Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

ΜΑ ΜΟΝΟ; «ΑΓOΡΑΣΑ ΤΟ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ ΥΦΑΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΦΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚOΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ, ΚΟΣΤΙΣΕ ΜΟΝΟ 1900 ΕΥΡΩ»

Για την εκκλησία του Αποστόλου Μάρκου, προφανώς 1900 ευρώ για ένα ύφασμα, δεν είναι μεγάλο ποσό, ακόμη και αν ζούμε σε καιρούς οικονομικής δυσπραγίας, όπου παιδιά του δημοτικού αναγκάζονται να κλέψουν σάντουιτς, για να τα δώσουν στη μητέρα τους να φάει.

Πάντως ο Πατήρ Παρασκευάς που ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της Χριστιάνας Αριστοτέλους δεν το θεωρεί καθόλου παράλογο.

Με την παρουσία του, στα εγκαίνια του ναού Αποστόλου Μάρκου, στον Αρχάγγελο, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου δέχθηκε ένα δώρο από τον Πάτερ Αναστάσιο, το οποίο κατά τον ίδιο δεν κόστισε ακριβά.

Καλεσμένος στην εκπομπή της Χριστιάνας Αριστοτέλους, ο Πατήρ Παρασκευάς, αφού άκουσε τις επικρίσεις τηλεθεατή για την χλιδή της εκκλησίας, έφερε το παράδειγμα, ότι τα άμφια που έκαναν δώρο στον Μακαριότατο, δεν κόστισαν περισσότερο από 2000 ευρώ.

Συγκεκριμένα ανέφερε , «εγώ επέλεξα το ύφασμα, που έχω μία τάση να μου αρέσουν τα ωραία υφάσματα, αγόρασα το πιο ωραίο ύφασμα που υπήρχε και κόστισε μόνο, μόνο, 1900 ευρώ».

Η έκπληξη της Αριστοτέλους φάνηκε στο πρόσωπο της, η οποία μάλλον νόμισε ότι δεν άκουσε καλά και ρώτησε «μόνο;»

«Ναι μόνο», απάντησε, για να συνεχίσει, «Εντάξει ρε παιδί μου, ήταν ένας τρόπος εκτίμησης όπως κάναμε και στον Κύκκου και σε κάποιους άλλους Αρχιερείς που μας επισκεφθήκαν».

Παράλληλα ο Πατήρ Παρασκευάς, αρνήθηκε ότι η εκκλησία είναι βουτηγμένη στο χρυσάφι, όπως είπε ο τηλεθεατής, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι όλα χρυσά, αλλά επίχρυσα στους ναούς, υποδεικνύοντας πως αυτό που έχει σημασία δεν είναι η αξία του εγκολπίου.

«Αν υπάρχουν υπερβολές είναι καταδικαστέες» ανέφερε.

Τέλος στην ερώτηση του τηλεθεατή, γιατί χρειάζεται τόση χλιδή στους ναούς, τη στιγμή που ο Χριστός, γεννήθηκε σε μία φάτνη; έδωσε την εξής απάντηση «ο Χριστός μπορεί να γεννήθηκε σε μία φάτνη, αλλά εμείς κηρύττουμε για ένα Χριστό εσταυρωμένο, ένα Χριστό δοξασμένο, μεγαλόπρεπο, ένα Θεό αναστημένο, ένα Θεό της δόξας».

Πηγή: http://pafospress.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου