Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΚΡΑΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Σ.ΚΙΤΤΗ , Υπο επταήμερη κράτηση τα δύο στελέχη του ΑΚΕΛ

Πολύωρη ήταν η διαδικασία ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση και ανανέωση διαταγμάτων κράτησης των προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο της επένδυσης της Cyta στη Δρομολαξιά.

Το δικαστήριο αποφάσισε την ανανέωση της κράτησης του Στάθη Κιττή για τρείς ημέρες ενώ τα δύο στελέχη του ΑΚΕΛ Βενιζέλος Ζανέττος και Χρίστος Αλέκου καθώς και ο επιχειρηματίας Αντώνης Ιωακείμ, θα παραμείνουν υπό κράτηση για επτά ημέρες.

Το Δικαστήριο επιφυλάχθηκε για αύριο να εκδώσει την απόφαση του για την κράτηση αδερφών Σουρουλλά και του Ορ.Βασιλείου.

Εκβιασμοί και μίζες

Κατά την διαδικασία ενώπιον του Δικαστηρίου έγινε λόγος για εκβιασμούς, για πιέσεις, αλλά και για διαδρομές χιλιάδων ευρώ μέσα από την Επαρχιακή Επιτροπή Λάρνακας και την Αλκή με σκοπό την εξόφληση χρεών.

Διαδρομές επιταγών

Τα στοιχεία προκείπτουν από την συμπληρωματική κατάθεση του Νίκου Λίλλη, ο οποίος υποστηρίζει ότι δεχόταν εκβιασμούς με αντάλλαγμα την βοήθεια που θα του παρείχαν οι ύποπτοι για την επένδυση στην Δρομολαξιά. Αναφέρει επίσης ότι του ασκείτο συνεχώς πίεση, με αποτέλεσμα να του αποσπούν ποσά.

Χιλιάδες ποσά αναφέρθηκαν ότι διακινήθηκαν. Ανάμεσα σε αυτά:

30 χιλιάδες ευρώ από Λίλλη προς ΑΚΕΛ Λάρνακας.

350 χιλιάδες για εξόφληση δανείων προς ΑΛΚΗ και Επ. ΑΚΕΛ

24 χιλιάδες επίσης για εξόφληση δανείων προς ΑΛΚΗ και Επ. ΑΚΕΛ

50 χιλιάδες προς την Επαρχιακή Επιτροπή Λάρνακας

34 χιλιάδες επίσης προς την Επαρχιακή Επιτροπή Λάρνακας

Υποδοχή με χειροκροτήματα

Νωρίτερα, με παρατεταμένα χειροκροτήματα υποδέχθηκαν έξω από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας περίπου 100 υποστηρικτές και μέλη του ΑΚΕΛ τα στελέχη του κόμματός τους Βενιζέλο Ζανέτο και Χρίστο Αλέκου, οι οποίοι προσήχθησαν ενώπιον του Δικαστηρίου μαζί με τον μέτοχο της εταιρείας Wadnic Trading Ltd Αντώνη Ιωακείμ, για έκδοση διαταγμάτων κράτησής τους για την υπόθεση "Δρομολαξιάς".

Οι υποστηρικτές του ΑΚΕΛ βρίσκονταν από νωρίς το πρωί έξω από το Δικαστήριο. Ένας από αυτούς ανάρτησε πλακάτ στο οποίο αναγραφόταν το σύνθημα "πουλημένοι εισαγγελείς, πουλημένοι δημοσιογράφοι".

Η αίθουσα του Δικαστηρίου ήταν κατάμεστη από συγγενείς και φίλους των συλληφθέντων, καθώς και από υποστηρικτές και μέλη του ΑΚΕΛ.

Επίσκεψη Ερευνητικής στο εργοτάξιο της CYTA στη Δρομολαξιά


Επιτόπου επίσκεψη στο εργοτάξιο της CYTA στη Δρομολαξιά πραγματοποίησε σήμερα η Ερευνητική Επιτροπή μέσα στα πλαίσια του ερευνητικού της έργου.

Τα μέλη της Επιτροπής ενημερώθηκαν από τους μηχανικούς του έργου τόσο για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται σήμερα οι εργασίες όσο και για τις διάφορες τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν κατά την ανέγερση του κτιριακού συγκροτήματος.

Όπως κατατέθηκε, κατά την ανέγερση του κτιριακού συγκροτήματος χρησιμοποιήθηκαν νέα υλικά και νέες τεχνικές πολύ φιλικές για το περιβάλλον και την εξοικονόμηση ενέργειας, γεγονός που καθιστά το όλο συγκρότημα πρωτοποριακό αλλά και πρότυπο για τα κυπριακά δεδομένα. Πρόκειται, τονίστηκε στην Επιτροπή, για ένα «πράσινο» κτιριακό συγκρότημα.

Προηγουμένως η Ερευνητική Επιτροπή είχε συνάντηση με τον επιχειρηματία Γιάννο Κωνσταντίνου, ο οποίος την οδήγησε στο τεμάχιο γης που όπως είχε καταθέσει στην Επιτροπή είχε προτείνει προς πώληση στo Ταμείο της CYTA και είχε τότε απορριφθεί.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για ανανέωση των διαταγμάτων κράτησής τους αναμένεται να παρουσιαστούν σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΤΗΚ Στάθης Κιττής, ο Γρηγόρης Σουρουλλάς υπάλληλος του Κτηματολογίου, ο Γιάννης Σουρουλλάς υπάλληλος της CYTA και ο Ορέστης Βασιλείου ΓΓ της ΕΠΟΕΤ ΟΗΟ – ΣΕΚ, για την υπόθεση της αγοράς τ/κ τεμαχίου στη Δρομολαξιά, από το Ταμείο Συντάξεως της CYTA.

Και οι τέσσερις είναι ύποπτοι, μεταξύ άλλων, για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία προς καταδολίευση, απάτη, απόσπαση από δημόσιο λειτουργό, δωροληψία για επίδειξη από δημόσιο λειτουργό, κατάχρηση εξουσίας, κλοπή από δημόσιο λειτουργό, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αδικήματα διαφθοράς, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, αποδοχή αμοιβής με τρόπο που υποδηλώνει δεκασμό, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία, αθέμιτη κτήση περιουσιακού οφέλους από αξιωματούχους και λειτουργούς του Δημοσίου και άλλα, αδικήματα που διαπράχθηκαν μεταξύ Νοεμβρίου του 2009 μέχρι τις 24/9/2013 σε Λευκωσία και Λάρνακα.

Παράλληλα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διαταγμάτων κράτησης τους αναμένεται να παρουσιαστούν σήμερα και οι Χρίστος Αλέκου 57 χρόνων και Βενιζέλος Ζαννέττου, 66 χρόνων στελέχη του ΑΚΕΛ, και Αντώνης Ιωακείμ, 55 χρόνων επιχειρηματίας και μέτοχος της εταιρείας Wadnic Trading Ltd του Νίκου Λίλλη, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για την υπόθεση της αγοράς του τ/κ τεμαχίου στη Δρομολαξιά από το Ταμείο Συντάξεως της CYTA. Οι συλλήψεις των Αλέκου, Ζαννέττου και Ιωακείμ έγιναν στη βάση της κατάθεσης του επιχειρηματία Νίκου Λίλλη.

Όπως δήλωσε χθες η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Νικολέτα Τυρίμου, οι τρεις συνελήφθησαν κατόπιν έκδοσης ενταλμάτων σύλληψης τους, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας για καταδολίευση, κλοπής, εκβιασμού και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Εξάλλου επίσκεψη στο χώρο υλοποίησης του έργου ΑΕΡΟ του Ταμείου Συντάξεων των εργαζομένων της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ) θα πραγματοποιήσει σήμερα το πρωί η τριμελής Ερευνητική Επιτροπή διερεύνησης καταγγελιών σχετικά με απαλλοτριώσεις και αγοραπωλησίες τουρκοκυπριακών περιουσιών.

Η απόφαση για επίσκεψη στο συγκεκριμένο χώρο λήφθηκε ύστερα από συνεννόηση της Επιτροπής με τον Διευθυντή Υποστηρικτικής Υποδομής στην ΑΤΗΚ, Χριστόφορο Γιαννακού, ο οποίος κατέθεσε στις 3 Σεπτεμβρίου στην Ερευνητική Επιτροπή ως υπεύθυνος για την τεχνική διαχείριση του έργου.


Source : http://www.politis-news.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου