Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ATP - Αγάπη και χαμόγελο

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αποχαιρέτησε τους πολυάριθμους θαυμαστές του στην Κίνα, υπογράφοντας στα Κινέζικα στην κάμερα μετά τον τελικό του Shanghai Masters με δύο λέξεις που αντιπροσωπεύουν τη ζωή του: "Αγάπη-Χαμόγελο", θέλοντας να ανταποδώσει την αγάπη που εισέπραξε αυτές τις δύο εβδομάδες απ'τους ντόπιους στην Κίνα.

Η κυριαρχία του Νόβακ Τζόκοβιτς στην Κίνα συνεχίστηκε και φέτος, με τον Σέρβο πρωταθλητή να ολοκληρώνει αήττητος ένα ακόμη Ασιατικό swing.

Ο 26χρονος απ'το Βελιγράδι, την Κυριακή σημείωσε την 20η συνεχόμενη νίκη του επί Κινέζικου εδάφους, κατακτώντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το double "China Open - Shanghai Masters".

Η σπουδαία και δύσκολη νίκη επί του Ντελ Πότρο με 6-1, 3-6, 7-6 στον τελικό του προτελευταίου Masters της σεζόν, διατήρησαν τον Νόλε σε απόσταση βολής απ'τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Ράφαελ Ναδάλ, χαρίζοντας στον Σέρβο τον 15ο Masters τίτλο της καριέρας του.

"Είναι τα δύο πράγματα που αγαπώ πιο πολύ" είπε ο Τζόκοβιτς για την υπογραφή του στην κάμερα μετά το τέλος του τελικού, γράφοντας στα Κινέζικα τις λέξεις Αγάπη-Χαμόγελο.

"Πάντα έχω μεγάλο κίνητρο όταν αγωνίζομαι σε τελικούς μεγάλων τουρνουά σαν κι αυτό. Θέλω να κερδίσω τον τίτλο, όπως θέλει και ο αντίπαλός μου. Αυτό το συναίσθημα θα μείνει για πάντα" τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Τζόκοβιτς φεύγει απ'τη Σανγκάη, έχοντας προσθέσει χιλιάδες επιπλέον θαυμαστές στο "λογαριασμό" του, με τους Κινέζους να αποθεώνουν τον Σέρβο και να ανυπομονούν για την επόμενη φορά που θα επισκεφτεί τη χώρα τους.

"Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο, είναι η εκτίμηση που σου δείχνουν κάθε ημέρα στο ξενοδοχείο, στο γήπεδο, στην προπόνηση, την ημέρα ή τη νύχτα. Για μένα αυτό είναι ασυνήθιστο και δεν το βιώνω σε άλλα τουρνουά. Το σέβομαι πολύ αυτό και νιώθω την αγάπη του κόσμου. Ήθελα να τους την ανταποδώσω και γι'αυτό υπέγραφα στα Κινέζικα μετά από κάθε νίκη μου στο τουρνουά" πρόσθεσε ο αγαπημένος της εξέδρας.

Όπως στην τελετή της απονομής, έτσι και στη συνέντευξη Τύπου, ο Τζόκοβιτς έπλεξε το εγκώμιο του Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο, χαρακτηρίζοντας τον Αργεντινό ως διεκδικητή των Grand Slam τίτλων για το 2014.

"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορεί να κερδίσει περισσότερα Grand Slams. Από τότε που κέρδισε το πρώτο το 2009 στο US Open, όλοι γνωρίζαμε ότι έχει μεγάλες δυνατότητες και ότι μπορεί να γίνει top τενίστας και να διεκδικεί τα μεγάλα τουρνουά. Το σερβίς του είναι φανταστικό και μπορεί να κινηθεί εξαιρετικά καλά, παρά το ύψος του. Χρησιμοποιεί το γήπεδο πάρα πολύ καλά. Είναι δυνατός πνευματικά και έχει εξαιρετική αντίληψη" είπε ο Τζόκοβιτς για τον 25χρονο Αργεντίνο.

Πλέον, ο Σέρβος στοχεύει σε ένα ακόμη καλύτερο τέλος απ'την περσινή σεζόν, όταν αποκλείστηκε στο 2ο γύρο του Paris Masters, αλλά κατέκτησε το ATP World Tour Finals του Λονδίνου.

Ο Νόλε θα επιστρέψει στα courts στις 28/10 όταν θα αγωνιστεί στο Παριζιάνικο Masters, εκεί όπου θα έχει την ευκαιρία να μαζέψει πολύτιμους πόντους, στην προσπάθεια που κάνει για να επιστρέψει στο Νο1 της ATP.

Την αμέσως επόμενη εβδομάδα (04/11) θα κληθεί να υπερασπιστεί τον τίτλο του στην Ο2 Arena, στην 7η συνεχόμενη συμμετοχή του στο σπουδαίο ραντεβού των "8" κορυφαίων της χρονιάς.

Source : http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου