Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Επταήμερη κράτηση στους Ζανέττου, Αλέκου και Ιωακείμ

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε διατάγματα επταήμερης κράτησης εναντίον των Βενιζέλου Ζανέττου, του Χρίστου Αλέκου και του Αντώνη Ιωακείμ για την υπόθεση της αγοράς τ/κ τεμαχίου γης από το Ταμείο Συντάξεως της CYTA στη Δρομολαξιά.

Νέες διαστάσεις προσλαμβάνει η υπόθεση της αγοραπωλησίας τουρκοκυπριακής γης στην Δρομολαξιά, μετά την σύλληψη χθες δύο στελεχών του ΑΚΕΛ και τις καταγγελίες του Γενικού Γραμματέα του κόμματος για πολιτική σκευωρία.

Για τρεις μέρες ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης του Προέδρου της CYTA Στάθη Κιττή.

Την Παρασκευή θα ανακοινώσει το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας την απόφασή του για την ανανέωση του διατάγματος κράτησης των Γιάννη και Γρηγόρη Σουρουλλά και Ορέστη Βασιλείου.

Στο χώρο έξω από το Δικαστήριο είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί στελέχη του ΑΚΕΛ και υποστηρικτές του κόμματος για να στηρίξουν τους τρεις υπόπτους.

Οι τέσσερις είναι ύποπτοι, μεταξύ άλλων, για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία προς καταδολίευση, απάτη, απόσπαση από δημόσιο λειτουργό, δωροληψία για επίδειξη από δημόσιο λειτουργό, κατάχρηση εξουσίας, κλοπή από δημόσιο λειτουργό, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αδικήματα διαφθοράς, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, αποδοχή αμοιβής με τρόπο που υποδηλώνει δεκασμό, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία, αθέμιτη κτήση περιουσιακού οφέλους από αξιωματούχους και λειτουργούς του Δημοσίου και άλλα, αδικήματα που διαπράχθηκαν μεταξύ Νοεμβρίου του 2009 μέχρι τις 24/9/2013 σε Λευκωσία και Λάρνακα.

Οι Χρίστος Αλέκου 57 χρόνων, Βενιζέλος Ζαννέττου, 66 χρόνων και Αντώνης Ιωακείμ, 55 χρόνων επιχειρηματίας και μέτοχος της εταιρείας Wadnic Trading Ltd του Νίκου Λίλλη, συνελήφθησαν στη βάση της κατάθεσης του επιχειρηματία Νίκου Λίλλη

Για τρεις ημέρες ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης Κιττή

Για τρεις μέρες ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης του Προέδρου της CYTA Στάθη Κιττή, από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, το οποίο συνήλθε το απόγευμα της Πέμπτης στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου συνεχίζει να νοσηλεύεται ο κ. Κιττής.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της κατηγορούσας αρχής για ανανέωση του διατάγματος για άλλες οκτώ ημέρες για την υπόθεση της επένδυσης από το ταμείο συντάξεως της CYTA για αγορά τ/κ της στη Δρομολαξιά.

Όπως ανέφερε μιλώντας κατά τη διαδικασία ανανέωσης του διατάγματος ο Υπαστυνόμος Ελευθέριος Κυριάκου, για την υπόθεση υπολείπονται να ληφθούν 23 καταθέσεις.

Ο καρδιολόγος Ευαγόρας Νικολαϊδης ανέφερε πως ο κ. Κιττής θα παραμείνει στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε κάποιες εξετάσεις που χρειάζεται να γίνουν και δεν πρόλαβαν ακόμη να τις κάνουν.

Παρασκευή η απόφαση για αδελφούς Σουρουλλά και Βασιλείου
Την Παρασκευή στις 10:00 θα ανακοινώσει το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας την απόφασή του για την ανανέωση του διατάγματος κράτησης των Γιάννη και Γρηγόρη Σουρουλλά και Ορέστη Βασιλείου, που τελούν ήδη υπό κράτηση για την υπόθεση του τ/κ τεμαχίου στη Δρομολαξιά.

Η διαδικασία, που είχε αρχίσει στις 11.30, ολοκληρώθηκε γύρω στις 14.30. Η αστυνομία ζήτησε 8ημερη κράτηση των τριών υπόπτων, οι δικηγόροι τους όμως υπέβαλαν ένσταση για την κράτηση των πελατών τους και το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να ανακοινώσει την απόφασή του αύριο το πρωί. Μέχρι τότε οι τρεις θα παραμείνουν υπό κράτηση.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας θα μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου νοσηλεύεται ο τέταρτος ύποπτος, Στάθης Κιττής για την ανανέωση του διατάγματος κράτησης.

Και οι τέσσερις είναι ύποπτοι, μεταξύ άλλων, για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία προς καταδολίευση, απάτη, απόσπαση από δημόσιο λειτουργό, δωροληψία για επίδειξη από δημόσιο λειτουργό, κατάχρηση εξουσίας, κλοπή από δημόσιο λειτουργό, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αδικήματα διαφθοράς, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, αποδοχή αμοιβής με τρόπο που υποδηλώνει δεκασμό, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία, αθέμιτη κτήση περιουσιακού οφέλους από αξιωματούχους και λειτουργούς του Δημοσίου και άλλα, αδικήματα που διαπράχθηκαν μεταξύ Νοεμβρίου του 2009 μέχρι τις 24/9/2013 σε Λευκωσία και Λάρνακα.

Ερευνητική Επιτροπή διερεύνησης καταγγελιών
Επιτόπου επίσκεψη στο εργοτάξιο της CYTA στη Δρομολαξιά πραγματοποίησε σήμερα η Ερευνητική Επιτροπή μέσα στα πλαίσια του ερευνητικού της έργου.

Τα μέλη της Επιτροπής ενημερώθηκαν από τους μηχανικούς του έργου τόσο για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται σήμερα οι εργασίες όσο και για τις διάφορες τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν κατά την ανέγερση του κτιριακού συγκροτήματος.

Όπως κατατέθηκε, κατά την ανέγερση του κτιριακού συγκροτήματος χρησιμοποιήθηκαν νέα υλικά και νέες τεχνικές πολύ φιλικές για το περιβάλλον και την εξοικονόμηση ενέργειας, γεγονός που καθιστά το όλο συγκρότημα πρωτοποριακό αλλά και πρότυπο για τα κυπριακά δεδομένα. Πρόκειται, τονίστηκε στην Επιτροπή, για ένα «πράσινο» κτιριακό συγκρότημα.

Προηγουμένως η Ερευνητική Επιτροπή είχε συνάντηση με τον επιχειρηματία Γιάννο Κωνσταντίνου, ο οποίος την οδήγησε στο τεμάχιο γης που όπως είχε καταθέσει στην Επιτροπή είχε προτείνει προς πώληση στo Ταμείο της CYTA και είχε τότε απορριφθεί.

Πηγή: http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου