Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Τα πάνω κάτω έφερε το μεταγλωττισμένο του Σίγμα

Το Σίγμα έριξε στην χθεσινοβραδινή μάχη της τηλεθέασης την «Άννα Πάολα» (La que no podia amar ο κανονικός της τίτλος) και δημιούργησε νέα δεδομένα στη βραδινή ζώνη σκορπώντας ταραχή τους καναλάρχες. Λες να παρατήσουν της κυπριακές παραγωγές και να αρχίσουν τις Παουλίνες, τις Κριστίνες και τους Αντόνιους;

Η χθεσινή ημέρα ήταν για το εγχώριο τηλεοπτικό πεδίο ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αφού μπορούμε να πούμε ότι ήταν η επίσημη μέρα της έναρξης της νέας τηλεοπτικής σεζόν αφού όλα τα κυπριακά κανάλια της χώρας έριξαν στη μάχη της τηλεθέασης τα καινούργια τους τηλεοπτικά προγράμματα.

Ιδιαίτερο, όμως, ενδιαφέρον χθες παρουσίαζε η βραδινή ζώνη που αρχίζει μετά τα κεντρικά δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών όπου τα τέσσερα μεγάλα κανάλια της χώρας Σίγμα, ΑΝΤ1, Mega και ΡΙΚ1 επιλέγουν προβάλλουν τα δυνατότερα τους χαρτιά αφού θεωρείται η ζώνη με την υψηλότερη τηλεθέαση. Με τη χθεσινοβραδινή πρεμιέρα της σειράς εποχής του πρώτου κρατικού καναλιού «Πέτρινο ποτάμι» που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις ολοκληρώθηκε το παζλ του φετινού προφίλ της τηλεοπτικής περιόδου. Έτσι, σήμερα με τις πρώτες μετρήσεις μπορούν να εξαχθούν τα πρώτα συμπεράσματα για το υπόλοιπο αυτής της ιδιάζουσας και δύσκολης σεζόν για την τηλεόραση.

Πρωτιά για τον ΑΝΤ1 Όσον αφορά στην χθεσινή μάχη για ολόκληρη την ημέρα νικητής βγήκε ο ΑΝΤ1 με μερίδιο τηλεθέασης που ξεπέρασε το 20% (20,4%) αφήνοντας πίσω το δεύτερο Σίγμα με 19,9%, τρίτο το ΡΙΚ1 με 18,6% σημειώνοντας μεγάλη αύξηση στα ποσοστά του και τέταρτο το Mega με 15,4%. Η φετινή υπεροχή του ΑΝΤ1 την οποία προβλέψαμε στην «Κ» ήταν εμφανής από τις αρχές του φθινοπώρου όταν γνωστοποιήθηκε το τηλεοπτικό του μενού αφού στο πρόγραμμά του εμπεριέχονται από τη μια τέσσερεις κυπριακές σειρές που προβάλλονται στις ζώνες υψηλής τηλεθέασης και ταυτόχρονα από την άλλη έχει στην κατοχή του ένα ιδιαίτερα ισχυρό πρόγραμμα από τον ΑΝΤ1 Ελλάδος ο οποίος φέτος επένδυσε πολύ στη νέα σεζόν. Να σημειώσουμε ότι ο ΑΝΤ1 δεν έχει αρχίσει να προβάλλει πολύ δυνατά προγράμματα του ΑΝΤ1 Ελλάδος όπως το «Dancing with the stars» που κάνει πρεμιέρα την επόμενη Κυριακή όπως και άλλα που θα ξεκινήσουν εντός Οκτωβρίου.

Η μάχη της βραδινής ζώνης
Με μια μικρή ζαβολιά το Σίγμα χθες βράδυ ρίσκαρε και βγήκε κερδισμένος αφού ενώ περιμέναμε να μεταδοθεί η… ανεκδιήγητη νέα του σατιρική εκπομπή «Σάστα τζιαι εγύρασιν» με μια κίνηση ματ έριξε στη μάχη εκτάκτως μια μεταγλωττισμένη σειρά την «Άννα Πάολα».

Παρακολουθώντας τα νούμερα τηλεθέασης ανά τέταρτο χθες είναι φανερή η υπεροχή τόσο του Σίγμα και της «Άννα Πάολα» όσο και της σειράς του Mega «Όνειρο ήταν». Όμως πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι το ισχυρό δελτίο ειδήσεων του Σίγμα έκλεισε μετά τις 21.30 σημειώνοντας πολύ υψηλά νούμερα σε αντίθεση με εκείνο του Mega.

Χθες βράδυ λοιπόν το Σίγμα από τις 21.30 μέχρι τις 21.45 που μεταδιδόταν η «Άννα Πάολα» εξασφάλισε 22,7% έναντι 22,2% που συγκέντρωσε το «Όνειρο ήταν» στο Mega, 17% το «Πέτρινο ποτάμι» στο ΡΙΚ1 και τέλος 16,2% το «Μπρούσκο» στον ΑΝΤ1. Κατά το επόμενο τέταρτο από τις 21.45 μέχρι τις 21.59 το «Όνειρο ήταν» ανέβηκε στο 25,2% ενώ η μεταγλωττισμένη σειρά του Σίγμα έπεσε στο 20,4%, το «Μπρούσκο» ανέβηκε στο 17% ενώ το «Πέτρινο ποτάμι» έπεσε στο 16,4%.

Η υπεροχή του δελτίου ειδήσεων του Σίγμα το οποίο χθες βράδυ έφτασε μέχρι και 36,1% αλλά και η κούραση του τηλεοπτικού κοινού από τις κυπριακές σειρές έστρεψε χθες βράδυ το ενδιαφέρον σε μια μεταγλωττισμένη σειρά.

Για να είμαστε όμως δίκαιοι νικητής της χθεσινοβραδινής μάχης σύμφωνα με τα νούμερα αλλά και τις συγκυρίες ήταν το «Όνειρο ήταν» του Mega αφού η συγκεκριμένη σειρά ενώ δεν είχε ισχυρό lead in από το δελτίο κατάφερε να διπλασιάσει τα ποσοστά των ειδήσεων και να φτάσει μέχρι και 25%.

Τα συγκεντρωτικά νούμερα τηλεθέασης χθες
Πρώτη στην prime time ήταν η τηλενουβέλα του Σίγμα η οποία όμως ξεκίνησε στις 21.40 με μερίδιο τηλεθέασης 24,5% και 89.000 τηλεθεατές, δεύτερη η σειρά του Mega «Όνειρο ήταν» με 23,6% και 87.000 τηλεθεατές στην τρίτη θέση η πρεμιέρα της σειράς του ΡΙΚ1 «Πέτρινο ποτάμι» με 17% και 63.000 τηλεθεατές και τελευταίο το «Μπρούσκο» του ΑΝΤ1 με 61.000 θεατές το οποίο κατακεραυνώνεται από τους τηλεκριτικούς τόσο στην Ελλάδα όπου προβάλλεται ταυτόχρονα με εμάς εδώ όσο και στην Κύπρο.

«Τετ-α-τετ» με Αναστασιάδη Πρεμιέρα όμως χθες βράδυ είχε ακόμα ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα του ΡΙΚ το «Τετ-α-τετ» που ξεκίνησε γύρω στις 22.15 με τον Τάσο Τρύφωνος που είχε σαν πρώτο καλεσμένο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μια ιδιαίτερη συνέντευξη με τον Π΄ροεδρο λαλίστατο, ήρεμο και ετοιμόλογο μίλησε για όλα χωρίς κανένα ενδοιασμό. Η εκπομπή έφτασε μέχρι και το 30% και στάθηκε επάξια απέναντι στο ισχυρό «Βαλς με δώδεκα θεούς» του ΑΝΤ1 που άγγιξε στο τέταρτο μέχρι και 36%. Να σημειώσουμε ότι το κανάλι έβαλε το «Βαλς» ουσιαστικά να παίζει μόνο του χωρίς ανταγωνισμό τις υπόλοιπες ημέρες για αυτό και την περασμένη εβδομάδα αναδείχθηκε στην πρώτη θέση του πίνακα τηλεθέασης με μερίδιο τηλεθέασης 42% και 117.000 τηλεθεατές.

Κύριο όμως χαρακτηριστικό της χθεσινή βραδιάς ήταν τα υψηλά νούμερα που σημείωσε μια μεταγλωττισμένη σειρά που μεταδόθηκε απέναντι σε τρεις κυπριακές ισχυρές παραγωγές. Αν αυτό είναι ένα νέο δεδομένο που δημιουργείται ή απλά μια συγκυρία της στιγμής θα διαφανεί στις επόμενες μέρες αλλιώς σε μερικούς μήνες οι Παουλίνες και οι Χουάν Αντώνιοι θα παρελαύνουν στο σαλόνι μας μέσα από τη μικρή μας οθόνη μιλώντας άπταιστα ελληνικά με ένα μικρό τικ στο… στόμα. Κοντός ψαλμός αλληλούια.

Source : www.kathimerini.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου