Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Πολύς ντόρος για το τίποτα! Ο Κιττής δεν παραιτείται – Θα ζητήσει και τα ρέστα αν τον παύσει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

- Πού συμφωνούν και πού διαφωνούν οι δυο έγκριτοι νομικοί
- Αναμένει να παυθεί ο Κιττής για να προσφύγει στο Ανώτατο
- Ύστατη προσπάθεια διάσωσης της αξιοπρέπειάς του

Πώς τοποθετούνται δυο έγκριτοι νομικοί Χρήστος Κληρίδης και Κώστας Ευσταθίου, στην άρνηση του προέδρου του ΔΣ της Cyta Στάθη Κιττή, να παραιτηθεί παρά το ότι η Κυβέρνηση ανέμενε χθες να υποβάλλει την παραίτησή του, όπως ο ίδιος είχε δεσμευτεί.

Οι εκτιμήσεις των δύο νομικών συγκλίνουν στο ότι ο Στάθης Κιττής δεν πρόκειται να παραιτηθεί για τον αυτονόητο λόγω ότι εάν παραιτηθεί είναι σαν να παραδέχεται ότι είναι ένοχος.

Και κατά δεύρο λόγο είναι σαν να επιβραβεύει τη συμπεριφορά των υπαλλήλων του οργανισμού που τον αντιμετώπισαν περίπου ως κλέφτη και απατεώνα όταν επιχείρησε να πάει στο γραφείο του, μετά που αφέθηκε ελεύθερος χωρίς καν να κατηγορηθεί.

Αναλυτικότερα ο νομικός Χρήστος Κληρίδης, εξηγεί ότι «ίσως να αναμένει να τον παύσει η κυβέρνηση και να διεκδικήσει στο Ανώτατο Δικαστήριο, την ακύρωση της απόφασης ως παράνομο τερματισμό ή να μην παραιτείται ώστε να μη θεωρηθεί ότι αναγνωρίζει ότι υπέχει κάποιου είδους ευθύνης για όσα τον κατηγορούν».

Σύμφωνα με τον κ. Κληρίδη ο κ. Κιττής θα αναμένει να μπει στο καλάθι με τους υπόλοιπους Ακελικούς - προέδρους και μέλη των διοικητικών συμβουλίων των ημικρατικών – οι οποίοι θα προσφύγουν στο Ανώτατο επειδή θεωρούν αντισυνταγματικό τον πρόσφατο νόμο που ψήφισε η Βουλή που παρέχει το δικαίωμα στον πρόεδρο Αναστασιάδη να παύσει και να διορίσει νέα διοικητικά συμβούλια.

Εντούτοις ο κ. Κληρίδης υποστηρίζει ότι «είτε με την προηγούμενη είτε με τη νέα νομοθεσία που ψήφισε πρόσφατα η Βουλή, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει το δικαιώματα να παύει τους προέδρους και τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των ημικρατικών οργανισμών για διάφορους λόγους όπως δημοσίου συμφέροντος. Άρα είναι δύσκολο να κερδίσει στο Ανώτατο διότι θα παυότανε για άλλους λόγους στο γενικότερο πλαίσιο λήξης της θητείας του, το Δεκέμβριο».

Κώστας Ευσταθίου.

Με τη λογική ότι δεν παραιτείται για τον απλό λόγο ότι είναι σαν να παραδέχεται ενοχή συμφωνεί και ο νομικός Κώστας Ευσταθίου.

«Αυτή τη στιγμή δεν είναι ούτε καν κατηγορούμενος επομένως ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας είτε συμφωνούμε είτε όχι θα πρέπει να τον πιστώσουμε με αυτό» επεσήμανε.

Από την άλλη επίσης είναι και θέμα αξιοπρέπειας, έναντι της συμπεριφοράς των υπαλλήλων της Cyta οι οποίοι συναθροίστηκαν και περίπου τον κατηγόρησαν ως κλέφτη και απατεώνα, γι’ αυτό εάν παραιτηθεί είναι σαν να παραδέχεται ενοχή.

Αντίθετη άποψη εκφράζει ο κ. Ευσταθίου στο θέμα της δικαίωσης ή όχι του Κιττή ενώπιον του Ανώτατου.
«Αν η κυβέρνηση τον παρατήσει πριν κατηγορηθεί και η νομοθεσία κριθεί αντισυνταγματική- ασχέτως και αν κατηγορηθεί και κριθεί ένοχος αργότερα - το Ανώτατο θα εξετάσει και αποφανθεί ότι την περίοδο που είχε παυθεί ήταν αθώος».

Πηγή: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου