Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΓΙΑ ΠΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΩΝ

Αγωνία για τους επιβάτες της πτήσης Βιέννη-Λάρνακα CY-303 το Σάββατο το βράδυ, όταν ράγισε το γυαλί στο παρμπρίζ του αεροσκάφους που εκτελούσε το συγκεκριμένο δρομολόγιο.

Λόγω των τεράστιων εξωτερικών πιέσεων που ασκούνταν στο αεροπλάνο, το οποίο βρισκόταν σε ύψος 37.000 πόδια εκείνη τη στιγμή, ο κυβερνήτης εξέπεμψε σήμα κινδύνου PAN-PAN και άρχισε αμέσως να κατεβάζει το αεροσκάφος. 

 Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», το συμβάν έλαβε χώρα ενώ το αεροσκάφος πετούσε πάνω από τη Θεσσαλονίκη και τελικά αναγκάστηκε για λόγους ασφαλείας να προσγειωθεί στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας. Η προσγείωση ήταν επιτυχημένη και ακολούθως οι επιβάτες μεταφέρθηκαν στην Κύπρο με άλλες πτήσεις. 

 Το αεροσκάφος επιδιορθώθηκε στην Αθήνα και 16 ώρες μετά πέταξε για τη Λάρνακα. Το επεισόδιο δίνει συνέχεια σε τρία πολύ σοβαρά συμβάντα ασφάλειας πτήσεων που αφορούσαν την Κύπρο -όχι τις Κυπριακές Αερογραμμές- μέσα στον Αύγουστο. Η ανησυχία είναι έκδηλη πλέον, καθώς φαίνεται πως οι διαδικασίες και τα μέτρα ασφάλειας «μπάζουν» σε πολλά επίπεδα

Source : http://showtime-cy.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου