Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΔΗΚΟ: Να φύγει ο Ντάουνερ αν δεν μπορεί να προσφέρει

Ο Αλεξάντερ Ντάουνερ "δεν επιτρέπεται και δεν δικαιούται να εκφεύγει των καλών υπηρεσιών που η Γραμματεία του Διεθνούς Οργανισμού είναι εντεταλμένη από το Συμβούλιο Ασφαλείας να προσφέρει στο κυπριακό" γι` αυτό αν δεν μπορεί να το πράξει αυτό, "το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να δηλώσει την αδυναμία του αυτή και να φύγει από το νησί", δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Αγγελος Βότσης.

Σε δηλώσεις στα γραφεία του κόμματος ο κ. Βότσης σημείωσε ακόμη πως παρά τις επικοινωνιακές διακηρύξεις της Τουρκίας για επίλυση του κυπριακού, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται, αφού η τουρκική πλευρά με διάφορες πονηρές μεθοδεύσεις επιχειρεί να προκαταλάβει και να δημιουργήσει ακόμη και διαδικαστικού τύπου τετελεσμένα, προκειμένου να παραμείνει η όλη διαδικασία στην ίδια βάση που οδήγησε στο σημερινό αδιέξοδο.

Ανέφερε ότι για το ΔΗΚΟ δεν υπάρχει νόημα η ε/κ πλευρά να μπει σε ένα διάλογο χάριν του διαλόγου αφού και η προϊστορία μαρτυρεί πως η καλή θέληση που έδειξε η δική μας πλευρά, αξιοποιήθηκε σε βάρος μας, τόσο από τον διεθνή παράγοντα όσο και από την Τουρκία.

Τράπεζα Κύπρου
Ο κ. Βότσης εξέφρασε ακόμη τη δυσφορία και παράλληλα την ανησυχία του κόμματός του για τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας που αναδεικνύονται μέσα από τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2012 της Τράπεζας Κύπρου.

Ανέφερε ότι η συνεχιζόμενη παραφιλολογία "από ανώνυμους οικονομικούς αναλυτές και όχι μόνο", δυστυχώς δεν βοηθούν στην επανάκτηση της εμπιστοσύνης προς την Τράπεζα Κύπρου, αλλά και το κυπριακό χρηματοπιστωτικό σύστημα ευρύτερα.

Το ΔΗΚΟ κάλεσε το ΔΣ της Τράπεζας να τοποθετηθεί σε όσα κατά καιρούς αναδεικνύονται, σημειώνοντας ότι "μόνο έτσι θα σταματήσουν οι μεμψιμοιρίες, αλλά κυρίως η αρνητική εικόνα που κάποιοι θέλουν να συντηρούν, και η οποία πλήττει την τράπεζα και κατ΄επέκταση την ίδια την κυπριακή οικονομία".

Ο κ. Βότσης ανέφερε περαιτέρω ότι για να προχωρήσει η Τράπεζα στη λήψη άμεσων και ουσιαστικών αποφάσεων, θα πρέπει ταυτόχρονα προχωρήσει τάχιστα στην πλήρωση της θέσης του Εκτελεστικού Διευθυντή.

"Είναι κρίμα την ώρα που ξένες τράπεζες επιδεικνύουν ενδιαφέρον δραστηριοποίησης τους στη χώρα μας, δείχνοντας εμπιστοσύνη στο κυπριακό χρηματοπιστωτικό σύστημα, εμείς από μόνοι μας να μετατρεπόμαστε σε αυτόχειρες", κατέληξε ο κ. Βότσης.

Source : kathimerini.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου