Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Άδηλο το μέλλον των εργαζομένων του Σφαγείου Κοφίνου -

Το μέλλον των 57 ωρομίσθιων εργαζομένων του Κεντρικού Σφαγείου Κοφίνου τέθηκε σήμερα στο μικροσκόπιο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίας, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντρέας Φακοντής, είπε πως έχει ξεκαθαρίσει ότι το Κεντρικό Σφαγείο Κοφίνου κλείνει, καθώς οι προσπάθειες για εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή δεν έχουν αποδώσει.

«Η μοναδική επιλογή είναι το κλείσιμο του Σφαγείου και απομένει να διευκρινιστεί από πλευράς κυβέρνησης τι θα γίνει με το εργατοϋπαλληλικό προσωπικό», ανέφερε, εξηγώντας πως τα συνολικά χρέη του Σφαγείου φτάνουν τα 38 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η περιουσία του φτάνει μόλις τα 7 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως ανέφερε, «μεταξύ άλλων, το Σφαγείο οφείλει 5 εκατομμύρια ευρώ στα Ταμεία Προνοίας και στα Ταμεία Συντάξεως του προσωπικού».

Ο κ. Φακοντής δήλωσε ότι αυτό που έχουν ζητήσει οι εκπρόσωποι των εργαζομένων είναι η ίση μεταχείριση και όχι η θυματοποίηση του προσωπικού, θέση με την οποία συμφωνεί απόλυτα, στηρίζοντας την, η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΕΛ.

Υπενθύμισε ότι παλαιότερα όταν τα αεροδρόμια πέρασαν στο στρατηγικό επενδυτή δόθηκαν εναλλακτικές επιλογές στους εργαζόμενους, είτε μετακίνηση τους σε άλλες κρατικές υπηρεσίες είτε απόλυση και αποζημίωση, όπως έγινε επίσης και πρόσφατα στις περιπτώσεις των εργαζομένων του Συμβουλίου Αμπελοοινικών Προϊόντων και των εργαζομένων της Γαλακτοκομικής Βιομηχανίας.

Σημείωσε επίσης, ότι στο πλαίσιο της συνεδρίας έγινε ακόμη λόγος για έλλειψη κοινωνικού διαλόγου και λήψη αποφάσεων ερήμην των εργαζομένων.

Ανέφερε ακολούθως πως στο πλαίσιο της συνεδρίας ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών ενημέρωσε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει τη σύσταση διυπουργικής επιτροπής, αποτελούμενης από τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών με εντολή να διερευνηθεί το μέλλον των 57 ωρομίσθιων εργαζομένων του κεντρικού Σφαγείου Κοφίνου, διαδικασία η οποία με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Σημείωσε τέλος ότι η Επιτροπή ζήτησε από το αρμόδιο Υπουργείο και την κυβέρνηση όπως ενημερώσουν σύντομα αναφορικά με τις τελικές του αποφάσεις, υποδεικνύοντας πως το όλο θέμα θα παρακολουθείται στενά από την Επιτροπή.


- Source  at: http://www.philenews.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου