Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Ομόνοια: Ανεβάζει στροφές ενόψει Αλκής

Χωρίς ίχνος υποτίμησης, αλλά ούτε και με διάθεση για νέες απώλειες, συνεχίζει την προετοιμασία της η Ομόνοια ενόψει του κυριακάτικου αγώνα με την ουραγό Αλκή. Η νίκη είναι επιτακτική για τους «πράσινους», ώστε να κλείσουν έναν άσχημο κύκλο από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος και να μπορέσουν να ηρεμήσουν και να δουλέψουν κατά τη διάρκεια της διακοπής (λόγω Εθνικής). Όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα για την Ομόνοια, το παιχνίδι με την Αλκή έρχεται την κατάλληλη στιγμή. Παίρνει τη νίκη και «ξεμπουκάρει», προσπαθώντας παράλληλα να δουλέψει εκεί που έχει αδυναμίες, ώστε να αρχίσει την αντεπίθεσή της, καθώς μέχρι την τελευταία αγωνιστική του Α’ γύρου δεν έχει άλλο μεγάλο ντέρμπι.

Πρόβλημα με Λεάντρο
Από τη χθεσινή προπόνηση απουσίαζε ο Λεάντρο. Ο Βραζιλιάνος μέσος νιώθει ενοχλήσεις και για τον λόγο αυτό πέρασε από ιατρικές εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Λεάντρο αντιμετώπιζε πρόβλημα την περασμένη εβδομάδα, αλλά κατάφερε να αγωνιστεί στο ντέρμπι με την ΑΕΛ, χωρίς όμως να πιάσει υψηλά επίπεδα απόδοσης, με αποτέλεσμα ο Σαβέβσκι να προχωρήσει σε αλλαγή του. Δεν αποκλείεται -ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων των ιατρικών εξετάσεων- ο Λεάντρο να ξεκουραστεί στο παιχνίδι με την Αλκή, για να μην επιβαρυνθεί περισσότερο.

Η προετοιμασία της Ομόνοιας συνεχίζεται σήμερα με πρωινή προπόνηση, με όλους τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές να είναι στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας που αναζητά λύσεις για να γίνει πιο δημιουργική και κυρίως πιο αποτελεσματική η ομάδα. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα προκύψουν και πάλι αλλαγές στον μεσοεπιθετικό χώρο. Ο Πολωνός φορ Γκιγκίεβιτς μπαίνοντας αλλαγή στο παιχνίδι με την ΑΕΛ ήταν απειλητικός, αλλά στο προηγούμενο ντέρμπι με τον Απόλλωνα, όταν βρέθηκε στο αρχικό σχήμα ήταν εκτός παιχνιδιού. Πρόκειται για ένα δίλημμα και, αναλόγως της λύσης του, θα διαμορφωθεί η επιθετική διάταξη της ομάδας. Πάντως, λόγω και της φύσης του παιχνιδιού με την Αλκή, δεν αποκλείεται να είναι στην 11άδα μαζί Γκιγκίεβιτς-Σκέμπρι (αν δεν αγωνιστεί ο Λεάντρο), με τον Μαλτέζο να κινείται σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο και το Νούνο Ασίς να μετατίθεται λίγο πιο πίσω, διατηρώντας τα οργανωτικά του καθήκοντα και βοηθώντας και τον Σοάρες ανασταλτικά. Βεβαίως, το πιο πιθανό είναι μην ξεφύγει από τη φιλοσοφία του ο Σαβέβσκι, να προτιμηθεί ένας εκ των Αγκουιάρ ή Μαργκάσα (πάλι στο ενδεχόμενο που δεν αγωνιστεί ο Λεάντρο), για να πλαισιώσουν τους Ασίς και Σοάρες. 
 
Αλλαγές ενδεχομένως να υπάρξουν και στα άκρα της επίθεσης. Αν προτιμηθεί ως βασικός ο Γκιγκίεβιτς, ίσως μείνει στον πάγκο ο Πλατινί και πάει στα δεξιά ο Εφραίμ και αριστερά ο Σκέμπρι. Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν στις επόμενες προπονήσεις και αφού διαπιστωθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού του Λεάντρο και καταλήξει ο Σαβέβσκι αν θα ρίξει από την αρχή στον αγώνα τον Γκιγκίεβιτς.

- Source: http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου