Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ - Ναι, που θα τους χάριζε ο Σανγκόι.. 0-1 την Λέγκια…

Οι πρώτοι τρεις βαθμοί για την ομάδα του Απόλλωνα στους ομίλους του Γιουρόπα Λίγκ είναι γεγονός.

Οι κυπελλούχοι μας εκμεταλλεύτηκαν όλα τα στοιχεία που είχαν υπέρ τους (άδειο γήπεδο, μονάδες στον αγωνιστικό χώρο, δίψα και πάθος) και επικράτησαν της Λέγκια εκτός έδρας με 0-1 και πήραν το πρώτο τους τρίποντο στην διοργάνωση.

Ο Σανγκόι για ακόμη μια φορά τα έκανε όλα και οδήγησε την ομάδα του στην πρώτη της νίκη στους ομίλους του Γιουρόπα Λίγκ, με τον τεχνικό της ομάδας Χριστάκη Χριστοφόρου να ξεκουράζει μάλιστα και ποδοσφαιριστές ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος αλλά και της Ευρώπης. Ο Κύπριος τεχνικός άφησε εκτός ενδεκάδας τους Βάλε και Στυλιανού με τους Χίντι και Ρόχας να παίρνουν τις θέσεις τους χωρίς βέβαια να αλλάξει η ποιότητα της ομάδας μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Πρωταγωνιστής για ακόμη ένα παιχνίδι ο Γκαστόν Σανγκόι χωρίς βέβαια να υστερούν οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές. Ο Αργνετινός έχασε μοναδική ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του από το πρώτο μέρος με το χαμένο πέναλτι, αλλά στο δεύτερο μέρος δεν χαρίστηκε στην Λέγκια. Βρήκε την ευκαιρία το 56’ του αγώνα πέτυχε το 4ου γκολ στην διοργάνωση και χάρισε στους κυπελλούχους μας την πρώτη τους νίκη. Η κατάσταση πλέον στο όμιλο του Απόλλωνα έχει ως ακολούθως:

Λάτσιο 4
Τραμζοσπόρ 4
Απόλλωνας 3
Λέγκια 0


Το δοκάρι και το χαμένο πέναλτι του Απόλλωνα

Όπως ήταν λογικό η Λέγκια άρχισε καλύτερα τον αγώνα. Οι Πολωνοί έβαλαν αρκετή πίεση στην ομάδα της Λεμεσού και με το καλημέρα του παιχνιδιού άγγιξαν το γκολ. Ο κορυφαίος των Πολωνών στο πρώτο μέρος Ojamaa, μόλις στο 7ο λεπτό σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Χίντι. Βρέθηκε μέσα στην περιοχή των γαλάζιων αλλά το ψηλοκρεμαστό πλασε που επιχείρησε σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Αλβανού κήπερ του Απόλλωνα.

 Οι Πολωνοί έλεγχαν τον αγώνα και πολιορκούσαν την εστία του Χίντι χωρίς όμως να γίνου επικίνδυνοι. Οι πρώτη καλή φάση στον αγώνα για τον Απόλλωνα ήρθε στο 15΄λεπτό και μετά από φαουλ του Σανγκόι ο Καρυπίδης έπιασε την κεφαλιά, όμως αυτή κατέληξε στα χέρια του Skaba,. Οχτώ λεπτά αργότερα και στο 23’ λεπτό ο Απόλλωνας έχασε μοναδική ευκαιρία για να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Ο Skaba, ανέτρεψε στην περιοχή τον Παπουλή και ο διαιτητής της αναμέτρησης Άτκινσον σφύριξε την εσχάτη των ποινών.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σανγκόι, αλλά η εκτέλεση του Αργνετινού μέσου ήταν πολύ άσχημη με την μπάλα να καταλήξει στις εξέδρες, χάνοντας μοναδική ευκαιρία για να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Το γεγονός αυτό έριξε την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του Χριστάκη Χριστοφόρου, και έδωσαν αδικαιολόγητα χώρους στους ποδοσφαιριστές της Λέγκιας. Οι Πολωνοί πίεσαν τους κυπελλούχους μας, αλλά και πάλι δεν έγιναν απειλητικοί, παρά μόνο στο 25’ λεπτό. Ο Ojamaa έκανε το σουτ με τον Χίντι να διώχνει και πάλι εντυπωσιακά σε κόρνερ. Μέχρι την λήξη του πρώτου μέρους ο Απόλλωνας άντεξε την πίεση των Πολωνών και πήρε τον αγώνα στα μέτρα του οδηγώντας το ημίχρονο στο 0-0.

Πήρε εκδίκηση ο Σανγκόι για το χαμένο πέναλτι
Ανάλογο ξεκίνημα με το πρώτο ημίχρονο είχε η Λέγκια όμως ο Απόλλωνας είχε διαφορετική άποψη. Στο 56΄ εκμεταλλεύτηκε τα κενά στην άμυνα της Λέγκια (αφού έβγαιναν όλοι μπροστά) και άνοιξε το σκορ με τον Σανγκοί. Ο Παπουλής ξεκίνησε την κούρσα από αριστερά, έδωσε στον Γκαρσία και αυτός με πανέμορφη πάσα έβγαλε τον Σανγκόι απέναντι από τον τερματοφύλακα και με ψύχραιμο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Λέγκια με την πλάτη στον τοίχο πλέον έγινε ακόμα πιο επιθετική και γυρόφερνε την μπάλα έξω από την περιοχή του Απόλλωνα. Στο 63΄ο Ζίρο με φαλτσαριστό σουτ μέσα από την περιοχή λίγο έλειψε να φέρει το ματς στα ίσα. Ο Απόλλωνας έσπασε τον επιθετικό μονόλογο της Λέγκια και στο 64΄ ο Παπουλής βρέθηκε πολύ κοντά στο 2-0, αλλά το σουτ του σταμάτησε πάνω στο σώμα του Σκάμπα και χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία.

Από το 70΄ και μετά οι Πολωνοί προσπάθησαν με μακρινές μπαλιές να μεταφέρουν το σκηνικό στην εστία του Χίντι, αλλά οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα. Μάλιστα στο 80΄ η ομάδα του Χριστοφόρου έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Γκαρσία έφυγε μόνος του, αλλά πήγε πλάγια και δεν μπόρεσε να σκοράρει. Έτσι το 1-0 για τον Απόλλωνα παρέμεινε μέχρι το τέλος η οποία πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους ποδοσφαιριστές, την τεχνική ηγεσία και την διοίκηση.

Καλησπέρα φίλες και φίλοι αναγνώστες της ιστοσελίδας www.sigmalive.com. Μαζί θα καταγράψουμε τα όσα θα συμβούν απόψε στο «Pepsi Arena» με τον Απόλλωνα να ψάχνει το βαθμολογικό κέρδος απέναντι στην Λέγκια στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Γιουρόπα Λίγκ.

- Source http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου