Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Το Ινστιτούτο Νευρολογίας επισκέφθηκε η πρώτη Κυρία

Επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου η Πρώτη Κυρία και Υψηλή Προστάτιδα του Ινστιτούτου, Άντρη Αναστασιάδη, η οποία ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου και για τη νεοσύστατη Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου, η πρώτη Κυρία είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με το Γενικό Εκτελεστικό Ιατρικό Διευθυντή του Ινστιτούτου Καθηγητή Φίλιππο Πατσαλή, ο οποίος την ενημέρωσε για τους τομείς δραστηριοτήτων, που είναι οι υπηρεσίες, η έρευνα, η εκπαίδευση, ενώ έγινε παρουσίαση και για τη λειτουργία της νεοϊδρυθείσας Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου.

Ο κ. Πατσαλής κυρίως αναφέρθηκε στη μοναδικότητα των υπηρεσιών που προσφέρει το Ινστιτούτο, στα καινοτόμα και πρωτοποριακά ερευνητικά προγράμματα που διεκπεραιώνονται στο Ινστιτούτο και τα μεταπτυχιακά προγράμματα εκπαίδευσης που όλα στόχο έχουν την καλυτέρευση της ποιότητας της ζωής των ασθενών.

Αναφέρθηκε επίσης στα κοινωνικά, ιατρικά, πολιτικά και οικονομικά οφέλη που προσφέρει το Ινστιτούτο και έδωσε τη διαβεβαίωση ότι το Ινστιτούτο θα είναι πάντα κοντά στον ασθενή, τον πολίτη και το κράτος για οτιδήποτε χρειασθεί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κ. Αναστασιάδη στις δηλώσεις της εξήρε το έργο του Ινστιτούτου και εξέφρασε το θαυμασμό της για την τόσο αξιέπαινη δουλειά και τα μεγάλα επιστημονικά επιτεύγματα.

Ανέφερε ότι το Ινστιτούτο είναι ένα κέντρο αριστείας και θα έπρεπε να τυχαίνει στήριξης από όλους τους φορείς. Τέλος, ανέφερε ότι η ίδια θα βρίσκεται πάντοτε δίπλα στο Ινστιτούτο για οτιδήποτε χρειαστεί.

Πηγή: http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου