Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ΑΠΟΕΛ - Φοίβος για όλα

Η εποχή Γιώργου Δώνη στον ΑΠΟΕΛ αρχίζει σήμερα και το ζητούμενο για τον 44χρονο τεχνικό είναι να καταφέρει να διαφοροποιήσει προς το καλύτερο την εικόνα της ομάδας.

Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα του Ελλαδίτη τεχνικού και γι’ αυτό επιλέγηκε ομόφωνα από τη διοίκηση να αναλάβει τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας. Κάτι που οι διοικούντες την εταιρεία θεωρούν εφικτό, αφού εκτιμούν τις γνώσεις του κ. Δώνη. Με την προϋπόθεση όμως να στηριχθεί απ’ όλους στην ομάδα. Ο Φοίβος Ερωτοκρίτου, μιλώντας χθες στην κάμερα του «ΣΙΓΜΑ», χρησιμοποίησε αρκετές φορές τη λέξη στήριξη, ζητώντας ουσιαστικά από τον κόσμο να αγκαλιάσει τη νέα προσπάθεια που γίνεται.

Ο πρόεδρος της εταιρείας μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το νέο αφεντικό του «Αρχαγγέλου» εκφράζοντας την απόλυτη εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του. «Μετά από εκατοντάδες ονόματα που μας είχαν προταθεί, αποφασίσαμε ομόφωνα και πήραμε τον κ. Δώνη. Άρα πρέπει τώρα όλοι να τον στηρίξουμε για να μπορέσει να επιτελέσει το έργο που θέλει να επιτελέσει. Είναι ένας προπονητής που του έχουμε εμπιστοσύνη, αλλά πρέπει να τύχει της στήριξης όλου του κόσμου».

Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, ο κ. Ερωτοκρίτου ρωτήθηκε αν ο Πάουλο Σέρτζιο δεν στηρίχθηκε όπως θα έπρεπε και δεν δίστασε να πει πως ο Πορτογάλος έκανε λάθη. Επί της ουσίας επανέλαβε πως πρέπει να στηριχθεί ο Γιώργος Δώνης και συνέστησε σε όλους ηρεμία εκφράζοντας την πίστη προς την ομάδα ότι μπορεί να πετύχει τους στόχους της. «Δεν είναι θέμα αν στηρίχθηκε απ’ όλους ο προηγούμενος προπονητής ή όχι. Το θέμα είναι ότι πρέπει να ηρεμήσουμε όλοι. Έκανε λάθη ο Πάουλο Σέρτζιο, δεν υπάρχει αμφιβολία. Τα αποτελέσματα δεν ήταν εκείνα τα οποία περιμέναμε. Αλλά αυτήν τη στιγμή πρέπει όλοι να ηρεμήσουμε. Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο μέλλον, η ομάδα είναι μόνο δύο βαθμούς πίσω από την κορυφή, άρα μπορεί άνετα να καλύψει αυτήν τη διαφορά. Αλλά και να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Υπάρχουν καλοί ποδοσφαιριστές, άρα με τη στήριξη όλων μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας».

Η περίπτωση ΛέβιΕίναι γνωστό πως ψηλά στη λίστα των υποψήφιων προπονητών βρισκόταν ο Ρόνι Λέβι, ο οποίος μάλιστα ήρθε στην Κύπρο και βρέθηκε ένα βήμα πριν να υπογράψει συμβόλαιο. Όμως η αντίδραση του κόσμου έβαλε σε δεύτερες σκέψεις τη διοίκηση, η οποία τελικά προχώρησε με τον Γιώργο Δώνη, τον οποίο πιστεύουν πως μπορεί να μεταμορφώσει την ομάδα. «Είχαμε επαφές με τον κ. Λέβι, όπως είχαμε επαφές και με άλλους προπονητές. Οι άλλοι επειδή ζούσαν πολύ πιο μακριά δεν μπορούσαν να έρθουν στην Κύπρο, άρα οι επαφές γίνονταν τηλεφωνικά. Το θέμα είναι ότι τελικά, ομόφωνα, αποφασίσαμε και πήραμε τον κ. Δώνη και του έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη ότι μπορεί να επαναφέρει την ομάδα εκεί που πρέπει να είναι».

Πάντως, ο κ. Ερωτοκρίτου θεωρεί πως η επιλογή Σέρτζιο δεν ήταν λανθασμένη το καλοκαίρι, αφού το παλμαρέ του κάλυπτε τις προϋποθέσεις. «Όχι, δεν κάναμε λάθος με τον Σέρτζιο, διότι, αν σκεφτεί κανείς, καθοδήγησε ομάδα στο Champions League, είχε κερδίσει τη Γιουνάιτεντ, άρα το παλμαρέ του ήταν εκεί, υπήρχε. Εκείνη τη στιγμή πιστεύω ότι ήταν η σωστή απόφαση. Από 'κει και πέρα και οι παίκτες τους οποίους φέρνουμε κάποτε, δεν σημαίνει ότι όλοι θα βγουν όπως τους θέλουμε. Εξαρτάται από τα αποτελέσματα μέσα στο γήπεδο».

Έρχεται και πιάνει δουλειάΟ Γιώργος Δώνης αναμένεται σήμερα στην Κύπρο, προκειμένου να επικυρώσει τη συμφωνία με τη διοίκηση του ΑΠΟΕΛ, με την υπογραφή των σχετικών συμβολαίων. Ακολούθως θα μεταβεί στον «Αρχάγγελο» για ξενάγηση των εγκαταστάσεων, γνωριμία με το προσωπικό και το απόγευμα θα προπονήσει τη νέα του ομάδα για πρώτη φορά. Όπως είναι γνωστό, μαζί του θα έρθουν άλλοι τέσσερις συνεργάτες του, με τους οποίους δούλεψε σε όλες τις ομάδες που ανέλαβε στην καριέρα του. Ο Ελλαδίτης τεχνικός έχει στη διάθεσή του κάτι παραπάνω από μια εβδομάδα για να δουλέψει ενόψει της αναμέτρησης με τον Ερμή και στόχος είναι να παρουσιαστεί βελτίωση από αυτό το ματς. Άλλωστε όλοι παραδέχονται ότι με τον Πάουλο Σέρτζιο η ομάδα ήταν αδούλευτη και απειθάρχητη, στοιχεία απαραίτητα για να αποδώσει καλό ποδόσφαιρο.

Στο αγωνιστικό μέρος, πλην των Μπούντιμιρ και Ντα Σίλβα οι οποίοι ταλαιπωρούνται από ορισμένα προβλήματα, οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές είναι ετοιμοπόλεμοι. Ακόμα και ο Γκουστάβο Μαντούκα που έχει να αγωνιστεί από τον Αύγουστο είναι πλέον ετοιμοπόλεμος και αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο μέχρι την επόμενη εβδομάδα, δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί στο ματς με τον Ερμή.

Στις 30 Οκτωβρίου κύπελλοΤον Διγενή Ορόκλινης εκτός έδρας θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο ΑΠΟΕΛ στην πρώτη φάση του Κυπέλλου, όπως προέκυψε στη χθεσινή κλήρωση. Ένα παιγνίδι που όπως κάθε χρόνο θεωρείται σαν μια καλή προπόνηση, λόγω της μεγάλης διαφοράς δυναμικότητας. Ο αγώνας είναι νοκ-άουτ και θα πραγματοποιηθεί στις 30 Οκτωβρίου καθώς στις υπόλοιπες ημερομηνίες έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

- SOURCE : http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου