Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Τόνι Σαβέφσκι: «Δεν αισθάνομαι ότι είμαι υπό αμφισβήτηση»

Την καθιερωμένη του διάσκεψη Τύπου, παρέθεσε ο Τόνι Σαβέφσκι, ενόψει της αναμέτρησης της Κυριακής με αντίπαλο την Αλκή.

Σοβαρότητα, επιθετικότητα και υπευθυνότητα επεσήμανε ότι πρέπει να έχει η Ομόνοια στο παιχνίδι με την Αλκή ο προπονητής της ομάδας, Τόνι Σαβέφσκι, μιλώντας στη σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη. Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

Στο αρχικό του σχόλιο ανάφερε για το παιχνίδι με την Αλκή:«Μπορεί θεωρητικά να έχουμε ένα εύκολο παιχνίδι, απέναντι σε μια νεανική ομάδα που διαθέτει ενθουσιασμό και ταλέντο, αλλά αν δεν είμαστε από το πρώτο λεπτό σοβαροί και εάν δεν επιζητήσουμε το γρήγορο γκολ, μπορεί να περάσουμε δύσκολο βράδυ. Για να το κάνουμε πιο εύκολο, πρέπει να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι. Δεν πρέπει να είμαστε χαλαροί. Μπορεί να κρύβει πολλές παγίδες αυτό το παιχνίδι, η Αλκή δεν είναι εύκολος αντίπαλος».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους νεαρούς ποδοσφαιριστές της ομάδας: «Οι νεαροί ποδοσφαιριστές έχουν καιρό να αγωνιστούν, επομένως πρέπει να βρούμε την κατάλληλη στιγμή για να τους χρησιμοποιήσουμε. Και εγώ θέλω να τους χρησιμοποιήσω, έχουν πράγματα να προσφέρουν. Το θέμα είναι να βρεθεί ο κατάλληλος χρόνος που πρέπει να μπουν να παίξουν».

Απάντησε στο κατά πόσο διαπίστωσε βελτίωση της ομάδας από το παιχνίδι με τον Απόλλωνα και σε αυτό με την ΑΕΛ:«Βγάλαμε στο παιχνίδι με την ΑΕΛ περισσότερο πάθος και «δίψα» σε σχέση με αυτό απέναντι στον Απόλλωνα. Δώσαμε περισσότερα στον τομέα αυτό, και στην άμυνα και στις μονομαχίες, που εκεί μπορώ να πω ότι προσαρμοστήκαμε λίγο παραπάνω στο δυνατό τους παιχνίδι. Αυτό είναι θετικό».

Για την παραγωγικότητα της ομάδας: «Προσπαθούμε να βρούμε τη χημεία στο επιθετικό κομμάτι, τις επιθετικές λύσεις».

Για το αν θα κάνει αλλαγές στο παιχνίδι με την Αλκή: «Κατ’ αρχάς, μας ενδιαφέρει να νικήσουμε για να πάρουμε και βαθμολογικές ανάσες. Δεν μας παίρνει να κάνουμε δοκιμές, όπως οι περισσότεροι περιμένουν».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το εάν θεωρεί ότι κάποιοι από τους περσινούς παίκτες είναι πίσω σε απόδοση: «Όσο δεν παίρνεις τους βαθμούς, όσο δεν παίρνεις τα αποτελέσματα, τότε αρχίζει και σε επηρεάζει σε όλους τους τομείς. Όλο το οικοδόμημα επηρεάζεται».

Για το κατά πόσο τίθεται θέμα να μην εμπιστεύεται κάποιους παίκτες, γι’ αυτό και δεν κάνει εύκολα αλλαγές: «Ο καθένας τα βλέπει όπως θέλει τα πράγματα και τα αξιολογεί αναλόγως. Προσπαθώ με τον τρόπο μου να λύσω αυτά που θέλω, χωρίς να προσβάλλω κανένα. Είναι μια διαχείριση που προσπαθείς να την κάνεις σωστά».

Για το γεγονός ότι στο ντέρμπι με την ΑΕΛ δεν μπόρεσε η ομάδα να σκοράρει όταν έπαιζε με παίκτη περισσότερο: «Δεν σημαίνει ότι όταν ο αντίπαλος παίζει με δέκα παίκτες, ότι έχουμε και το πλεονέκτημα. Θεωρητικά δεν σημαίνει ότι είναι πιο εύκολο. Είναι οι στιγμές που δεν εκμεταλλεύεσαι τη φάση για το γκολ, είτε με δέκα είτε με έντεκα παίκτες».

Για την προσαρμογή κάποιων ποδοσφαιριστών, όπως ο Πλατινί: «Γενικά είναι πολύ δύσκολο να προσαρμοστείς τόσο εύκολα στα νέα δεδομένα που συναντάς. Περιμένεις κάποιος παίκτης να σε πάρει από το χέρι και να σε βοηθήσει να κερδίσεις. Η ομάδα είναι καλή, αλλά δεν έχουμε φτάσει στο περσινό επίπεδο, δεν φτάσαμε ακόμη εκεί. Βγάζουμε αυτήν την εικόνα που βγάζουμε, οι παίκτες προσπαθούν. Μας λείπουν τα γκολ για να πάρουμε τους βαθμούς».

Για το αν θεωρεί ότι είναι υπό αμφισβήτηση: «Δεν το βλέπω έτσι επειδή τέθηκε θέμα. Πάντα είσαι υπό αμφισβήτηση, όλοι μας είμαστε υπό αμφισβήτηση καθημερινά στη δουλειά μας. Εγώ δεν αισθάνομαι ότι είμαι υπό αμφισβήτηση. Είναι νορμάλ, πάντα θα είσαι υπό αμφισβήτηση».

Source : http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου