Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Σοκ! Για λίγα λεπτά θα έπεφτε πάνω στον απαγωγέα η μητέρα της Μαντλίν

Τα νέα στοιχεία των ερευνών της, για την εξαφάνιση της Μαντλίν Μακάν, αποκάλυψε χθες η Σκότλαντ Γιαρντ, στην εκπομπή αφιέρωμα, Crimewatch, που προβλήθηκε από το BBC.

Οι ντετέκτιβς επικεντρώνουν τις έρευνές τους σε ληστές και ψεύτικους φιλάνθρωπους της περιοχής.

Μία μέρα πριν την προβολή της εκπομπής, την Κυριακή, είχε δοθεί στη δημοσιότητα ένα ψηφιακό σκίτσο-βασισμένο στις περιγραφές μαρτύρων-ενός ύποπτου άνδρα, που είχε θεαθεί με ένα μικρό κορίτσι, στις 3 Μαΐου 2007, οπότε και εξαφανίστηκε η τότε 3χρονη Μαντλνίν, από το πορτογαλικό θέρετρο Praia da Luz, όπου έκανε διακοπές η οικογένειά της.

Ωστόσο, οι έρευνες δεν εστιάζονται μόνο σε αυτόν τον ύποπτο, καθώς υπάρχει ακόμα ένας άνδρας τον οποίον μάρτυρες έχουν καταθέσει πως είδαν να κινείται ύποπτα στο χώρο.

Ο επικεφαλής των ερευνών, Andy Redwood, δήλωσε ότι ήταν αρκετοί οι άνδρες που βρίσκονταν στην περιοχή, τη μέρα της εξαφάνισης και μία τους προοπτική είναι να ταυτοποιηθούν όλοι, όσοι μπορεί να κινούνταν ύποπτα κοντά στο δωμάτιο της Μαντλίν, από όπου και απήχθη.

Ωστόσο, ψυχραιμία διακρίνει την πρόοδο των ερευνών. Οι αρχές έχουν αποκλείσει έναν άνδρα, Βρετανό, τον οποίο είδε ένας φίλος της οικογένειας να κινείται στο χώρο. Ο Redwood όμως κάνει λόγο για έναν άλλον άνδρα, που γύρω στις 10 εθεάθη να περπατάει κατά μήκος της θάλασσας με ένα μικρό κορίτσι στα χέρια του.

“Είμαστε αισιόδοξοι”
Την αισιοδοξία τους για το ότι η κόρη τους είναι ακόμα ζωντανή, εξέφρασαν οι γονείς της Μαντλίν, Κέιτ και Γκέρι Μακάν, για ακόμα μία φορά. Επιπλέον διατηρούν και την ψυχραιμία τους, ως προς τυχόν ευθύνες που μπορεί να τους αποδοθούν, για την απαγωγή.

“Δεν κάναμε κάτι λάθος. Απλά ένας άνθρωπος μπήκε μέσα στο δωμάτιο και άρπαξε το παιδί από την οικογένειά του”, δήλωσαν.




Η εκπομπή, που προβλήθηκε χθες βράδυ, είχε την αναμενόμενη ανταπόκριση, αφού τα τηλεφωνήματα από ανθρώπους που παραθέριζαν εκείνες τις μέρες στο θέρετρο, ήταν εκατοντάδες. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής προβλήθηκαν και πάλι τα σκίτσα του ύποπτου άνδρα, τον οποίο έχουν δει μάρτυρες, την ημέρα της εξαφάνισης, με ένα ξανθό μικρό κορίτσι που “μάλλον φόραγε πιτζάμες” να απομακρύνεται από το ξενοδοχείο.

Όμως ο Redwood, σημειώνει ότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ο ύποπτος άνδρας να ήταν απλά ένας ληστής. Όπως ο ίδιος σημειώνει, την περίοδο μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου 2007, οι ληστείες στην περιοχή είχαν αυξηθεί τέσσερις φορές, πάνω από το συνηθισμένο.

Συνεπώς ένα σενάριο θα μπορούσε να είναι ένας ληστής που μπήκε να κλέψει το δωμάτιο, να είδε την μικρή που ξύπνησε και να την άρπαξε.

Άλλωστε σε διάστημα 17 ημερών πριν και μετά τη διαμονή των Μακάν στο ξενοδοχείο, έχει καταγραφεί μία απόπειρα ληστείας και μία ληστεία.

Οι “φιλάνθρωποι”
Ένα δεύτερο σενάριο που εξετάζει η αστυνομία είναι μία “φιλανθρωπική οργάνωση” που εξαπατούσε κόσμο στην περιοχή, εκείνο το διάστημα.

Από την οργάνωση αυτή έχουν σχεδιαστεί ψηφιακά τα προφίλ δύο ανδρών, πορτογαλικής καταγωγής.

Πρόκειται για έναν άνδρα μεταξύ 40 με 45 ετών, ο οποίος δύο εβδομάδες πριν οι Μακάν νοικιάσουν το δωμάτιο, είχε χτυπήσει την πόρτα του, για να ζητήσει φιλανθρωπία.

Ο δεύτερος ύποπτος είναι μεταξύ 25 με 30 χρονών και έκανε έρανο την ημέρα της εξαφάνισης της Μαντλίν, σε παραπλήσιο θέρετρο.

Έχουν, επιπλέον, σχεδιαστεί τα προφίλ δύο ανδρών που κινούνταν στην περιοχή, γύρω από το ξενοδοχείο, την επίμαχη μέρα.

Αλλά οι ύποπτοι δεν σταματάνε εκεί. Ακόμα ένας άνδρας εθεάθη από μάρτυρες να περνάει δύο φορές έξω από το δωμάτιο των Μακάν. Ήταν μεταξύ 30 με 35 ετών, λεπτός, με κοντά μαλλιά, με σημάδια από το ξύρισμα στα μάγουλά του και φορούσε μαύρο δερμάτινο τζάκετ.
Η αναπαράσταση - Για λίγα λεπτά θα έσωζε την Μαντλίν η μητέρα της

Στην εκπομπή έγινε αναπαράσταση της απαγωγής της Μαντλίν. Στο βίντεο διάρκειας 25 λεπτών έγινε λεπτομερής αναπαράσταση των γεγονότων που πλαισιώνουν χρονικά την εξαφάνιση, όπως τα περιέγραψαν οι μάρτυρες.
Η οικογένεια Μακάν, μαζί με φιλική οικογένεια, έτρωγαν στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, όταν στις 20:30 τα τρία τους παιδιά, η Μαντλίν, ο αδελφός της και η αδελφή της, πήγαν στο δωμάτιο να κοιμηθούν. Στις 21:05 ο πατέρας τους τσέκαρε τα παιδιά και στις 22:00 η μητέρα τους διαπίστωσε ότι λείπει η Μαντλίν και σήμανε συναγερμό.

Ο επικεφαλής των ερευνών, Redwood, αναζητά μάρτυρες κλειδιά που μπορεί να έχουν δει έστω και το παραμικρό, στην Ολλανδία, τη Γερμανία και την Ιρλανδία, αφού αρκετοί υπήκοοι των χωρών αυτών βρίσκονταν στο θέρετρο την περίοδο της εξαφάνισης.

Αύριο Τετάρτη, θα προβληθεί στη Γερμανία ειδική εκπομπή-αφιέρωμα, ανάλογη του Crimewatch, στην οποία θα εμφανιστούν οι Κέιτ και Γκέρι Μακάν, με την ελπίδα ότι κάποιος θα έχει να προσθέσει κάποια λεπτομέρεια που ίσως φανεί χρήσιμη ή και καθοριστική για την έρευνα της Σκότλαντ Γιαρντ και την ανεύρεση της Μαντλίν.







Source : http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου