Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Ιδρυτής Uniastrum: Ζητεί διαζύγιο από την BOCY

Η χημεία δεν πέτυχε και Uniastrum και Τράπεζα Κύπρου πρέπει να πάρουν διαζύγιο το συντομότερο δυνατόν, δηλώνει στην εφημερίδα «Πολίτης» ο ιδρυτής και σήμερα διευθυντής και κάτοχος του 10% της ρωσικής τράπεζας, Τζορτζ Πίσκοβ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Πίσκοβ εκφράζει τη δυσαρέσκειά του από το αποτέλεσμα της εξαγοράς της Uniastrum από την Τράπεζα Κύπρου, τονίζει ότι η συνύπαρξη δεν δούλεψε, κάνει λόγο για εχθρικό περιβάλλον στην Κύπρο και δυσκολία ταύτισης των πιστωτικών πολιτικών των δύο τραπεζών και των δύο χωρών. Ο κ. Πισκόβ αναφέρει ότι το διαζύγιο μεταξύ των δύο τραπεζών θα πρέπει να ληφθεί το συντομότερο, επισημαίνοντας πως «αν δεν μπορείς να αναπτύξεις ένα περιουσιακό στοιχείο που κατέχεις στα χέρια σου, τότε καλύτερα να … το δώσεις σε κάποιον που μπορείς».

Δεν αποκλείει, παράλληλα το ενδεχόμενο, αν του δοθεί η ευκαιρία ή αν ζητηθεί, να επαναγοράσει τη Uniastrum, όμως σε σαφώς χαμηλότερη τιμή, εφόσον οι συνθήκες έχουν αλλάξει.

Ο κ. Πίσκοβ επικρίνει όλους όσοι έσπευσαν να βγάλουν γρήγορα συμπεράσματα και να διοχετεύουν ψιθύρους και λανθασμένες πληροφορίες στα ΜΜΕ. Χαρακτήρισε δε αστειότητες τα όσα λέγονται περί μιζών. «Η έκδοση κεφαλαίου 50 εκατ., κάτι που είχε προσυμφωνηθεί με την Τράπεζα Κύπρου, ήταν γνωστή σε όλους και είχε εγκριθεί και ελεγχθεί από τις αρμόδιες αρχές», υποστηρίζει.

Παραπέμπει μάλιστα στην ετήσια έκθεση που ετοιμάστηκε από ανεξάρτητους ελεγκτές, καθώς και στην έκθεση της A&M, που δεν κάνει καμία αναφορά στο θέμα.

- Source : http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου