Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Έκλεισε η περίοδος κυνηγίου.



Στις 15 Μαίου δεν θα αρχίσει οποιαδήποτε περίοδος κυνηγίου, ξεκαθαρίζει η Υπηρεσία θύρας & πανίδας σε ανακοίνωσή της.   

Όσοι κυνηγήσουν μεταξύ 15/5 και 15/8 θα διαπράττουν αδίκημα, έτσι η υπηρεσία θα εντείνει της περιπολίες. 

Παραμένει στην Κύπρο η Russian Commercial Bank


Την απόφαση να παραμείνει ή έστω να διατηρήσει το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών της στην Κύπρο έλαβε η ρωσική τράπεζα Russian Commercial Bank, θυγατρική εταιρεία του τραπεζικού κολοσσού VTB.

Ιταλία: Αρνητικά μηνύματα για δημόσιο χρέος, πληθωρισμό, ακίνητα και βιομηχανική παραγωγή


Άκρως ανησυχητικά χαρακτηρίζονται τα μηνύματα που φθάνουν σήμερα από το `μέτωπο` της ιταλικής οικονομίας: κάθετη πτώση των αγοραπωλησιών ακινήτων πιστοποιεί έκθεση της Ενωσης Τραπεζών της Ιταλίας (ABI) και του υπουργείου Οικονομικών της Ιταλίας.
Το 2012 οι αγοραπωλησίες ακινήτων στην Ιταλία μειώθηκαν κατά 27,5% σε σχέση με το 2011. Πρόκειται για την χειρότερη επίδοση από το 1985, με απώλεια 27 δισεκατομμυρίων ευρώ μέσα σε μόλις ένα χρόνο.

Στην Γαλλία για συνάντηση με τον Ολάντ ο Πρόεδρος

Επίσημη επίσκεψη στην Γαλλία για να έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της χώρας, Φρανσουά Ολλαντ θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Bρέθηκε δότης για το μικρό Γιώργο

Βρέθηκε επιτέλους δότης για τον πεντάχρονο Γιώργο Φιλιππίδη από την Κοίλη της Πάφου, ο οποίος χρειάζεται να υποβληθεί άμεσα σε μεταμόσχευση μυελού των οστών .  Οι έρευνα που έγινε τον τελευταίο μήνα σε παγκόσμιο επίπεδο, έφερε αποτελέσματα.

Συνάνθρωποι μας από όλο τον πλανήτη ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του μικρού Γιώργου και της οικογένειας του.

Ήδη εντοπίστηκαν δότες με ψηλό ποσοστό συμβατότητας, σε πέντε χώρες του εξωτερικού. Τρεις στη Γερμανία, έναν στο Ισραήλ και έναν στις ΗΠΑ.

Δύο από τα δείγματα βρίσκονται ήδη στην Κύπρο και οι αρμόδιοι ετοιμάζονται για τη δεύτερη και οριστική ανάλυση και τυποποίηση που θα καταδείξει ποιος από τους δότες είναι πιο συμβατός, για να καθοριστούν ανάλογα τα επόμενα βήματα.


Πρόκειται για ένα σπάνιο τύπο, δήλωσε στο Μεσημέρι και Κάτι, ο  Διευθυντής της παιδοογκολογικής κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου Λοίζος Λοίζου, προσθέτοντας ότι «ψάχνοντας σε πιο μεγάλους πληθυσμούς είναι πιο εύκολο να εξευρεθεί δότης».

Σύμφωνα με τον κ. Λοίζου, το παιδί πρέπει πρώτα να υποβληθεί σε προκαταρκτική-προπαρασκευαστική θεραπεία, η οποία θα διαρκέσει μερικούς μήνες.

Στη συνέχεια, σε συνεννόηση με το ιατρικό κέντρο που βρίσκεται στο Βερολίνο, θα γίνει μια ρύθμιση για να βρεθεί η πιο κατάλληλη στιγμή για τη μεταμόσχευση. Συνήθως μερικές εβδομάδες αρκούν για να οριστεί ημερομηνία.

Η διαδικασία της θεραπείας που περιλαμβάνει βαριά χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία και μετάγγιση των κυττάρων από το δότη, διαρκεί από ένα μέχρι τρεις μήνες και αυτό γίνεται στο εξωτερικό.

Ακολούθως, απαιτείται παρακολούθηση του ασθενούς για πέντε χρόνια ώστε εξαλειφθούν οι πιθανότητες να επανέλθει η νόσος.

Πολύτιμη και απαραίτητη χαρακτήρισε τη συμβολή του κόσμου ο γιατρός, τονίζοντας ότι όλοι οι εθελοντές αποτελούν μια τεράστια δεξαμενή πιθανών δοτών από την οποία αντλούνται δότες κάθε φορά που χρειάζεται. Υπάρχουν όμως και οι πολύ σπάνιες περιπτώσεις, πολύ σπάνιων τύπων, είπε ο γιατρός, όπως του μικρού Γιώργου, όπου σε αυτές τις περιπτώσεις γίνεται μαζική κλήση δοτών και μαζική έρευνα διεθνώς. Όσοι δίνουν δείγματα, μπορεί να είναι μελλοντικοί δότες και υπάρχουν περιπτώσεις ασθενών επωφεληθήκαν από μαζικές κινητοποιήσεις
Ο μικρός Γιώργος νοσηλεύεται στην Παιδοογκολογική κλινική του Μακάρειου Νοσοκομείου  όπου θα παραμείνει μέχρι την μετάβαση του στη Γερμανία.

Sigmalive

YΠΟΙΚ: Βελτίωση του κλίματος για την Κύπρο

Σαφέστατη διαφοροποίηση του κλίματος υπέρ της Κύπρου, διαπίστωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, στη χθεσινή συνεδρίαση του Εurogroup.

«Πάμε καλά, το κλίμα έχει αλλάξει», ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών με αφορμή τη συζήτηση στη συνεδρίαση του Εurogroup και την απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Κύπρο, ύψους 3 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2 δισ. ευρώ εκταμιεύθηκαν ήδη και το άλλο 1 δισ. ευρώ θα δοθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Από την Πέμπτη θα αρχίσει να «προσαρμόζεται» ο καιρός.


Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία, η χαμηλή πίεση και η αστάθεια επηρεάζουν την περιοχή. Απόψε ο καιρός αναμένεται να είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με μεμονωμένες βροχές, ενώ ενδέχεται και μεμονωμένη καταιγίδα.

Ο μαθητής ξέσπασε και άφησε τους πάντες άφωνους


Λέγομαι Κωνσταντίνος Μανίκας και είμαι μαθητής της πρώτης Λυκείου στο 10 Λύκειο Δραπετσώνας...
Αποφάσισα να γράψω αυτό το κείμενο, θέλοντας να εκφράσω τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή μου για το θράσος και την υποκρισία και αυτών που μας κυβερνούν καθώς και όλων αυτών των δημοσιογράφων και ΜΜΕ που τους βοηθάνε για να επιβάλλουν τα άνομα και ανήθικα σχέδια τους σε βάρος των μαθητών και της νέας γενιάς.
Αφορμή είναι η απεργία των καθηγητών μου , μέσα στην εξεταστική περίοδο και τα κροκοδείλια δάκρυα πολιτικών και δημοσιογράφων για το μέλλον μου ,που «κινδυνεύει» απ αυτήν.

Η ΑΝΝΑ ΒΙΣΣΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ - ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ



Στις 29 του Μάη, η συμπατριώτισσα μας θα κάνει μια εμφάνιση στην Κύπρο, και συγκεκριμένα στην πόλη του Ζήνωνα για ιερό σκοπό, αφού θα συμμετέχει στη συναυλία αγάπης για τους άπορους «Μαζί για τη Λάρνακα και τον συνάνθρωπο». 


Σύντομο δελτίο



1. Το Eurogroup επιδοκίμασε, χθες βράδυ, τις κυπριακές Αρχές για την εκπλήρωση των δεσμεύσεων τους και επανέλαβε την εκτίμηση και την κατανόησή του για τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι Κύπριοι πολίτες. 

"Δυτική" στροφή της Κύπρου με στήριξη αυστηρών κυρώσεων κατά της Συρίας







- Η Κύπρος συντάσσεται πλέον με τις «σκληρές χώρες» υπέρ των κυρώσεων, όπως ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία - Η «στροφή» αυτή εντείνει τη δυσπιστία και την επιφυλακτικότητα έναντι της Κύπρου από χώρες όπως η Ρωσία και η Κίνα

- Πρόβλημα και στις σχέσεις μας με το Ιράν, στυλοβάτη του συριακού καθεστώτος, μετά το προσφατό θρίλερ κατασκοπείας
- Η εν λόγω στροφή προκύπτει και λόγω της κινητικότητας στο Κυπριακό
- Πως αντιδρούν οι εταίροι μας και οι διεθνείς παράγοντες

Το αγόρι με τα 8 άκρα - (ΦΩΤΟ)


 

Ένας επτάχρονος Ινδός γεννήθηκε με 4 πόδια και 4 χέρια.


Τα επιπλέον άκρα υπήρχαν στην κοιλία του και ήταν το δίδυμο αδελφάκι του που δεν μπόρεσε ούτε να αναπτυχθεί ούτε να απορροφήσει από τον οργανισμό του.