Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Συζήτησαν μεγαλύτερη εμπλοκή της ΕΕ στο Κυπριακό

Προσωπικά θα παρακολουθεί το θέμα του Κυπριακού ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέι, όπως δήλωσε, σημειώνοντας ότι θα παρακολουθεί τη διαδικασία «πολύ στενά».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη σήμερα το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Βαν Ρομπέι είπε ότι κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη συζήτησαν την πιθανότητα να υπάρξει πιο μεγάλη εμπλοκή της ΕΕ στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού και τρόπους να γίνει αυτή πιο απτή. Θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις μας πάνω σ’ αυτό το θέμα σε δύο εβδομάδες στις Βρυξέλλες, πρόσθεσε.

Ρομπόι: Γνωρίζω τις θυσίες των Κυπρίων
Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναφέρθηκε εκτενώς και στο θέμα της οικονομίας διαβεβαιώνοντας ότι γνωρίζει τις θυσίες που πολλοί Κύπριοι χρειάστηκε να κάνουν ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης.


Θα είναι αλληλέγγυα η ΕΕ προς την Κύπρο
Έκανε αναφορά στα επιπρόσθετα 200 εκ. ευρώ που δόθηκαν από τα κονδύλια της ΕΕ εκτός από τα 500 εκ. ευρώ που είχαν ήδη συμφωνηθεί, διαβεβαιώνοντας ότι η ΕΕ θα συνεχίσει να είναι αλληλέγγυα προς την Κύπρο.

ΠτΔ: Αφοσιωμένη η Κυβέρνηση στην υλοποίηση του μνημονίου

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ανέφερε ότι έκανε ξεκάθαρο στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ότι η Κυβέρνηση παραμένει πλήρως αφοσιωμένη στην υλοποίηση του μνημονίου χωρίς καθυστερήσεις. Ταυτόχρονα εξέφρασε ικανοποίηση για την πρόσφατη θετική αξιολόγηση από την Τρόικα. Είπε επίσης ότι ο τραπεζικός τομέας, μέσα από τις αλλαγές, αναδεικνύεται πιο ισχυρός και ανακεφαλαιοποιημένος.


Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επισκέπτεται το Πανεπιστήμιο Κύπρου, όπου θα δώσει διάλεξη.

Το μεσημέρι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει επίσημο γεύμα προς τιμή του κ. Ρομπόϊ και της συζύγου του, πριν αναχωρήσουν από την Κύπρο νωρίς το απόγευμα.

Τοποθέτηση μέσω Twitter για Κυπριακό

Μέσω Twitter ο κ. Ρομπόι δηλώνει ότι ενθαρρύνει τις δύο κοινότητες να μην χάσουν την ευκαιρία για επανένωση της Κύπρου.

Source : http://www.politis-news.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου