Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Για πλαστογραφία & κατοχή κροτίδων κατηγορείται η Θ.Σκορδέλη

 
Ενώπιον του ανακριτή οδηγήθηκε ο βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς.

Ο βουλευτής που είναι κατηγορούμενος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, φώναξε προς τους δημοσιογράφους ότι "η Χρυσή Αυγή θα κατέβει στις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν". 

Λίγα λεπτά νωρίτερα κατέφθασε και η Θέμις Σκορδέλη.

Η Θέμις Σκορδέλη, έγινε γνωστή ως «αγανακτισμένη κάτοικος» στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, και λίγο αργότερα εμφανίσθηκε υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής στην Α΄Αθηνών, τον Ιούνιο του 2012. 

Tης ασκήθηκε ποινική δίωξη για αδικήματα που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος. Η δίωξη σε βάρος της αφορά τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της κατοχής κροτίδων και παράβασης του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας. 

Η Θ. Σκορδέλη παραπέμφθηκε στο αυτόφωτο για να δικαστεί την Παρασκευή, και αναμένεται να αφεθεί ελεύθερη.Μέχρι τότε κρατείται στη ΓΑΔΑ. Βγαίνοντας από το γραφείο του Εισαγγελέα, δημοσιογράφοι την ρώτησαν γιατί διώκεται και απάντησε "γιατί κυνηγάνε τη Χρυσή Αυγή". 

Η 50χρονη Θέμις Σκορδέλη συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης. Καταζητείτο, μαζί με έναν 60χρονο συνταξιούχο αστυνομικό κατηγορούμενοι για εμπλοκή σε αξιόποινες πράξεις μελών της Χρυσής Αυγής. Η ίδια το Σάββατο εμφανίσθηκε μεταξύ των χρυσαυγιτών που συγκεντρώθηκαν, απέναντι από τη ΓΑΔΑ, προς υποστήριξη των συλληφθέντων.
Στο μεταξύ σύμφωνα με το news247.gr η επικείμενη συνύπαρξη χρυσαυγιτών-αλλοδαπών, αποτελεί "πονοκέφαλο".

Προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέων κρίθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, κατηγορούμενος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Οι ανακριτές της υπόθεσης με τη σύμφωνη γνώμη και των δυο εισαγγελέων επεφύλαξαν την ίδια ποινική μεταχείριση και στον πυρηνάρχη της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Τόσο ο Μιχαλολιάκος όσο και ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής θα μεταφερθούν στη ΓΑΔΑ έως ότου αποφασιστεί σε ποιες φυλακές θα κρατηθούν.

Αμφιβολίες για τη σχέση πυρηνάρχη-δολοφόνου από τον Μιχαλολιάκο

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής υποστηρίζει ότι οι καταγεγραμμένες τηλεφωνικές κλήσεις, από τον πυρηνάρχη της τοπικής οργάνωσης σε σταθερά τηλέφωνα, που έγιναν μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, αφορούσαν αριθμούς που ο ίδιος ( Μιχαλολιάκος) έχει παραχωρήσει στα γραφεία του κόμματος και επομένως, σύμφωνα με την υπεράσπισή του, δεν αποδεικνύεται ότι ο κατηγορούμενος πυρηνάρχης συνομίλησε με τον Γενικό Γραμματέα της Χρυσής Αυγής.

Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, ο ΓΓ της Χρυσής Αυγής φέρεται να ζήτησε από την ανάκριση να προχωρήσει σε άρση του "ουσιαστικού απόρρητου" ώστε να παραδοθούν εφόσον υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας "κατά το χρονικό διάστημα από την 10:13 π.μ., της 18/9/ 12013 (το πρωί μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα) έως και την 12 :37 μ.μ. σταθερή τηλεφωνική σύνδεση που ανήκει στον κ. Μιχαλολιάκο, λαμβάνει πλήθος εισερχόμενων κλήσεων από τηλέφωνο που ανήκει στον πυρηνάρχη.

Παρούσες στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων κατά την απολογία του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής ήταν η γυναίκα και η κόρη καθώς επίσης και περίπου 50 οπαδοί της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Νίκος Μιαλολιάκος και ο πυρηνάρχης της Νίκαιας, Γ. Πατέλης αναμένεται να οδηγηθούν στις φυλακές Κορυδαλλού. Ωστόσο η μεταγωγή τους στον Κορυδαλλό εμφανίζει κάποια προβλήματα, δεδομένου ότι τόσο οι κρατούμενοι αλλοδαποί, όσο και αυτοί που κρατούνται για την υπόθεση των Πυρήνων της Φωτιάς, έχουν εκφράσει τη θέση ότι δε θα δεχθούν στις πτέρυγες τους, τους κρατούμενους που σχετίζονται με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ο Κορυδαλλός επιλέχθηκε ως η πλέον κοντινή φυλακή στις Εισαγγελικές Αρχές, δεδομένου ότι η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο δράστης της δολοφονίας του Π. Φύσσα, Γ. Ρουπακιάς, κρατείται στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Παραδόθηκε γυναίκα για τη δολοφονία του Φύσσα

Παραδόθηκε το πρωί, στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μία γυναίκα η οποία περιλαμβάνεται στα εννέα εντάλματα που είχαν εκδοθεί για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, από τα 32 συνολικά άτομα της λίστας Βουρλιώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τη σύζυγο ενός ακόμα καταζητούμενου με ένταλμα σύλληψης, που εμπλέκεται στο επεισόδιο στο Κερατσίνι, που κατέληξε στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Προφυλακιστέα κρίθηκε και η ανθυπαστυνόμος που υπηρετούσε στον Πειραιά, η οποία κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ενώ ελεύθερη χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αφέθηκε η σύντροφος του Γ. Λαγού. Σε άλλους τρεις κατηγορούμενους για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Χρυσή Αυγή: "Άδικη και αντισυνταγματική" η προφυλάκιση του Ν. Μιχαλολιάκου

«Η προφυλάκιση του Γενικού μας Γραμματέα είναι παντελώς άδικη, αντισυνταγματική και έχει υπαγορευθεί από ξένα κέντρα εξουσίας» αναφέρει σε σχετκή ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του κόματος «Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή».

Σύφωνα με την ίδια ανακοίνωση «Με αυτή την άθλια και παράνομη μεθόδευση διώκεται ο Αρχηγός του τρίτου πολιτικού κόμματος της χώρας. Η Χρυσή Αυγή παραμένει ισχυρή, ενωμένη και συνεχίζει ακάθεκτη τον νόμιμο πολιτικό της αγώνα ενάντια σε ένα ξενόδουλο και διεφθαρμένο καθεστώς».

Πηγή: http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου