Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ATP - Πετάει ο Τσονγκά

Με τέτοιες εμφανίσεις, ο Τζο Βιλφρίντ Τσονγκά μπορεί να κάνει την υπέρβαση και να προκριθεί στο ATP World Tour Finals του Λονδίνου. Ο εκρηκτικός Γάλλος, έγινε ο πρώτος ημιφιναλίστ του Shanghai Masters μετά τη νέα σπουδαία απόδοση που έπιασε στον πρώτο ημιτελικό της Παρασκευής, κόντρα στον Φλόριαν Μάϊερ.

Αν και οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του, ο Τζο Βιλφρίντ Τσονγκά θα κάνει τα πάντα για να εξαντλήσει κάθε ενδεχόμενο ώστε να δώσει το παρόν για 4η φορά στο Masters Cup.

Ο 28χρονος Γάλλος, έχασε σημαντικό έδαφος όταν τραυματίστηκε στο γόνατο, στο 2ο γύρο του Wimbledon και αναγκάστηκε να μείνει σχεδόν τρεις μήνες εκτός δράσης, χάνοντας μεταξύ άλλων τα τρία μεγάλα τουρνουά στην Αμερική (Rogers Cup, Cincinnati Masters και US Open).

Επιστρέφοντας στο τουρνουά της πατρίδας του στη Μετς, όπου ηττήθηκε στον τελικό απ'τον Ζιλ Σιμόν, ο Τσονγκά την προηγούμενη εβδομάδα αποκλείστηκε στο 2ο γύρο του Japan Open απ'τον Ιβάν Ντόντιγκ, όμως την τρέχουσα εβδομάδα πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία στη Σανγκάη και πλέον βρίσκεται στα ημιτελικά της προτελευταίας Masters διοργάνωσης της σεζόν.

Μετά τις νίκες επί των Αντουχάρ και Νισικόρι, ο Τσονγκά κέρδισε στα δύο σετς και τον Φλόριαν Μάϊερ, στον πρώτο προημιτελικό της Παρασκευής, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του στους "4" καλύτερους της Σανγκάης.

Πιάνοντας εντυπωσιακή απόδοση, ο 28χρονος επικράτησε με 6-2, 6-3 του 30χρονου Γερμανού, Νο50 στον κόσμο και θα περιμένει έναν εκ των Τζόκοβιτς-Μονφίς για την είσοδο στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Ο Τσονγκά, έσωσε και τα τέσσερα break points που δημιούργησε ο αντίπαλός του (ένα στο 1ο και τρία στο 2ο σετ) και έφτασε στη νίκη μετά από 1 ώρα και 5 λεπτά στο άδειο Qi Zhong Stadium, πετυχαίνοντας τρία breaks σε οχτώ προσπάθειες.

Με τους 360 βαθμούς που ήδη συγκέντρωσε, ο Τσονγκά θα ξεπεράσει στην 10 θέση της ATP Race τον Μίλος Ράονιτς και θα πλησιάσει σε απόσταση βολής τους Γκασκέ και Φέντερερ.

Αν κάνει την υπέρβαση και προκριθεί στον τελικό της Σανγκάης, τότε οι ελπίδες για πρόκριση στην Ο2 Arena μεγαλώνουν ακόμη πιο πολύ για τον σπουδαίο Γάλλο τενίστα.

Source : http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου