Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Πάνω από 19.000 οι νέες αιτήσεις μελών στο ΔΗΚΟ

Πάνω από δεκαεννιά χιλιάδες είναι οι νέες αιτήσεις που υποβλήθηκαν για εγγραφή μελών του ΔΗΚΟ, η διαδικασία υποβολής των οποίων έληξε την Τετάρτη, όπως δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Γενικός Οργανωτικός Γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος, Φύτος Κωνσταντίνου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΚΟ, ο κ. Κωνσταντίνου ανέφερε ότι «οι αιτήσεις αυτές θα εξεταστούν εντός των 15 επόμενων ημερών, ώστε να διαπιστωθεί ότι εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις εγκυρότητας που προβλέπονται από το Καταστατικό του Κόμματος».

Συνέχισε λέγοντας ότι «όσες κριθούν έγκυρες θα προστεθούν στο Κεντρικό Μητρώο του Κόμματος, δίνοντας στα νέα μέλη το δικαίωμα συμμετοχής στην ψηφοφορία για την ανάδειξη της ηγεσίας του ΔΗΚΟ την 1η Δεκεμβρίου 2013».

Όπως ανέφερε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ, «στα κεντρικά γραφεία και στις Επαρχιακές Επιτροπές του Κόμματος κατατέθηκαν συνολικά 19.104 αιτήσεις εγγραφής νέων μελών».

Σημείωσε ότι «τα ήδη εγγεγραμμένα στο Κεντρικό Μητρώο του Κόμματος μέλη ανέρχονται στις 21.496».

Εξέφρασε παράλληλα την εκτίμηση ότι «ο σχεδόν διπλασιασμός των μελών του Κόμματος συνιστά αποτέλεσμα της δυναμικής που έχει αναπτυχθεί ενόψει των επικείμενων εκλογών, αλλά και του ευρύτερου πολιτικού ενδιαφέροντος που προφανώς προκαλούν οι εξελίξεις στο ΔΗΚΟ».

Ενημέρωσε ακόμη ότι το Σάββατο θα συνέλθει η Κεντρική Επιτροπή προκειμένου να συζητήσει και να εγκρίνει την εισήγηση προς το Καταστατικό Συνέδριο του Κόμματος για τις αλλαγές που θα γίνουν.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου οι αλλαγές στοχεύουν στον εκσυγχρονισμό των οργανωτικών δομών, την βελτίωση της λειτουργικότητας τους και την αύξηση της αποτελεσματικότητας των κομματικών δράσεων, στον περαιτέρω εκδημοκρατισμό των εσωκομματικών διαδικασιών, την ενίσχυση της κομματικής πειθαρχίας και της κομματικής τάξης και στην υιοθέτηση αρχών που επιβάλλουν την λογοδοσία σε όλα τα επίπεδα και στη δημιουργία ευνοϊκότερων προϋποθέσεων για την αύξηση συλλογικότητας, της συμμετοχικότητας και της πολιτικής αξιοπιστίας του Κόμματος.

«Μπροστά στις προκλήσεις της υπέρβασης της οικονομικής κρίσης και των συνθηκών μιας νέας εποχής για την Κύπρο, το ΔΗΚΟ καλείται να επαναπροσδιορίσει την ταυτότητά του, να επικαιροποιήσει τις θέσεις του και να προτείνει τις νέες στρατηγικές που θα επιτρέψουν στην κυρίαρχη δύναμη του Κέντρου να ανταποκριθεί στις ανάγκες δημιουργίας νέων σχέσεων μεταξύ της κοινωνίας των πολιτών και των πολιτικών δυνάμεων», είπε τέλος.


Source : http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου