Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Τροποποίηση Ποινικού Κώδικα για πάταξη φαινομένου άγρας πελατών

Σε περιορισμό του φαινομένου κραχτών προς άγρα πελατών στις τουριστικές περιοχές της Κύπρου αποβλέπει τροποιητική του ισχύοντος ποινικού νόμου νομοθεσία, η οποία ομόφωνα ψηφίσθηκε την Πέμπτη το απόγευμα από την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Πρόκειται για δύο προτάσεις νόμου που κατατέθηκαν η μία από τους Βουλευτές Σωτήρη Σαμψών (ΔΗΣΥ), Κυριάκο Χατζηγιάννη (ΔΗΣΥ), Ρίκκο Μαππουρίδη(ΔΗΣΥ), Γεώργιο Γεωργίου (ΔΗΣΥ) και Γιώργο Περδίκη (Κίνημα Οικολόγων - Περιβαλλοντιστών) και η άλλη από τον κ. Περδίκη και που ρυθμίζουν η μεν πρώτη την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου άγρας πελατών και η δεύτερη την ανάθεση της εξώδικης ρύθμισης σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Με παρεμβάσεις τους τόσο ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου όσο και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου αναφέρθηκαν στην ανάγκη πάταξης της ηχορύπανσης, πλην της αποτελεσματικής αντιμετώπισης του φαινομένου άγρας πελατών που παρατηρείται σε τουριστικές περιοχές, όταν με πιεστικό τρόπο κάποια πρόσωπα παρενοχλούν διερχομένους, καλώντας τους να εισέλθουν σε καταστήματα, εστιατόρια ή άλλα κέντρα αναψυχής.

Επικύρωση Συμφωνίας Κοινού Αεροπορικού Χώρου μεταξύ κρατών ΕΕ και Γεωργίας
Σε επικύρωση της Συμφωνίας Κοινού Αεροπορικού Χώρου μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών της αφ` ενός και της Γεωργίας αφ` ετέρου προέβη την Πέμπτη η Βουλή, με την ομόφωνη υπερψήφιση από την Ολομέλεια του σχετικού κυβερνητικού νομοσχεδίου.

Η Συμφωνία υπεγράφη στις 2 Δεκεμβρίου 2010, στις Βρυξέλλες μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου τη 16η Νοεμβρίου 2010 και σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 15 Οκτωβρίου 2010.

Στόχος της Συμφωνίας είναι η δημιουργία κοινού αεροπορικού χώρου για αμοιβαία πρόσβαση στην αερομεταφορική αγορά των δύο μερών, με ίσους όρους και κανόνες ανταγωνισμού, συμπεριλαμβανομένων των πεδίων ασφάλειας πτήσεων, ασφάλειας από έκνομες ενέργειες, διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας και άλλων θεμάτων κοινωνικού χαρακτήρα και προστασίας του περιβάλλοντος. 

Η Συμφωνία, επίσης, στοχεύει στην περαιτέρω φιλελευθεροποίηση των αερομεταφορών και διευκολύνει την ανάπτυξη διεθνών αεροπορικών μεταφορών, καθώς και την ανάπτυξη δικτύου αερομεταφορών, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του επιβατικού κοινού και των μεταφορικών επιχειρήσεων για υπηρεσίες αεροπορικών μεταφορών.

Πηγή: http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου