Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Μοτοποδήλατο με ορό-βόμβα εν κινήσει

Ετριβαν τα μάτια τους τα μέλη της Τροχαίας Λεμεσού από την έκπληξη, όταν ανέκοψαν ανήλικο στην πιο εμπορική οδό της πόλης, να οδηγεί μοτοποδήλατο με… ορό.

Εξηγούμαστε: Ο νεαρός φαίνεται να πειραματίστηκε με το σύστημα τροφοδοσίας της μοτοσυκλέτας του, αφαιρώντας το ντεπόζιτο καυσίμων. Αντί αυτού τοποθέτησε μια πλαστική μπουκάλα αναψυκτικού, έβαλε καύσιμα και τη συνέδεσε με το καρμπιρατέρ με λάστιχο που χρησιμοποιούν στα νοσοκομεία για τους ασθενείς που τους χορηγείται ορός. Ο νεαρός, 17 ετών περίπου, αφού τα εφάρμοσε πήρε το μηχανάκι του και έκοβε βόλτες στη Λεμεσό. Για κακή ή μάλλον για καλή του τύχη, εντοπίστηκε από μέλη της Τροχαίας Λεμεσού στην οδό Ανεξαρτησίας τους οποίους τράβηξε την προσοχή το γεγονός ότι κρατούσε το πλαστικό μπουκάλι στον αέρα, όπως ο ορός που είναι τοποθετημένος ψηλά για να υπάρχει καλύτερη ροή των καυσίμων.

Αυτός ανακόπηκε και όπως είπε στους αστυνομικούς, σκέφτηκε να προχωρήσει στην τροποποίηση αυτή για να δει αν μπορεί να δουλέψει γι’ αυτό και εκείνη την ώρα έκανε ένα είδος τεστ οδήγησης με όλους τους κινδύνους που συνεπάγονταν να γίνει ανάφλεξη.

Ο οδηγός μεταφέρθηκε στα γραφεία της Τροχαίας Λεμεσού όπως και η μοτοσυκλέτα του, με την κατασκευή της να θυμίζει ασθενή νοσοκομείου, από τον οποίο έλειπε ο... καθετήρας, όπως σχολίαζαν αστυνομικοί.

Σε άλλους ελέγχους που πραγματοποίησαν μέλη του ίδιου κλιμακίου, κατακρατήθηκαν συνολικά δέκα δίκυκλα (τρεις μοτοσυκλέτες και εφτά μοτοποδήλατα) για διάφορα αδικήματα, ενώ έγιναν άλλες 70 καταγγελίες μοτοσυκλετιστών επειδή δεν έφεραν το κράνος τους. Το πρόβλημα με αυτή την κατηγορία των οδηγών που θεωρούνται ως οι πιο ευάλωτοι χρήστες του δρόμου, είναι πολύ μεγάλο και η Τροχαία απευθύνει ακόμη μια φορά έκκληση όπως όλοι φέρουν το κράνος τους και κινούνται μέσα στα επιτρεπτά όρια ταχύτητας. Όσο για τον νεαρό, αυτός θα κατηγορηθεί για μετατροπές στη μηχανή του, όπως και για διάφορα άλλα αδικήματα, ενώ το μηχανάκι κρατήθηκε ως τεκμήριο.

- Source  at: http://www.philenews.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου