Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Αρχίζουν τις συνομιλίες Ισραηλινοί-Παλαιστήνιοι

Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι εισέρχονται την Τρίτη σε απευθείας διαπραγματεύσεις στην Ουάσινγκτον, με τις ΗΠΑ να ζητά «λογικό συμβιβασμό» για την επίτευξη ειρήνης. Οι δύο πλευρές εμφανίζονται διστακτικές, καθώς οι διαπραγματεύσεις είχαν παγώσει εδώ και τρία χρόνια. Η πρώτη επαφή των δύο πλευρών έγινε το βράδυ της Δευτέρας στην Ουάσινγκτον σε δείπνο που παρέθεσε ο αμερικανός ΥΠΕΞ, Τζον Κέρι.

Ομήρου: Ζητά τη λήψη πολιτικής απόφασης για άμεση εφαρμογή του ΓΕΣΥ

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου κάλεσε σήμερα την κυβέρνηση να λάβει άμεσα την πολιτική απόφαση για την εφαρμογή του Γενικού Συστήματος Υγείας (ΓεΣΥ), προειδοποιώντας ότι το υφιστάμενο σύστημα υγείας οδεύει προς κατάρρευση.

Η Κύπρια ηθοποιός που πρωταγωνιστεί σε ταινία τρόμου στο Χόλιγουντ

Η συμπατριώτισσα μας, η οποία κάνει καριέρα στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αμερική, αυτή την περίοδο βρίσκεται στην ιδιαίτερή μας πατρίδα για τις καλοκαιρινές της διακοπές και ξεκουράζεται από τα γυρίσματα της νέας της ταινίας…

Το παρήγγειλε Κύπριος: «Ναι παρακαλώ Emirates; Θέλω μία θέση στο αεροπλάνο για το αυτοκίνητο μου»

Οι περισσότεροι από εμάς όταν σκεφτόμαστε να βάλουμε στο αεροπλάνο επιπλέον αποσκευές, για τις οποίες πρέπει να πληρώσουμε, διστάζουμε καθώς μας προβληματίζει το επιπλέον κόστος.

Ζευγάρι μαύρων γέννησε λευκό μωρό

Ένα κατάξανθο αγοράκι έφερε στον κόσμο ένα ζευγάρι μαύρων στην Αγγλία και δεν πίστευαν αρχικά στα μάτια τους πως ήταν δικό τους.

Συλλήψεις για υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών στη Λεμεσό

Δύο άτομα που καταζητούνταν για υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών συνελήφθησαν τα ξημερώματα στη Λεμεσό, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας, στην οποία έλαβαν μέρος μέλη διαφόρων τμημάτων και υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού.

Τι πρέπει να τρώτε και τι όχι το καλοκαίρι και γιατί;

Το καλοκαίρι βρίσκεται στην κορύφωση του και πλέον οι διακοπές είναι εδώ ανεξαιρέτως προορισμού. Το ημερήσιο πρόγραμμα των περισσότερων ανατρέπεται ενώ η ανάδειξη ενός καλλίγραμμου σώματος στη παραλία αποτελεί ένα ακόμα κίνητρο για συγκράτηση. Πως μπορούμε λοιπόν να προσαρμόσουμε τη διατροφή μας το καλοκαίρι; Είναι δυνατή η απώλεια βάρους μπροστά σε τόσους πειρασμούς; Στο επιστημονικό άρθρο που θα διαβάσετε θα ενημερωθείτε για τις βασικές οδηγίες υγιεινών καλοκαιρινών – και όχι μόνο – διατροφικών συνηθειών που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Κινδύνεψαν να πνιγούν 3 ανήλικα παιδιά στο Λατσί από την θαλασσοταραχή

Με αφορμή τον παραλίγο πνιγμό τριών ανήλικων παιδιών στην πολυσύχναστη παραλία στο Λατσί, η βουλευτής Λευκωσίας Ρούλλα Μαυρονικόλα με ανακοίνωση της καταγγέλλει το περιστατικό και θίγει το θέμα των ωραρίων εργασίας των ναυαγοσωστών.

AΠΟΕΛ: Τελειώνει και του αριστερού μπακ



Στον απόηχο της αναμονής για το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι κόντρα στην Μάριμπορ (31/07, 20:00), o AΠΟΕΛ αναμένεται να ανακοινώσει το δέκατο μεταγραφικό απόκτημά του εντός των ημερών.

Σχέδια για αγωγό από την Noble

Επτά μήνες μετά την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ του κολοσσού Woodside και της Noble Energy για εξαγορά από την πρώτη του 30% των συμφερόντων του Λεβιάθαν, ενισχύονται ραγδαία οι ενδείξεις πως η συμφωνία οδηγείται προς κατάρρευση.

Σειρά εκρήξεων σε εργοστάσιο στη Φλόριντα

Σειρά εκρήξεων σημειώθηκε σε εργοστάσιο προπανίου στη Φλόριντα.

Εταιρεία για αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας

Κοινή εταιρεία για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας συστήνουν το Ελληνικό Δημόσιο και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του Έλληνα Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Αιματηρή σύγκρουση τρένων στην Ελβετία

Η μετωπική σύγκρουση δύο τρένων χθες βράδυ στο Γκρανζ πρε Μαρνάν της Ελβετίας, στο καντόνι του Βο, στοίχισε τη ζωή του μηχανοδηγού της μιας αμαξοστοιχίας και τον τραυματισμό 35 ανθρώπων, εκ των οποίων οι πέντε νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ανακοίνωσε η αστυνομία του Βο.

Φούτσαλ: Στις 26 Σεπτεμβρίου η πρεμιέρα του Πρωταθλήματος

Στις 26 Σεπτεμβρίου η πρεμιέρα του Πρωταθλήματος Futsal Α’ Κατηγορίας περιόδου 2013 - 2014.

ATP: Έπαιξε με... καρδιά!

Την πρώτη του νίκη, μετά την επιστροφή του στο tour την περασμένη εβδομάδα στην Ατλάντα, προερχόμενος από μεγάλο διάστημα απουσίας λόγω προβλήματος υγείας στην καρδιά, σημείωσε ο Μάρντι Φις ο οποίος χρειάστηκε να ανατρέψει το σκορ απέναντι στον Μάθιου Έμπντεν για τον 1ο γύρο του Citi Open της Ουάσινγκτον.

WTA: Απογοήτευσε η Στίφενς

Προερχόμενη απο την εξαιρετική της πορεία έως τα προημιτελικά του Wimbledon, η Σλόαν Στίφενς απέτυχε να κερδίσει στην πρεμιέρα της στο Citi Open της Ουάσινγκτον και γνώρισε τον πρόωρο αποκλεισμό απ'την Όλγα Πουτσκοβα.

Απέδρασαν 200 κρατούμενοι από τη μεγαλύτερη φυλακή του Πακιστάν

Περισσότεροι από 200 κρατουμένους απέδρασαν από τη μεγαλύτερη φυλακή του Πακιστάν, μετά από έφοδο που πραγματοποίησαν σε αυτήν Πακιστανοί ταλιμπάν, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικοί αξιωματούχοι.

Οι Κύπριοι επώνυμοι που διασκέδασαν στον Γιώργο Μαζωνάκη

Eίναι από τους επιτυχημένους τραγουδιστές των τελευταίων χρόνων με φανατικό κοινό να τον ακολουθεί σε όλες τους τις εμφανίσεις.

Θέμα ημερών η έξοδος της ΒΟC απο το καθεστώς εξυγίανσης

Η Κεντρική τράπεζα ως αρχή εξυγίανσης αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα επίσημα ότι ύψος του κουρέματος στην τράπεζα Κύπρου θα είναι 47,5%.

ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΣΥΜΒΑΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 22ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΡΑΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ

Άδοξο τέλος είχε η «περιπέτεια» νεαρού ο οποίος βρισκόταν για αναβάσεις στην περιοχή Χαλεπιανές στο Τσέρι, τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Δευτέρας.

ΣΟΚ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΕΚΡΟΣ Ο 27ΧΡΟΝΟΣ... ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΜΠΕΝΙΤΕΘ

Ο 27χρονος διεθνής με το Εκουαδόρ, Κρίστιαν Μπενίτεθ βρέθηκε νεκρός στο Κατάρ κάτω απο αδιευκρίνιστες αιτίες.

Στην εντατική 13χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία

Διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού βρίσκεται 13χρονος, ο οποίος υπέστη χθες ηλεκτροπληξία, ενώ βοηθούσε σε γκαράζ επιδιόρθωσης αυτοκινήτων, ιδιοκτησίας του αδερφού του.

Στρατηγική συμμαχία Claridge-Kanika


Στη δημιουργία από κοινού εταιρείας προχωρούν οι ξενοδοχειακοί όμιλοι Amathus και Kanika, με στόχο τις συνέργειες που θα περιορίσουν το κόστος λειτουργίας αλλά και τη βέλτιστη δυνατή παροχή υπηρεσιών στον τομέα της διαχείρισης ξενοδοχείων.

Στο 47,5% το κούρεμα – ενημερώθηκαν οι εμπλεκόμενοι

Κεντρική τράπεζα και Τρόικα συμφώνησαν και ενημέρωσαν και την κυβέρνηση πως το κούρεμα των καταθέσεων στην τράπεζα Κύπρου θα είναι της τάξης του 47,5%.

Αναλυτικά τα νέα μέτρα κοινωνικής πρόνοιας – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

-Με βάση το εισόδημα, την περιουσία, τη σύνθεση της οικογένειας, αλλά και τυχόν εξειδικευμένες ανάγκες που μπορεί να υπάρχουν σε ένα νοικοκυριό, θα καταβάλλεται το Εγγυημένο Ελάχιστο Εισόδημα
-Εφαρμογή του μέτρου από την 1η Ιουλίου 2014