Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Παρεμβάσεις της Υπουργού Εργασίας στο Συμβούλιο της ΕΕ

Η οδηγία για την απόσπαση των εργαζομένων, η αξιολόγηση του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου στον τομέα της απασχόλησης και η κοινωνική διάσταση της ΟΝΕ, ήταν τα βασικά θέματα της σημερινής συνεδρίας του Συμβουλίου Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής της ΕΕ, στο Λουξεμβούργο.

Την Κύπρο εκπροσώπησε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Στη διάρκεια της συζήτησης επί της Πρότασης Οδηγίας για την απόσπαση εργαζομένων από ένα κράτος μέλος σε άλλο κράτος μέλος, στο πλαίσιο παροχής υπηρεσιών, η Υπουργός στην παρέμβασή της υπογράμμισε ότι πρέπει να αποσαφηνιστούν οι όροι που διέπουν την απόσπαση των εργαζομένων, ώστε να διασφαλιστεί αφενός η προστασία των εργασιακών τους δικαιωμάτων, και αφετέρου ο θεμιτός ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων.

Στη συζήτηση αξιολόγησης του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου του 2013 στον τομέα της απασχόλησης και της κοινωνικής πολιτικής, η κ. Αιμιλιανίδου χαρακτήρισε πολύ θετική εξέλιξη την πρόθεση για εισαγωγή πίνακα αποτελεσμάτων για την απασχόληση και την κοινωνική πολιτική που θα βοηθήσει στον έγκαιρο εντοπισμό κοινωνικών προβλημάτων και στη μελέτη του κοινωνικού αντίκτυπου των επιδιωκόμενων μεταρρυθμίσεων, κάτι που βοηθά ιδιαιτέρως τα κράτη-μέλη που βρίσκονται σε προγράμματα οικονομικής προσαρμογής, όπως και η Κύπρος. Η Υπουργός Εργασίας τόνισε, επίσης, ότι είναι ανάγκη να ακολουθηθεί μια προσέγγιση που να οδηγεί στην προώθηση της ανάπτυξης, της καινοτομίας και της δημιουργίας θέσεων εργασίας για να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας.

Τις εργασίες της Συνόδου απασχόλησε, επίσης, η κοινωνική διάσταση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης(ΟΝΕ).Η Υπουργός τόνισε ότι στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης πολιτικής προσέγγισης της ΟΝΕ απαιτείται όπως οικονομικές, δημοσιονομικές και νομισματικές πολιτικές επιδιώκονται παράλληλα με τις πολιτικές που στοχεύουν στην καταπολέμηση της φτώχειας, της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Source : http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου