Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

ATP - Ασταμάτητος!!!

Νέα σπουδαία εμφάνιση απ'τον Ράφαελ Ναδάλ σε hard court παιχνίδι με τον Ισπανό πρωταθλητή να πετυχαίνει πολύ δύσκολη νίκη στα δύο σετς απέναντι στον πάντα εξαιρετικό, όταν αντιμετωπίζει τον Ναδάλ, Φίλιπ Κολσράιμπερ, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του στην προημιτελική φάση του China Open στο Πεκίνο!

Την 63η νίκη στη φανταστική χρονιά που διανύει (63-3) και την 24η συνεχόμενη σε hard court επιφάνεια, σημείωσε ο Ράφαελ Ναδάλ ο οποίος ξεπέρασε με μεγάλη δυσκολία το εμπόδιο του εμπνευσμένου Φίλιπ Κολσράιμπερ, στον τελευταίο αγώνα της Τετάρτης για το 2ο γύρο της ATP World Tour 500 διοργάνωσης στην Κίνα.

Ο 27χρονος Ισπανός, αναγκάστηκε να παίξει τένις επιπέδου για να καταφέρει να νικήσει τον εξαιρετικό και σήμερα Γερμανό και με 6-4, 7-6(3) επί του αντιπάλου του, έκλεισε το ραντεβού με τον Φάμπιο Φονίνι στους "8" καλύτερους του Πεκίνου, μετά και την επίσης εντυπωσιακή νίκη νωρίτερα του Ιταλού με 6-0, 6-2επί του Λέιτον Χιούιτ.

Σύμφωνα με την ATP, ο Ναδάλ χρειάζεται άλλες δύο νίκες για να εξασφαλίσει την επιστροφή του στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης (συμμετοχή στον τελικό), ανεξαρτήτου πορείας του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ωστόσο, έχει κυκλοφορήσει ένα σενάριο που δεν έχει επιβεβαιώσει η ATP που αναφέρει ότι ο Ναδάλ θα γίνει Νο1 αρκεί να φτάσει έως τα ημιτελικά της διοργάνωσης και αυτό γιατί θα προστεθούν οι 150 βαθμοί που δεν έχουν προσμετρηθεί απ'την πορεία του έως τον τελικό της Vina del Mar στη Χιλή, καθώς θα έχει επιβεβαιώσει τον κανονισμό της ATP που υποχρεώνει τους top30 της κατάταξης να παίξουν σε τουλάχιστον ένα 500αρι τουρνουά μετά το US Open, όπως αυτό του Πεκίνου.

Όπως και να έχει, αν ο Ναδάλ δεν φαίνεται καθόλου αγχωμένος για τις πιθανότητες να επιστρέψει στην κορυφή της ATP καθώς με παρόμοιες εμφανίσεις σαν τη σημερινή, είναι θέμα χρόνου να το καταφέρει.

Ο πρωταθλητής του China Open το 2005, πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση και δεν θα γινόταν αλλιώς αφού είχε απέναντί του έναν εξαιρετικό Κολσράιμπερ.

Το Νο25 της παγκόσμιας κατάταξης, όπως και πριν μερικές εβδομάδες στη Νέα Υόρκη, έτσι και σήμερα, επιβεβαίωσε ότι ο Ναδάλ του βγάζει το καλύτερό του τένις και μόνο κάποιες λεπτομέρειες, αυτές που κάνουν τη διαφορά ανάμεσα στους top και τους υπόλοιπους, ήταν αυτές που έγυραν την πλάστιγγα υπέρ του Ισπανού.

Η αναμέτρηση ήταν συναρπαστική και είχε αρκετά ράλι που ανάγκασαν τους ηρωικούς Κινέζους να παραμείνουν στις θέσεις τους (παρά το προχωρημένο της ώρας (23:40 τελείωσε το ματς, τοπική ώρα) ενώ πολλές ήταν οι περιπτώσεις που ζητωκραύγαζαν, κυρίως υπέρ του Ναδάλ.

Στο εναρκτήριο σετ, έγιναν και τα πέντε breaks που σημειώθηκαν στο ματς, με τον Ναδάλ να μην μπορεί δύο φορές να εκμεταλλευτεί το προβάδισμα με break στο 2-0 και στο 3-1, αφού ο Κολσράιμπερ απάντησε άμεσα σε 2-1 και 3-2.

Τελικά, ο Ράφα έκανε το πολυπόθητο break στο 10ο game, σφραγίζοντας το προβάδισμα στα σετς, μετά από 55 λεπτά αγώνα στο γεμάτο κεντρικό court των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, εκεί όπου το 2008 είχε φορέσει το χρυσό μετάλλιο της Ολυμπιάδας του Πεκίνου.

Στο 2ο σετ, ο Ναδάλ δέχθηκε ακόμη μεγαλύτερη πίεση όμως τα πήγε περίφημα στους κρίσιμους πόντους, ένα χαρακτηριστικό που το έχει αναπτυγμένο περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο τενίστα στο tour.

Ο Κολσράιμπερ, αφού δεν μπόρεσε να πετύχει το break σε τρεις ευκαιρίες που είχε στο 2ο σετ, κατάφερε να σερβίρει δύο φορές (στο 5-4 και στο 6-5), για να παραμείνει στο σετ, στέλνοντας τον αγώνα στο tie break.

Εκεί, μίλησε η ποιότητα του Ναδάλ ο οποίος με επιθετικό τένις δεν άφησε ελπίδες στον Κολσράιμπερ, φτάνοντας στην πολυπόθητη νίκη μετά από 1 ώρα και 55 λεπτά αγώνα.

Επόμενος αντίπαλος για τον Ισπανό ο Φάμπιο Φονίνι την Παρασκευή ενώ σε περίπτωση που ξεπεράσει το εμπόδιο του Ιταλού, το Σάββατο στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Μπέρντιχ-Ίσνερ.

Ο Τσέχος πήρε άνευ αγώνα την πρόκριση για τους "8", λόγω απόσυρσης του Νικολάι Νταβιντένκο ενώ ο Ίσνερ δυσκολεύτηκε να κερδίσει με 6-2, 6-7(3), 6-4τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα.

Τετάρτη 02/10: 2ος γύρος China Open
2-Νadal (Spain) beat Kohlschreiber (Germany) 6-4 7-6(3)
8-Isner (U.S.) beat Bautista (Spain) 6-2 6-7(3) 6-4
Fognini (Italy) beat Hewitt (Australia) 6-0 6-2
4-Berdych (Czech Republic) beat Davydenko (Russia) WO

Source : http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου