Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟΛΎΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΉΜΟΥΣ

Ορατός είναι ο κίνδυνος απολύσεων υπαλλήλων από τους Δήμους, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Κύπρου, Αλέξης Γαλανός.

Μιλώντας μετά από σύσκεψη όλων των Δημάρχων με σκοπό τη διαμόρφωση των τελικών θέσεων της Ένωσης Δήμων για τη μεταρρύθμιση, ο κ.Γαλανός, τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν πρέπει να είναι ταμπού, κάνοντας μάλιστα λόγο για μικρά φρούρια που πρέπει να πέσουν προκειμένου ν΄αντιμετωπιστούν ριζικά τα προβλήματα, πριν αυτά επιφέρουν την οριστική καταστροφή του κράτους.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Δήμων αναφερόταν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, σημειώνοντας ότι οι κρατικές εξοικονομήσεις πρέπει να είναι γενικές και όχι ειδικά σε βάρος της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σημείωσε μάλιστα ότι η κρίση μας δίνει μια δεύτερη ευκαιρία: να αλλάξουμε νοοτροπία και να σταματίσει ο λαϊκισμός, γιατί αν συνεχίσουμε έτσι…»γράψετε τέλος» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Γαλανός.

Τέλος, ανακοινώνοντας την ετοιμασία 11σέλιδου εγγράφου με τις ομόφωνες θέσεις των Δήμων για τις μεταρρυθμίσεις, υπογράμμισε ότι δε γίνεται από τη μια να λέμε ότι θέλουμε την ενδυνάμωση της τοπικής αυτοδιοίκησης και από την άλλη να καθιστούμε απαγορευτική τη λειτουργία του θεσμού.

Πηγή: http://pafospress.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου