Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Ένας παράξενος «κύβος» στο Ντουμπάι!

Ένας φουτουριστικός «κύβος» στο Ντουμπάι!

Η Zaha Hadid δεν είναι μια άγνωστη, το αντίθετο μάλιστα. Είναι η πιο διάσημη αυτή τη στιγμή αρχιτεκτόνισσα διεθνώς, με πολλά βραβεία και τιμές στο ενεργητικό της, ενώ κτήριά της κοσμούν διάφορα σημεία του πλανήτη, λαμβάνοντας διθυραμβικές κριτικές. 

Στο Ντουμπάι επίσης είναι ιδιαίτερα αγαπημένη, καθώς έχει… βάλει αρκετά το χεράκι της στη μεταμόρφωση της πόλης. Νέο δημιούργημά της ένα εντυπωσιακό κτήριο σε σχήμα κύβου με ένα μεγάλο κενό στο κέντρο, το οποίο μοιάζει έτοιμο να σωριαστεί στο έδαφος ή -κατ’ άλλους-να κινείται ρυθμικά στο κενό! Στην ουσία πρόκειται για ένα συγκρότημα γραφείων, 21 ορόφων, απόλυτα εναρμονισμένο με τη… φουτουριστική φιλοσοφία της εταιρείας που θα στεγάσει.



Το Opus Office Tower, όπως ονομάζεται η δομή, δίνει την αίσθηση της αιώρησης στον θεατή και συμπληρώνει επάξια το μοντέρνο αστικό τοπίο της Μέσης Ανατολής. Έχει επίσης σχεδιαστεί για να παρουσιάσει μια διαφορετική εικόνα τη μέρα και τη νύχτα. «Η πρόσοψη είναι αντανακλαστική δηλαδή τη μέρα γεμίζει με φως και φαίνεται “κλειστή” ενώ τη νύχτα αδειάζει, εξαϋλώνεται και φαίνεται το κενό!», αναφέρει το όπως το φως πλημμυρίζει το κενό.» Είναι βέβαιο ότι θα είναι πόλος έλξης για τους τουρίστες και, ακόμη περισσότερο, δεδομένης της πρόσθετο έργο του σχεδιασμού το πρώτο ME by Meliá ξενοδοχείο στη Μέση Ανατολή εντός του συγκροτήματος. Όσο για σήμερα, είναι πλακόστρωτο να ολοκληρωθεί το 2016.






Πηγή: http://perierga.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου