Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

ATP - Μεγάλος στόχος το Masters Cup

Ένα επιχείρημα που θα τον βοηθήσει να σταθεί ακόμη πιο δυνατά στην κουβέντα για τον G.O.A.T, θέλει να προσθέσει στο debate ο Ράφαελ Ναδάλ και δεν είναι άλλο απ'τον τίτλο στο ATP World Tour Finals του Λονδίνου, που είναι το μοναδικό σημαντικό τρόπαιο που λείπει απ'την φανταστική συλλογή του Ισπανού.

Ο Ράφαελ Ναδάλ έχει δύο πράγματα που δεν τα έχει ο Φέντερερ στο δωμάτιό του: τίτλο Davis Cup και χρυσό μετάλλιο στα μονά σε Ολυμπιάδα.

Από την άλλη, ο Ελβετός έχει κάτι που δεν το έχει ο Ναδάλ και είναι ο τίτλος στο τουρνουά που κλείνει κάθε χρόνο τη σεζόν, το πρώην Masters Cup και νυν ATP World Tour Finals.

Ο 27χρονος Ισπανός, μετά την πολύ δύσκολη νίκη επί του Φίλιπ Κολσράιμπερ την Τετάρτη στο Πεκίνο, είπε ότι θα κάνει ότι περνάει απ'το χέρι του για να καταφέρει να κερδίσει τον τίτλο στο σπουδαίο τουρνουά της Ο2 Arena στο Λονδίνο (04/11), χαρακτηρίζοντας το τουρνουά ίσως το πιο δύσκολο της χρονιάς.

"Ελπίζω το ρεκόρ μου στα hard courts φέτος να με βοηθήσει να είμαι έτοιμος για το πολύ δύσκολο τουρνουά στο Λονδίνο" τόνισε ο Ναδάλ μετά την 24η συνεχόμενη νίκη του σε σκληρή επιφάνεια φέτος (24-0).

Το Νο2 και σύντομα Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, παραδοσιακά δεν τα πηγαίνει καλά στις κλειστές και γρήγορες επιφάνειες, κάτι όμως που φαίνεται πως μπορεί να αλλάξει φέτος, διανύοντας με διαφορά την καλύτερή του σεζόν στα hard courts.

"Ελπίζω φέτος να είναι διαφορετικά απ'ότι τα προηγούμενα χρόνια. Θα είμαι έτοιμος για μεγάλες μάχες και για έντονο ανταγωνισμό στο Λονδίνο" πρόσθεσε ο Ράφα ο οποίος το 2010 αγωνίστηκε στον μοναδικό τελικό της καριέρας του στο ATP World Tour Finals, χάνοντας απ'τον Ρότζερ Φέντερερ.

Ο Ναδάλ, χρειάστηκε να βάλει τα δυνατά του και να παίξει το καλύτερό του τένις, στις κρίσιμες στιγμές, για να φτάσει στη δύσκολη νίκη με 6-4, 7-6(3) επί του Φίλιπ Κολσράιμπερ για το 2ο γύρο του China Open.

"Σήμερα το σερβίς μου με βοήθησε στους κρίσιμους πόντους. Το επίπεδο του τένις, γενικά στο ματς, ήταν απίστευτο σήμερα. Κέρδισα γιατί έπαιξα ένα σπουδαίο παιχνίδι. Αν δεν το έκανα αυτό, δεν θα ήμουν εδώ τώρα" είπε ο Ισπανός.

Την Παρασκευή, ο Ναδάλ θα αντιμετωπίσει τον Φάμπιο Φονίνι για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Source : http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου