συνάντηση Γιαννάκη Ομήρου με Ομάδα Φιλίας Γαλλίας- Κύπρου

Η απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο δεν είναι συμβατή με το πνεύμα αλληλεγγύης που πρέπει να επιδεικνύεται μεταξύ εταίρων στα πλαίσια της ΕΕ, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπία της Ομάδας Φιλίας Γαλλίας – Κύπρου στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο μετά από πρόσκληση της Βουλής.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι η Ένωση πρέπει να επανεξετάσει κατά πόσο θα πρέπει να συνεχίσει να δίνει έμφαση στις πολιτικές λιτότητας και αυστηρής δημοσιονομικής εξυγίανσης και, αντ’ αυτών, να στραφεί προς την ανάπτυξη, ώστε να αποφευχθούν η εμβάθυνση της κρίσης και η κοινωνική δυστυχία.

Καλωσορίζοντας την αντιπροσωπία, ο Πρόεδρος της Βουλής ευχαρίστησε τη Γαλλία για τη στήριξη που παρέχει στην Κύπρο, ως Μόνιμο Μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας και ως κράτος-μέλος της ΕΕ καθώς και στο διμερές επίπεδο, ενώ σημείωσε ότι οι δεσμοί που συνδέουν τα νομοθετικά σώματα των δύο χωρών είναι πολύ στενοί.

Ο κ. Ομήρου ενημέρωσε ακολούθως την αντιπροσωπία για την παρούσα φάση του Κυπριακού, ευχαριστώντας ξανά για τη σταθερή συμπαράσταση της Γαλλίας στο δίκαιο αγώνα του κυπριακού λαού.

Ο Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας, Alain Bocquet τόνισε ότι η Κύπρος μπορεί να βασίζεται στην αλληλεγγύη της χώρας του, λέγοντας ότι η Ομάδα Φιλίας θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται για στήριξη της Κύπρου.

Υπογράμμισε δε ότι η κατάσταση στην Κύπρο αποτελεί αναχρονισμό, ιδιαίτερα δεδομένου ότι η χώρα αποτελεί μέλος της Ε.Ε. από το 2003 και ανέφερε ότι, 40 σχεδόν χρόνια μετά την τουρκική εισβολή, δεν πρέπει τα κράτη να λησμονούν το πρόβλημα, αλλά, αντίθετα, να φροντίσουν για ουσιαστικότερη συμβολή τους στην επίλυσή του.

Την αντιπροσωπία απαρτίζουν ο Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας, Alain Bocquet (Δημοκρατική και Ρεπουμπλικανική Αριστερά), καθώς και δύο εκ των Αντιπροέδρων της, Marcel Rogemont (Σοσιαλιστική Ομάδα) και Guy Geoffroy (Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα).

Source : http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου